ΚΟΥΡΕΜΑ

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν έχεις κοντά μαλλιά

Λένε ότι τα κοντά μαλλιά είναι βολικά, ενώ ταυτόχρονα σου δίνουν στιλ. Φυσικά και είναι πιο εύκολο να λούσεις τα καρέ μαλλιά σου από  αυτά που ακουμπούσαν στην πλάτη σου και μάλλον χρειάζεσαι πολύ λιγότερη ώρα να τα στεγνώσεις. Ωστόσο, όσο απλά ακούγονται αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα που οφείλεις να ξέρεις πριν τα κόψεις για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και δεν επιχειρήσεις ξανά να κόψεις τα μαλλιά σου στο μέλλον.

Το σωστό κούρεμα

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε έναν πολύ καλό κομμωτή και να του εμπιστευτείτε τα μαλλιά σας. Τα κοντά μαλλιά χρειάζονται περισσότερη τεχνική στο κούρεμα. Ο κομμωτής πρέπει να καταλάβει την υφή των μαλλιών και το στιλ σου για να μπορέσει έπειτα να σου κάνει ένα κούρεμα που θα αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά σου και θα μπορείς εύκολα να κάνεις μόνη σου το styling.

Πιο συχνά στο κομμωτήριο

Ένα κοντό κούρεμα χρειάζεται συχνά trimming για να μπορέσει να διατηρήσει τη φόρμα του. Ένα παράδειγμα είναι οι αφέλειες οι οποίες για να μείνουν ίδιες θέλουν συχνό καθάρισμα. Έτσι, πριν αποφασίσεις να κόψεις τα μαλλιά σου, πρέπει να έχεις αποδεχτεί ότι θα επισκέπτεσαι συχνότερα το κομμωτήριό σου.

Πρώτα κούρεμα και μετά βαφή

 

Αν είσαι έτοιμη να κόψεις τα μαλλιά σου και θες να ανοίξεις και λίγο το χρώμα τους γιατί καλοκαίρι έρχεται, τότε πρέπει να το κάνεις με σωστή σειρά. Πρώτα κόψε τα μαλλιά σου και μετά μαζί με τον κομμωτή σου καταλήξτε στη σωστή απόχρωση. Σίγουρα, αυτό το ξανθό που κάνατε στα μακριά μαλλιά σας θα χρειαστεί μία προσαρμογή τώρα που είναι κοντά.

Βρες τη σωστή περιποίηση

Τα κοντά μαλλιά είναι συνήθως πιο λιπαρά, επομένως μπορεί το λούσιμο να είναι πιο συχνό τώρα. Επίσης, πρέπει να προσαρμόσεις τις ποσότητες του σαμπουάν και του conditioner στα κοντά μαλλιά αλλά και όποιου άλλου προϊόντος styling χρησιμοποιείς.

Λιγότερη χρήση σεσουάρ

Τώρα πια δεν χρειάζεται να στεγνώνεις συνέχεια τα μαλλιά με το σεσουάρ για να ”στρώσουν” τα μαλλιά σου. Ειδικά τώρα που το επιτρέπει ο καιρός δοκίμασε να αφήσεις τα κοντά μαλλιά σου να στεγνώσουν μόνα τους και χρησιμοποίησε μόνο έναν αφρό ή ένα wave spray για να τους δώσεις στιλ.