ΜΑΛΛΙΑ

5 πανεύκολοι και στιλάτοι τρόποι να πιάσεις τις αφέλειες που μάκρυναν ενοχλητικά

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Πριν την καραντίνα- μήνες πριν- ήθελες να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου, αλλά όχι τόσο δραματική ώστε να θυσιάσεις το μακρύ μήκος τους και να περάσεις στο κοντό καρέ. Ήθελες κάτι πιο διακριτικό, που θα ανανέωνε το hair look σου χωρίς να χάσεις εκατοστό από το μήκος τους. Κάπως έτσι αποφάσισες να κόψεις στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σου αφέλειες.

 

 

Τις λάτρεψες, τις ευχαριστήθηκες, αλλά ο χρόνος πέρασε, τα κομμωτήρια είναι πλέον κλειστά και τα μαλλιά σου μάκρυναν αρκετά, το ίδιο και οι αφέλειες, οι οποίες το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να πέφτουν συνέχεια στο πρόσωπό σου.

Κι αφού δεν μπορείς- λόγω καραντίνας- να τις κόψεις στο κομμωτήριο, βρήκαμε μερικές κινήσεις- ματ στο χτένισμά σου που μπορούν να κρύψουν τις αφέλειες που μάκρυναν.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τέσσερις εύκολους, μα πάνω απ΄όλα πρακτικούς τρόπους που θα σε σώσουν, ιδανικούς σχεδόν για κάθε μήκος μαλλιών, μέχρι να ανοίξουν τα κομμωτήρια.

Ψηλός Κότσος

Το μόνο που χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση είναι να πιάσεις όλα τα μαλλιά σου ψηλά και αρκετά μπροστά (προς το μέτωπο) σε ένα αυστηρό, ψηλό top knot και να στερεώσεις με ένα scrunchie ή τσιμπιδάκια. Οι γενναιόδωρες ποσότητες από το hair gel επιτρέπονται.

Κορδέλα

Αν λατρεύεις τις κορδέλες, ήρθε η ώρα να τις αξιοποιήσεις καταλλήλως. Χωρίς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν κανένα προϊόν hairstyling, φόρεσε την κορδέλα στα μαλλιά σου, φέρνοντάς τα όλα στο πίσω μέρος. Plus: κι αν έχεις βαρεθεί να τα αφήνεις κάτω, λυτά στους ώμους, δοκίμασε ένα χαμηλό ponytail, όπως στη φωτό.

Hair Clips

Τα μεγάλα hair clips και ειδικότερα τα αξεσουάρ με πέρλες έχουν κάνει δυναμικό comeback. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να τα δοκιμάσεις συνδυάζοντας το στιλ και την πρακτικότητά τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα κρατήσουν στη θέση τους τις μακριές φράντζες σου.

Πλεξούδα

Αν «πιάνουν τα χέρια σου», δοκίμασε να πιάσεις μία πλεξούδα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σου, χρησιμοποιώντας στην ουσία τις μακριές φράντζες σου. Ιδανικό χτένισμα για όλες τις ώρες.

Oversized Στέκα

Στην ίδια φιλοσοφία με την κορδέλα, φέρε τα μαλλιά σου όλα πίσω και στερέωσε με μία oversized στέκα.