ΣΩΜΑ

5 είδη γυμναστικής με πολλαπλά οφέλη

Πόσες ώρες της ζωής σου μπορεί να έχεις περάσει σε γυμναστήρια, τρέχοντας σε διαδρόμους, προσπαθώντας να χάσεις κιλά και να γυμνάσεις το κορμί σου; Ακόμα περισσότερο, πόσες φορές τα έχεις παρατήσει, απογοητευμένη από το αποτέλεσμα που δεν έρχεται και τις αντοχές σου που λιγοστεύουν;

Από την Αθανασία Κουλέτα

Μην στενοχωριέσαι, το Ladylike είναι εδώ, να σου προτείνει 5 πολύ ενδιαφέροντα είδη γυμναστικής, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σου.

1) Cardio

Οι ασκήσεις τύπου Cardio (πχ. τρέξιμο, τζόκινγκ κλπ), ενισχύουν την χημική απελευθέρωση των ενδορφινών , που μειώνουν την αντίληψη του πόνου και προκαλούν θετικά συναισθήματα.

Έτσι, γυμνάζεις σώμα και πνεύμα μαζί.

 

2) Ενδυνάμωση

Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης βοηθούν στην ένωση πνεύματος και σώματος, αυξάνοντας έτσι την αυτοπεποίθησή σου και βοηθώντας στην τόνωση της διάθεσής σου. Επιπλέον, προστατεύουν την υγεία των οστών και της της μυϊκής μάζας , βοηθούν στην προστασία κατά του διαβήτη και βελτιώνουν τα επίπεδα της ενέργειάς σου.

3) Yoga

Η yoga είναι κυρίως γνωστή για την ικανότητά της να βλετιώνει την ευλυγισία αλλά και να ενδυναμώνει τους μύες. Ωστόσο, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερο από αυτό.

Η yoga μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης, στη θεραπεία του πόνου στην πλάτη, στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, τη βελτίωση του άσθματος, ακόμη και στην προστασία από αρθριτικές παθήσεις.

 

4) Pilates

Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να μη μοιάζει με εντατικό είδος εκγύμνασης, ωστόσο η μέθοδος pilates μπορεί να ισορροπήσει τους μύες του κορμού σου, να διευκολύνει τον πόνο στην πλάτη, να συμβάλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης, ακόμη και των οργασμών σου.

 

5) Χορός

Με το χορό περνάς καλά. Πράγμα που σημαίνει ότι ο χορός καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη. Επιπλέον, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και αυξάνει την ενέργεια.