ΠΡΟΣΩΠΟ

5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις έναν καινούργιο ορό προσώπου

Pexels

Σου τελείωσε μόλις ο ορός προσώπου και έχει μπει στη διαδικασία αναζήτησης του επόμενου; Δεν ξέρεις ποιο είναι το ιδανικό προϊόν για τις ανάγκες σου (ανάμεσα στα εκατοντάδες που θα βρεις στα ράφια των καταστημάτων και online);

 

Παρακάτω έκανα μία λίστα με 5 πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου, πριν αγοράσεις έναν καινούργιο ορό προσώπου και θα κάνουν την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη!

-Ιεράρχησε τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Εν αρχή είναι ο τύπος της επιδερμίδας μας και έπειτα οι ανάγκες της. Για παράδειγμα, το δέρμα σου είναι κανονικό, ξηρό, μικτό προς λιπαρό, ευαίσθητο, λιπαρό κλπ και πού θέλεις να στοχεύσεις (ποια είναι η μεγαλύτερη skincare ανάγκη σου); Οι οροί προσώπου, μιας και έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις ενεργών συστατικών, τείνουν να στοχεύουν σε συγκεκριμένες «ανησυχίες» στη φροντίδα του δέρματος. Πλέον, στην αγορά, μπορείς να βρεις έναν ορό για κάθε σου ανάγκη: για περισσότερη ενυδάτωση, για λάμψη, κατά των καφέ κηλίδων και πανάδων, για πιο ομοιόμορφο τόνο, κατά των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, κατά της ακμής, για τους διεσταλμένους πόρους, για πιο plump αποτέλεσμα κλπ.

-Δώσε βάση στα συστατικά

Και αφού ιεράρχησες τις ανάγκες σου, ήρθε η ώρα να δώσεις βάση στα συστατικά του ορού προσώπου που σκέφτεσαι να αγοράσεις. Εκτός από την αναζήτηση των συστατικών που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες σου (πχ οι οροί με βιταμίνη C επαναφέρουν τη λάμψη στην επιδερμίδα ή οι οροί με υαλουρονικό οξύ βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας), χρειάζεται να υπολογίσεις και τυχόν ευαισθησίες που μπορεί να έχεις σε κάποιες φόρμουλες. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζεις ότι το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο στο άρωμα, ίσως είναι καλή ιδέα να μην προτιμήσεις έναν ορό με τη λέξη “parfum” στη λίστα συστατικών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις. Σκοπός άλλωστε είναι, ο ορός προσώπου που θα επιλέξεις να δρα ευεργετικά στη γενικότερη υγεία του δέρματός σου. Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις απορίες σχετικά με το συνδυασμό συστατικών στα προϊόντα της skincare ρουτίνας σου, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις με το δερματολόγο σου.

-Διάβασε τις οδηγίες χρήσης

Επόμενο- εξίσου σημαντικό- step με το να διαλέξεις τον ιδανικό ορό προσώπου; Ο σωστός τρόπος χρήσης του, προκειμένου να έχεις το μέγιστο όφελος μετά από κάθε εφαρμογή. Γι’ αυτόν τον λόγο, φρόντισε πριν χρησιμοποιήσεις τον ορό (και γενικότερα ένα skincare προϊόν) να διαβάσεις τη συνιστώμενη χρήση του προϊόντος. Για παράδειγμα, άλλοι οροί μπορούν να εφαρμοστούν στην πρωινή ρουτίνα ομορφιάς και άλλοι, στη βραδινή. Οι περισσότεροι σε γενικές γραμμές, εφαρμόζονται μετά τον καθαρισμό και πριν από την ενυδατική κρέμα.

-Δείξε συνέπεια

Μπορεί αρκετοί οροί προσώπου να «υπόσχονται» ορατά αποτελέσματα ήδη μετά την/ τις πρώτες χρήσεις τους, όμως, για να αποκτήσεις μία ολοκληρωμένη εικόνα για την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος καλό είναι να έχεις μία συνέπεια στη χρήση του για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Αυτό ισχύει άλλωστε για τα περισσότερα skincare προϊόντα.

-Η τιμή δεν καθορίζει (πάντα) την ποιότητα του ορού προσώπου

Όπως ισχύει και με άλλα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή, «ακριβό δεν σημαίνει πάντα το πιο καλό/αποτελεσματικό». Πλέον, στην αγορά, υπάρχουν οροί, αρκετά οικονομικοί που πραγματικά αξίζουν κάθε ευρώ και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα!