ΜΑΚΙΓΙΑΖ

4 βήματα να καλύψεις τις σκούρες κηλίδες στην επιδερμίδα σου, σύμφωνα με τη Bobbi Brown

Imaxtree Imaxtree

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που εμφανίζουν πανάδες, κηλίδες και δυσχρωμίες στην επιδερμίδα τους. Οι αιτίες πολλές, με βασικότερες, τόσο την υπερέκθεση στον ήλιο, όσο και τις ορμονικές αλλαγές.

 

Παρόλα αυτά, στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα ασχοληθούμε τόσο με τους παράγοντες εμφάνισης των κηλίδων και των δυσχρωμιών, αλλά με το πώς μπορεί μία γυναίκα να τις καλύψει με το μακιγιάζ της, ακολουθώντας τα βήματα της διάσημης makeup artist, Bobbi Brown, όπως τα μοιράστηκε η ίδια στο Pure Wow.

Βήμα πρώτο: Ενυδάτωση

Όταν προσπαθείς να καλύψεις τις σκούρες κηλίδες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι να απλώσεις την ενυδατική κρέμα σου για να δημιουργήσεις ένα ”plump” αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου.

Βήμα δεύτερο: Επιλογή σωστού foundation

Αφού έχεις ενυδατώσει το πρόσωπό σου, άπλωσε μία μικρή ποσότητα από το foundation σου πάνω στις σκούρες κηλίδες και κάνε πολύ καλό blending. Προσωπικά, προτείνω να χρησιμοποιήσεις μια απόχρωση που να είναι πιο κοντά στον τόνο της επιδερμίδας σου και όχι πιο σκούρα (στο χρώμα δηλαδή των κηλίδων).  Επίσης, πιστεύω ότι τα stick foundations είναι καλύτερα σ’ αυτή την περίπτωση, γιατί είναι πιο κρεμώδεις οι φόρμουλές τους και έχουν μεγαλύτερη κάλυψη.

Βήμα τρίτο: Ρουζ

Στη συνέχεια, άπλωσε λίγο ρουζ – σε κρεμώδη ή πουδρέ υφή – ψηλά στα μάγουλά σου- χαμογελώντας- και έπειτα, κάνοντας blending «τράβηξέ» το προς τα έξω, προς την γραμμή των μαλλιών σου.

Βήμα τέταρτο: Η τελευταία πινελιά

Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγη ακόμη ποσότητα ρουζ σε μία όμως, πιο ανοιχτή, φωτεινή απόχρωση μόνο στα μήλα στα μάγουλά σου. Με αυτόν τρόπο δημιουργείς ένα φωτεινό, λαμπερό αποτέλεσμα, καμουφλάροντας τις όποιες ατέλειες.