ΜΑΛΛΙΑ

4 tips για να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα στα σγουρά μαλλιά

Launchmetrics Spotlight

Τα σγουρά μαλλιά εκτός από φροντίδα και αγάπη- αυτά άλλωστε αξίζουν σε κάθε τύπο μαλλιών- χρειάζονται παρατήρηση και εξειδίκευση, όσον αφορά τόσο τη χρήση προϊόντων για το styling και την περιποίησή τους, όσο και τον τρόπο- κινήσεις που κάνεις το στέγνωμα, το φορμάρισμά τους κλπ προκειμένου οι μπούκλες σου να δείχνουν τέλειες, καλοσχηματισμένες και χωρίς φριζάρισμα.

 

Και ομολογουμένως, τα σγουρά μαλλιά αντιμετωπίζουν μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση με το φριζάρισμα, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους τύπους μαλλιών. Ο έλεγχος του φριζαρίσματος ξεκινά με το τον τρόπο που  φροντίζει κανείς τα σγουρά μαλλιά του. Γι αυτόν τον λόγο, παρακάτω συγκεντρώσαμε 4 πρακτικές συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν.

4 tips για να μειώσεις το φριζάρισμα στα σγουρά μαλλιά σου:

Όσο τα μαλλιά σου είναι ακόμα βρεγμένα/ νωπά, άπλωσε πάνω τους προϊόντα κατά του φριζαρίσματος που έχουν σχεδιαστεί για σγουρά μαλλιά, όπως μία κρέμα για μπούκλες, ένα leave-in conditioner ή ένα gel για τα μαλλιά. Γενικότερα, η χρήση των κατάλληλων, πιο εξειδικευμένων προϊόντων και η σωστή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών μπορεί να σε βοηθήσει να ελέγξεις το ανεπιθύμητο φριζάρισμα, αφήνοντας τα μαλλιά υγιή και απαλά.

Στέγνωσε τα μαλλιά σου μ’ ένα diffuser, το οποίο επιτρέπει πιο απαλή ροή στον αέρα, δημιουργώντας λείες αλλά με όγκο μπούκλες ή απλά κάνε hair plopping, τυλίγοντας τα μαλλιά σου μέσα στο παλιό t-shirt σου, μετά την εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης και styling.

-Αντικατάστησε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου με μία μεταξωτή, που θα μειώσει την τριβή στα μαλλιά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Χάρη στην απαλή υφή του, το μετάξι διατηρεί την τα μαλλιά λεία και απαλά, μειώνοντας το φριζάρισμα.

Απόφυγε να αγγίζεις άσκοπα ή να περνάς ανάμεσα από τα μαλλιά σου τα δάχτυλά σου, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει χειρότερο το φριζάρισμα.