SKINCARE

4+1 Μύθοι για την αντηλιακή προστασία

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και οι ώρες που περνάμε εκτεθειμένοι στον ήλιο αυξάνονται, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το πώς θα προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από αυτόν, αφού οι συχνές παρανοήσεις σχετικά με τη χρήση των αντηλιακών μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπαρκή προστασία.

Καταρρίπτουμε λοιπόν 4+1 διαδεδομένους μύθους για την αντηλιακή προστασία, ώστε να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου και να απολαύσεις με ασφάλεια τον καλοκαιρινό ήλιο.

Μύθος #1: Το αντηλιακό είναι απαραίτητο μόνο το καλοκαίρι.

Είναι γνωστό ότι αρκετοί από εμάς φοράμε επισταμένως αντηλιακό μόνο κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, θεωρώντας ότι η συννεφιά των χειμερινών μηνών μας προστατεύει από την ακτινοβολία. Λάθος! Μέχρι και το 80% των ακτινών UV του ήλιου μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα, καθιστώντας την εφαρμογή του αντηλιακού απαραίτητη ακόμα και σε συννεφιασμένες μέρες. Μάλιστα η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) συνιστά καθημερινή χρήση αντηλιακού οποιαδήποτε στιγμή είμαστε σε εξωτερικό χώρο.

Κατά την επιλογή αντηλιακού, αναζήτησε ένα που να:

  • Έχει Δείκτη Προστασίας από τον Ήλιο (SPF) τουλάχιστον 30, όπως το Sunscreen Lotion SPF30 ή το Family Sunscreen Lotion SPF50+.
  • Είναι ευρέως φάσματος, που σημαίνει ότι προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB ταυτόχρονα.
  • Είναι ανθεκτικό στο νερό, ειδικά εάν σκοπεύεις να βρεθείς στο νερό ή να κάνεις κάποια δραστηριότητα κατά την οποία θα ιδρώσεις έντονα.
  • Είναι λεπτόρρευστο και απορροφάται εύκολα.

Η ολοκληρωμένη αντηλιακή σειρά από τα Mastic Spa, Mastic Sun, συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία προστασίας από τον ήλιο με παραδοσιακές φυσικές συνταγές, έχοντας δημιουργήσει προϊόντα με βάση τη μαστίχα Χίου, το μάνγκο, το ροδάκινο και το σταφύλι σε συνδυασμό με μη τοξικά χημικά, για την αποτελεσματικότερη προστασία της επιδερμίδας.

 

Μύθος #2: Όσο υψηλότερο το SPF, τόσο καλύτερη η προστασία.

Συχνά θεωρούμε ότι τα υψηλότερα επίπεδα SPF σε ένα αντηλιακό προσφέρουν εκθετικά μεγαλύτερη προστασία, δημιουργώντας μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και οδηγώντας μας στο να περνάμε περισσότερη ώρα στον ήλιο χωρίς να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας.

Παρόλο που το SPF είναι σημαντικό, αυτό που υποδεικνύει είναι η προστασία από τις ακτίνες UVB, που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα. Πιο συγκεκριμένα, το να φοράμε ένα αντηλιακό με υψηλότερο SPF δεν μας επιτρέπει να παραμείνουμε περισσότερο χρόνο στον ήλιο χωρίς συνέπειες.

Ο δείκτης SPF δείχνει πόσο χρόνο παραπάνω από το φυσιολογικό (χωρίς αντηλιακό), θα πάρει για να εμφανίσουμε σημάδια καψίματος στο δέρμα μας, κάτι μάλιστα το οποίο έχει να κάνει και με τη μοναδική επιδερμίδα του καθένα.

Ας το δούμε με ένα παράδειγμα. Εάν σε έναν άνθρωπο με λευκή επιδερμίδα, θα εμφανίζονταν σημάδια καψίματος σε 5 λεπτά, με την χρήση ενός αντηλιακού με δείκτη spf50, αυτός ο χρόνος διαμορφώνεται σε 5×50 = 250 λεπτά. Μάλιστα ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει περιορίσει την επισήμανση σε SPF 50 για να αποτρέψει παρανοήσεις.

Τα προϊόντα “Mastic Sun” από τα Mastic Spa είναι ειδικά σχεδιασμένα με μια ισορροπία συστατικών που προστατεύουν τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και UVB, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη αντηλιακή προστασία, ενώ την ίδια στιγμή κρατάνε το περιβάλλον καθαρό μιας και δεν περιέχουν μικροπλαστικά.

Μύθος #3: Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται μετά το πρωινό σου make up routine.

Η ενσωμάτωση του αντηλιακού πρέπει να είναι προτεραιότητα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, ιδανικά ως η πρώτη στρώση προστασίας.

Εφαρμόζοντας μία αντηλιακή κρέμα προσώπου πριν από το μακιγιάζ, εξασφαλίζεις ότι το δέρμα σου προστατεύεται επαρκώς από τις επιβλαβείς ακτίνες UV, μειώνοντας τους κινδύνους για το δέρμα σου καθώς και τα σημάδια πρόωρης γήρανσης. Επιπλέον, το αντηλιακό βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας της επιδερμίδας σου ακόμη και όταν το μακιγιάζ αναπόφευκτα αφαιρείται, παρέχοντας συνεχή προστασία.

Για την επίτευξη της βέλτιστης προστασίας από τον ήλιο, συνιστάται να εφαρμόζεις το αντηλιακό ως το πρώτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης σου πριν προχωρήσεις στο μακιγιάζ, αφήνοντάς το να “κάτσει” για λίγα λεπτά για να εξασφαλίσεις την αποτελεσματικότητά του.

Η σειρά “Mastic Sun” ενσωματώνεται εύκολα στην καθημερινή σου ρουτίνα, επιτρέποντας την εφαρμογή της κάτω από το μακιγιάζ και καθιστώντας της μια εξαιρετική βάση που σε βοηθάει να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου όλη μέρα.

Μύθος #4: Το λάδι είναι ιδανικό για μαύρισμα.

Η χρήση οποιουδήποτε λαδιού που δεν είναι κατάλληλο για μαύρισμα είναι μια επικίνδυνη πρακτική.

Τα λάδια που δεν περιέχουν SPF, αυξάνουν τη διείσδυση των ακτίνων UV, και άρα τον κίνδυνο σοβαρών βλαβών στο δέρμα και καρκίνου του δέρματος.

Αντίθετα, ένα υψηλής ποιότητας αντηλιακό λάδι μαυρίσματος, όπως το Tanning Bronzer Oil, ή το Shimmering Bronzer Oil μπορεί να χρησιμοποιείται για ασφαλές και πλούσιο μαύρισμα, αφού παρέχει την απαραίτητη προστασία από την ακτινοβολία UV και ταυτόχρονα σου χαρίζει μια χρυσή λάμψη.

Μύθος #5: Το αντηλιακό από μόνο του αρκεί για την προστασία από τον ήλιο.

Η αποκλειστική χρήση του αντηλιακού δεν είναι αρκετή για ολοκληρωμένη προστασία από τον ήλιο. 

Μια ολιστική προσέγγιση περιλαμβάνει:

  • Τη χρήση ρούχων με προστασία UV.
  • Την αποφυγή του ήλιου κατά τις ώρες αιχμής από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.
  • Τον τακτικό έλεγχο του δέρματος από επαγγελματία υγείας.

Όλα τα προϊόντα της αγαπημένης εταιρείας φυσικών προϊόντων με Μαστίχα Χίου, Mastic Spa, ενισχύουν αυτές τις πρακτικές με ανθεκτικές φόρμουλες, και είναι ιδανικά για συχνή εφαρμογή, διασφαλίζοντας συνεχή προστασία κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Πριν Φύγεις!

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, αλλά η συνεχόμενη έκθεση χωρίς την κατάλληλη προστασία μπορεί να δημιουργήσει μη αναστρέψιμες βλάβες στο δέρμα σου.

Θυμήσου πως ό,τι και να κάνεις, πρέπει να φοράς το αντηλιακό σου (τουλάχιστον SPF30) και να το ανανεώνεις συχνά (ανά 3 ώρες). Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που πρέπει να κρατήσεις από αυτό το κείμενο. Για τα υπόλοιπα, αφέσου στην αντηλιακή σειρά Mastic Sun από τα Mastic Spa.