ΑΡΩΜΑ

Βρήκαμε τα καλύτερα vegan αρώματα της αγοράς

Pexels

Αν δεν έχεις καταλήξει σ’ αυτό το ένα, signature άρωμα που σου αρέσει να το μυρίζεις πάνω σου (μαζί και οι γύρω σου), και αναζητάς πιο vegan επιλογές στη beauty ρουτίνα σου, ακόμη και στο άρωμά σου, βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο. Ιδού, 4 vegan αρώματα για να επιλέξεις το δικό σου. 

 

 

Κι ενώ μπορεί να υπάρχουν πολλά vegan προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και των μαλλιών, η εύρεση ενός vegan αρώματος, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, όσο φαντάζεσαι. Σε γενικές γραμμές, τα δύο πρώτα βήματα πριν τσεκάρεις κάνεις τη μυρωδιά του στην επιδερμίδα σου, είναι αφενός να ελέγξεις αν το άρωμα περιέχει ζωικά παράγωγα – όπως το musk, το μέλι, το γάλα, ο μόσχος ή το κεχριμπάρι, αφετέρου, να τσεκάρεις την animal-testing πολιτική του brand, δηλαδή, το αν γίνονται δοκιμές σε ζώα.

Τι σημαίνει πως ένα άρωμα είναι vegan;

Για να πιστοποιηθεί ένα άρωμα ως vegan, πρέπει να μην περιέχει κανένα ζωικά προϊόν ή συστατικό.

Vegan vs Cruelty-free: Ποια είναι η διαφορά τους στα αρώματα;

Αν ένα άρωμα φέρει την ετικέτα vegan, μπορεί να είναι σίγουρος κανείς ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί ζωικά προϊόντα ή συστατικά στη σύνθεση του συγκεκριμένου προϊόντος. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή ένα άρωμα είναι πιστοποιημένο vegan δεν σημαίνει πάντα ότι δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση, καλό είναι να βεβαιωθεί κανείς πως εκτός από vegan το άρωμα, είναι παράλληλα, cruelty-free.

4 vegan αρώματα που θα βρεις στην αγορά:

50-ml21.jpg
SEPHORA.GR

Floral Street Electric Rhubarb Eau De Parfum

Ένα απροσδόκητο και αφρώδες άρωμα λευκών λουλουδιών. Τα λευκά άνθη και το πουδρένιο σανταλόξυλο συνδυάζονται με το άρωμα του αγγλικού ραβεντιού και μια απροσδόκητη έκρηξη αλμυρής θαλασσινής αύρας. Τα αρώματα Floral Street δημιουργήθηκαν από έναν από τους κορυφαίους αρωματοποιούς στον κόσμο, τον Jérôme Epinette. Η Floral street έχει οικολογική συνείδηση: κάθε άρωμα παρασκευάζεται από πρώτες ύλες βιώσιμης προέλευσης ενώ οι οικολογικές της συσκευασίες είναι επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή λιπασματοποιήσιμες - και προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Έχουν vegan σύνθεση, ενώ κάθε άρωμα διηγείται μια μοναδική ιστορία και δημιουργεί μια αίσθηση πολυτέλειας που μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Τέλος, έχουν εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση ελαίων που φτάνει το 20%, γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
10-daab3cb94a96b15e87d1afd8b89ea7d1.jpg
ATTICADPS.GR

Calvin Klein Everyone Eau de Toilette

Ένα τολμηρό άρωμα για κάθε γενιά. Ένας φόρος τιμής στην ατομικότητα και την ελευθερία της προσωπικής έκφρασης, το CK EVERYONE είναι εμπνευσμένο από τον νεανικό τρόπο σκέψης, χωρίς όρια, νόρμες φύλων και περιορισμούς. Αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό καθαρής φρεσκάδας, γλυκού αισθησιασμού και προκλητικής τόλμης. Ένα άρωμα εσπεριδοειδών που αναζωογονεί, με φρέσκο βιολογικό έλαιο πορτοκαλιού, που συνδυάζεται με μια συμφωνία από μπλε τσάι και μια βάση ζωηρού κεδρόξυλου, για ένα άρωμα με ουδέτερο φύλο. Ως vegan και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο άρωμα, το CK EVERYONE είναι εμπλουτισμένο με 79% συστατικά φυσικής προέλευσης.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
50-ml22.jpg
SEPHORA.GR

The 7 Virtues Santal Vanille Eau de Parfum

Αυτό το άρωμα παραπέμπει σε κασμιρένιο πουλόβερ, το οποίο τυλίγει μέσα του νότες κρεμώδους καρύδας, αρωματικής βανίλιας και ζεστού μύρου, ενώ οι πλούσιες νότες σανδαλόξυλου με τη μεγάλη διάρκεια δημιουργούν μια μεθυστική αίσθηση. Περιέχει σανδαλόξυλο από βιώσιμες πηγές διαχείρισης στη Σρι Λάνκα. Τα αρώματα του brand παρασκευάζονται με φυσικά και οργανικά αιθέρια έλαια δίκαιου εμπορίου με την αγορά των οποίων παρέχεται στήριξη σε οικογένειες σε έθνη που βρίσκονται σε φάση ανασύστασης μετά από πολέμους ή ταραχές και συγκρούσεις. Όλες οι συνθέσεις είναι πιστοποιημένες κατά το πρόγραμμα Leaping-Bunny, vegan και δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Plus: Μέσα από την παρασκευή αυτού του αρώματος παρέχεται στήριξη για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των γυναικών στη Σρι Λάνκα.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ