ΜΑΛΛΙΑ

5 λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο και καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Ήταν να μην κάνεις την αρχή. Ο Ιανουάριος κοντεύει να τελειώσει και αν για ένα πράγμα είσαι περήφανη είναι ότι επιτέλους ξεκίνησες το γυμναστήριο.

 

Παρ’ όλα αυτά, τα λάθη που μπορεί να κάνεις περνώντας την πόρτα του γυμναστηρίου είναι πολύ περισσότερα από αυτά που φαντάζεσαι. Όπως για παράδειγμα, αυτά που κάνεις στα μαλλιά σου. Για τις ασκήσεις, έχεις τον γυμναστή να σε διορθώνει, για να παραμείνει λαμπερή η κώμη σου, όμως, εμείς είμαστε εδώ για να σου επισημάνουμε 5 κακές συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις στο γυμναστήριο.

Δένεις τα μαλλιά πολύ σφιχτά

Το ponytail aka αλογοουρά μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το «επίσημο» χτένισμα του γυμναστηρίου. Είναι εύκολο, πρακτικό (κρατά τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο) και γι’ αυτό το κάνουμε οι περισσότερες. Παρ’όλα αυτά, είτε συνηθίζεις να πιάνεις τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό ponytail, είτε σε κότσο, καλό θα ήταν να αποφύγεις να δένεις πολύ σφιχτά καθώς κάτι τέτοιο ταλαιπωρεί τις ρίζες των μαλλιών.

Τα πιάνεις στο ίδιο σημείο. Λάθη, λάθη!

Παράλληλα, όπως τονίζουν αρκετοί hairstylists, καλό θα ήταν μία γυναίκα να αποφεύγει να πιάνει τα μαλλιά της στο ίδιο σημείο κάθε φορά, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει φθορά με την πάροδο του χρόνου στους θύλακες της τρίχας. Έτσι, αντί για το κλασικό ψηλό ponytail, δοκίμασε να κάνεις μία πλεξούδα, ένα χαμηλό ponytail ή να τα πιάσεις μισά- μισά.

Δεν χρησιμοποιείς το σωστό λαστιχάκι

Έχεις αργήσει (#κλασικά_εγώ) στο ομαδικό πρόγραμμα και στην προσπάθειά σου να κάνεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πιάνεις τα μαλλιά σου άγαρμπα με το πρώτο λαστιχάκι που θα βρεις μπροστά σου. Άλλες φορές μπορεί να είναι ένα λαστιχάκι supermarket, άλλες μπορεί να είναι το κλασικό μαύρο, σίγουρα όμως, δεν είναι πάντα το σωστό. Γι αυτό λοιπόν, φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα λαστιχάκι/ scrunchie που θα κατανέμει σωστά την πίεση γύρω από το ponytail σου κρατώντας τα μαλλιά σταθερά δεμένα, χωρίς να τα ταλαιπωρεί. Μία καλή εναλλακτική πάντως, είναι τα ειδικά headbands που απορροφούν αμέσως τον ιδρώτα, κρατούν τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο, προστατεύοντας τις ρίζες από τη λιπαρότητα.

Λούζεσαι μόνο με νερό

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που στην προσπάθειά τους να κάνουν γρήγορα και να φύγουν από το γυμναστήριο, απλά βρέχουν- ξεβγάζουν τα μαλλιά τους με λίγο νερό και στη συνέχεια, βάζουν conditioner για να τα ξεμπερδέψουν. Κι όμως, αυτό μπορεί να κάνει πολύ κακό στα μαλλιά, μιας και, αφενός τα ανόργανα άλατα του ιδρώτα φτάνουν από τις ρίζες έως τις άκρες, αφετέρου το νερό μόνο του μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά και σε συνδυασμό με το conditioner (που προορίζεται για καθαρά μαλλιά), η τρίχα επιβαρύνεται ακόμη πιο πολύ με αποτέλεσμα πολλές φορές να σπάει.

Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου ενώ είναι βρεγμένα

Αυτό είναι ένα λάθος που προφανώς δεν κάνεις μόνο στο γυμναστήριο. Απλά, εκεί εξαιτίας της βιασύνης σου μπορεί να το κάνεις πιο συχνά. Όπως έχουμε ξαναπεί, τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο αδύναμα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε να τα ξεμπερδεύεις πριν μπεις για μπάνιο. Plus, φρόντισε να αποφύγεις τις σκληρές πετσέτες στο στέγνωμά τους που μπορεί να προκαλέσουν φριζάρισμα ή ακόμη μεγαλύτερο σπάσιμο των τριχών.