ΣΩΜΑ

4 συμβουλές για να μην δείξουν τα χέρια σου ποτέ γερασμένα

[email protected] Imaxtree Imaxtree

Τα χέρια είναι μέσα σε αυτά τα σημεία του σώματός μας που «αποκαλύπτουν» την πραγματική μας ηλικία. Κι αυτό γιατί η επιδερμίδα τους είναι περισσότερο εκτεθειμένη στις εξωτερικές επιθέσεις.

Παρόλα αυτά, είναι από τα σημεία του σώματός μας που οι περισσότερες αμελούμε να φροντίσουμε ή έστω δεν φροντίζουμε όσο θα έπρεπε. Γι αυτό το λόγο, παρακάτω συγκεντρώσαμε 4 συμβουλές για το πώς μπορείς να φροντίσεις την επιδερμίδα στα χέρια σου, ανεξάρτητα από την ηλικία σου…

4 συμβουλές για το πώς μπορείς να φροντίσεις την επιδερμίδα στα χέρια σου

-Αντηλιακό

Η φωτογήρανση είναι η βασικότερη αιτία πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας που προκαλείται από την πολύωρη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV), κυρίως από τον ήλιο. Κάπως έτσι, το αντηλιακό είναι ΤΟ must χειμώνα- καλοκαίρι. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν κάνει το ίδιο (καλό) και στα χέρια σου, συμβάλλοντας στην διατήρηση της νεανικής όψης τους; Εξάλλου, μην ξεχνάς πως τα χέρια μας είναι από τα σημεία του σώματός μας που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία. Το αντηλιακό θα τα προστατεύσει από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση.

-Την ενυδατική- αντιγηραντική σου παρακαλώ

Λίγο το «συνέχεια αντισηπτικό», λίγο το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο με σαπούνι και νερό, σε συνδυασμό με την έκθεση στους εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι οι χημικές ουσίες ή ο ήλιος αφαιρούν τα φυσικά έλαια και την υγρασία της επιδερμίδας, επηρεάζουν το pH του δέρματος, με αποτέλεσμα να προκαλείται επιπλέον ξηρότητα και ερεθισμός. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις μία ενυδατική που θα καλύπτει τις ανάγκες σου, έχοντας παράλληλα, αντιγηραντική δράση.  Εκτός από βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, μπορεί να είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, διατηρώντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας, αφήνοντάς την απαλή.  Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες μειώνονται. Φρόντισε να την απλώνεις όσες φορές χρειάζεται μέσα στην ημέρα (ιδανικά και μετά από κάθε πλύσιμο).

-Ήπια απολέπιση

Όπως και στην υπόλοιπη επιδερμίδα του σώματος, έτσι και στα χέρια η απολέπιση μία -μπορεί και δύο-  φορές την εβδομάδα μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντάς τα πιο απαλά από ποτέ. Προσοχή βέβαια, σε αυτό το σημείο! Καλό θα ήταν να μην κάνεις απολέπιση αν τα χέρια σου έχουν σκάσει ή έχουν ανοιχτές πληγές.

-Μία μάσκα για τα χέρια σου και μόνο

Μάσκες και χαλάρωση πάνε παρέα. Και οι μάσκες χεριών δεν αποτελούν εξαίρεση. Μία φορά την εβδομάδα λοιπόν, βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις μάσκα, προσφέροντας στα χέρια σου αυτό που τους αξίζει! Παρακάτω σου δίνουμε τη συνταγή για μία πανεύκολη, super επανορθωτική «σπιτική» μάσκα χεριών. Τι λες;