ΜΑΚΙΓΙΑΖ

4 makeup tips που πρέπει να ξέρεις αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Launchmetrics Spotlight

Κάθε επιδερμίδα είναι ξεχωριστή. Έχει τον δικό της «τύπο» και τις δικές της ανάγκες. Κι αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, η αίσθηση τραβήγματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, η θαμπάδα, το ξεφλούδισμα και η τραχύτητα στην υφή, ίσως σου είναι γνώριμα στοιχεία.

Τι πρέπει να προσέξεις στο μακιγιάζ σου αν έχεις ξηρή επιδερμίδα; Ποιες κινήσεις θα αποτρέψουν στο τέλος ένα cakey εφέ;

4 tips στο μακιγιάζ για εσένα που έχεις ξηρή επιδερμίδα

Oποιονδήποτε makeup artist κι αν ρωτήσεις, θα σου απαντήσει πως το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα σε κάθε μακιγιάζ είναι η καλή περιποίηση aka skincare προετοιμασία της επιδερμίδας. Σε περίπτωση μάλιστα, που έχεις ξηρή επιδερμίδα, αυτό είναι κανόνας. Γι αυτόν τον λόγο, πριν απλώσεις το foundation ή ακόμη και το primer στο πρόσωπό σου, βεβαιώσου ότι η επιδερμίδα σου είναι καλά ενυδατωμένη, απλώνοντας το ενυδατικό serum και έπειτα την κρέμα σου.

Τόσο για τη βάση, όσο και γενικότερα στο μακιγιάζ σου, φρόντισε να χρησιμοποιείς προϊόντα με ανάλαφρη, κρεμώδη ή υγρή υφή που δεν θα τονίσουν την ξηρότητα στην επιδερμίδα σου (πόσο μάλλον με το πέρασμα της ώρας), όπως κρεμώδη ή υγρά foundations, ρουζ, highlighters και bronzer, αντί για πουδρέ υφές.

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου, καλό είναι να απλώσεις τα προϊόντα στο πρόσωπό σου μ’ ένα beauty blender (αφού πρώτα το έχεις βρέξει με νερό), αντί για πινέλα ή τα δάχτυλά σου. Μ΄ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις ένα πιο dewy εφέ στο μακιγιάζ σου.

Στο τέλος του μακιγιάζ ψέκασε το πρόσωπό σου μ’ ένα setting spray που εκτός από μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα στο makeup look σου, θα προσφέρει λίγη ακόμη ενυδάτωση στην επιδερμίδα, αποτρέποντας τα μπαλώματα και το cakey εφέ (π.χ το foundation να μπει μέσα στις λεπτές γραμμές, ρυτίδες κλπ).