ΜΑΛΛΙΑ

4 πολύτιμα tips για να τιθασεύσεις τα μαλλιά που πετάνε

Pexels

Μαλλιά που πετάνε. Τριχάκια και φύτρες που αψηφούν το νόμο της βαρύτητας και απείθαρχα αντιδρούν στο όποιο φορμάρισμα ή χτένισμα. Ανεξάρτητα από το αίτιο -το φριζάρισμα, η υγρασία, ο στατικός ηλεκτρισμός, η αφυδάτωση μερικοί από τους συνήθως ύποπτους- όλα εξαρτώνται από το πώς χτενίζει και φροντίζει κανείς τα μαλλιά του.

Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips για να προλάβεις την όποια ανοδική φορά των μαλλιά σου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή το μήκος τους. Μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής τους που θα κάνουν τη διαφορά.

4 πρακτικά tips για μαλλιά που πετάνε

-Πες «ναι» σ’ ένα πιο εξειδικευμένο σαμπουάν και conditioner για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος

Ο «αγώνας» για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος  ξεκινά ήδη από το μπάνιο και πιο συγκεκριμένα από το λούσιμο. Όπως ακριβώς και στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας, έτσι και στα μαλλιά μας, καλό είναι να επιλέγουμε πιο εξειδικευμένα προϊόντα στη φροντίδα τους, όπως σαμπουάν και conditioner πλούσια σε ενυδατικά συστατικά κατά του φριζαρίσματος.

-Απόφυγε να στεγνώνεις τα βρεγμένα μαλλιά σου με την «κανονική» πετσέτα μπάνιου 

Σε γενικές γραμμές, οι πετσέτες μπάνιου κατασκευάζονται με παχύτερες ίνες σε σχέση για παράδειγμα μ’ ένα T-shirt, με αποτέλεσμα, όταν έρχονται σε επαφή/ τριβή με τα βρεγμένα μαλλιά, να τα κάνουν πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και το φριζάρισμα. Γι΄αυτό το λόγο, καλό είναι να τις αντικαταστήσεις (τουλάχιστον αυτές που χρησιμοποιείς για το στέγνωμα των μαλλιών σου) με πετσέτες μικροϊνών που έχουν εξαιρετικά λεπτές ίνες ή ακόμη και ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι  καθώς το υλικό τους είναι απαλό και δεν προκαλεί μεγάλη φθορά στα μαλλιά. Αν έχεις σγουρά/ σπαστά μαλλιά, κάνε hair plopping, τυλίγοντας τα μαλλιά σου μέσα στο παλιό t-shirt σου.

-Κάνε ένα διάλειμμα από τα εργαλεία θερμότητας

Η υπερβολική χρήση εργαλείων θερμότητας- πόσο μάλλον χωρίς τα κατάλληλα προϊόντα προστασίας και σε υψηλές θερμοκρασίες- θα μπορούσε να κάνει τα μαλλιά ακόμη πιο αδύναμα και εύθραυστα, επομένως και περισσότερο επιρρεπή στο φριζάρισμα. Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε αφενός να κάνεις ένα διάλειμμα από τα hairstyling tools αφετέρου να χρησιμοποιείς θερμοπροστατευτικά προϊόντα στο styling τους όταν τα χρησιμοποιείς.

-Μία θεραπεία ενυδάτωσης 

Η αφυδάτωση είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος των μαλλιών που πετάνε και φριζάρουν. Γι’ αυτόν τον λόγο δημιούργησε και ακολούθησε σε καθημερινή βάση μια ρουτίνα ομορφιάς με ενυδατικά προϊόντα  χωρίς θειικά άλατα, σιλικόνες ή αλκοόλ, που θα συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας στο τριχωτό της κεφαλής σου.

Εκτός από αυτό, καλό είναι να κλείσεις ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για να δοκιμάσεις μία θεραπεία ενυδάτωσης, αλλά και επανόρθωσης που θα δώσουν ένα extra boost στα μαλλιά σου.