ΜΑΛΛΙΑ

5+1 ψέματα που σας λέει ο κομμωτής σας

Η σχέση μιας γυναίκας με τον κομμωτή της είναι συχνά μια σχέση ζωής. Πολύ καλά τα λέει το InStyle.gr δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε.

Από τη μία, είναι γεγονός πως όταν αφήνετε τα μαλλιά σας στα χέρια κάποιου άλλου (ακόμη κι αν έχει πτυχία και πτυχία) ένα άγχος για το αποτέλεσμα πάντα υπάρχει. Από την άλλη όμως, όταν καταφέρετε να βρείτε τον άνθρωπο με τον οποίο είστε απόλυτα ικανοποιημένη, μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας φίλος.

Τι γίνεται όμως με ορισμένα κλισέ που σίγουρα έχετε ακούει στο παρελθόν και πρόκειται να ξανακούσετε, σχετικά με τα μαλλιά σας και την περιποίησή τους; Διότι, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν, εσείς όμως πρέπει να τους ακούτε πάντα;

Το καθημερινό λούσιμο βλάπτει

Η συχνότητα που λουζόμαστε αποτελεί πάντα ένα θέμα που προβληματίζει. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον τύπο των μαλλιών κάθε γυναίκας.

Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, έχετε την τύχη να μένετε άλουστες για μέρες χωρίς να φαίνεται το παραμικρό. Όσες έχετε λιπαρά μαλλιά, καταλαβαίνουμε ότι νιώθετε αναγκαίο το καθημερινό λούσιμο. Η αλήθεια λοιπόν βρίσκεται κάπου στη μέση.

Το μόνο που πρέπει να προσέχετε όταν λούζεστε κάθε μέρα είναι το styling που ακολουθεί. Αφήστε στην άκρη τα καυτά εργαλεία styling και στεγνώστε τα μαλλιά σας με κρύο αέρα. Έτσι, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.

 

Το αγαπημένο σας φθηνό σαμπουάν είναι για πέταμα

Κατανοούμε πως όταν κανείς δουλεύει σε ένα κομμωτήριο, είναι λογικό να εκθειάζει τα επαγγελματικά προϊόντα. Από την άλλη όμως, είμαστε κι εμείς, που ούτε κάποιο τεράστιο budget διαθέτουμε, ούτε θέλουμε να αποχωριστούμε το φθηνό σαμπουάν από το super market ή φαρμακείο που έχουμε ανακαλύψει ότι καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των μαλλιών μας.

Για να υπάρξει λοιπόν μια αρμονία, προτείνουμε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα που εσείς και τα μαλλιά σας αγαπάτε, αλλά μια φορά το μήνα μπορείτε να κακομαθαίνετε την κόμη σας, ενδίδοντας σε μια χαλαρωτική θεραπεία στο κομμωτήριο.

Χρειάζεστε 15 διαφορετικά προϊόντα styling

Όχι. Εκτός αν είστε η Coco Rocha και το διπλανό ντουλαπάκι ομορφιάς σας ανήκει, δεν είναι ανάγκη να επενδύσετε σε τόσα διαφορετικά προϊόντα για τα μαλλιά σας.

Κανείς δε χρειάζεται δεκάδες αφρούς, λακ, τζελ και λάδια μαλλιών. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας και να επιλέξετε 2-3 προϊόντα που θα σας βοηθούν πάντα να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Το φιλάρισμα κάνει τα μαλλιά πιο πλούσια

 

Ισχύει και δεν ισχύει. Σίγουρα ένα φιλαριστό κούρεμα, όταν γίνεται σωστά, μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση περισσότερου όγκου. Αυτό ισχύει περισσότερο για τα λεπτά μαλλιά, καθώς αν έχετε πιο γερή τρίχα, δεν είναι ανάγκη να κόψετε φιλαρίσματα ώστε να προσθέσετε όγκο. Το σωστό styling αρκεί.

Το κούρεμα μακραίνει πιο γρήγορα

Προφανώς και όχι. Η σημασία του συχνού κουρέματος έχει να κάνει με την πιο υγιή όψη των μαλλιών σας και την αποφυγή της ψαλίδας προς τα επάνω. Οπότε το συχνό τριμάρισμα δε μακραίνει τα μαλλιά, απλώς καθυστερεί την ανάγκη τους για περισσότερο κούρεμα.

Οι γυναίκες με λεπτά μαλλιά πρέπει να κόβουν καρέ

Όχι, οι γυναίκες με λεπτά μαλλιά δεν είναι καταδικασμένες να έχουν καρέ μια ζωή, παρά μόνο αν είναι επιλογή τους (γιατί όχι άλλωστε;). Αν όμως ανήκετε στις λάτρεις των μακριών μαλλιών μπορείτε να κρατήσετε το μήκος ακόμα κι όταν είναι λεπτά και ευαίσθητα, αρκεί να δίνετε την απαραίτητη προσοχή στην φροντίδα και την ενυδάτωσή τους.

 

Διαβάστε ακόμα στο InStyle.gr

Τι φόρεσε η Μαίρη Συνατσάκη στην εκπομπή της Δευτέρας;

Τι φόρεσε η Κατερίνα Καινούργιου στην πρώτη της εκπομπή;