ΜΑΛΛΙΑ

4 λόγοι που δεν πρέπει να πέφτεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Ίσως να σου έχει συμβεί αρκετές φορές να έχεις αποκοιμηθεί ακριβώς μετά το μπάνιο. Να έχεις μόλις βάλει τις πυτζάμες σου και εκεί που ετοιμάζεσαι να πάρεις το πιστολάκι ανά χείρας να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, να σε παίρνεις ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά. Δεν ξέρω για εσένα αλλά εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές.

 

Εκτός από το δεκάλογο της μαμάς σου (μαζί με το μη βγαίνεις με βρεγμένα μαλλιά (τώρα #μένουμεσπίτι βέβαια) και βάλε ζακέτα), παρακάτω συγκεντρώσαμε 4 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά. Για το καλό των μαλλιών σου, δηλαδή.

«Σπάνε»

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι στην πιο «εύθραυστη κατάστασή» τους. Το να πηγαίνεις συχνά για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να τους προκαλέσει extra φθορά, μιας και χάνουν την ελαστικότητά τους. Ιδιαίτερα δε, αν τα πιάνεις ψηλά σε κότσο ή σε κοτσίδα, ο κίνδυνος να  «σπάσουν» είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Μπερδεύονται πιο εύκολα

Αν έχεις κοιμηθεί κάποια στιγμή με βρεγμένα μαλλιά θα έχεις παρατηρήσει πως το επόμενο πρωί τα μαλλιά σου είναι αρκετά μπερδεμένα και η υφή τους αρκετά τραχιά, με αποτέλεσμα όταν πας να τα χτενίσεις να μην ξεμπερδεύονται εύκολα. Αποτέλεσμα; Γίνονται ακόμη πιο εύθραυστα.

Φριζάρουν αρκετά συχνά

Η τριβή των βρεγμένων μαλλιών σου με τη βαμβακερή ή υφασμάτινη μαξιλαροθήκη όλο το βράδυ έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά εκτός από την ελαστικότητά τους, να χάνουν την απαλότητά τους. Είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, ενώ οι μικρές φύτρες συνεχώς «πετάνε».

Είναι πιο άτονα

Αυτό είναι κάτι που μεταξύ άλλων- μπορώ να καταθέσω και από την προσωπική μου εμπειρία. Κάθε φορά που πέφτω στο κρεβάτι με βρεγμένα μαλλιά, το επόμενο πρωί  δείχνουν πολύ flat. Έχουν χάσει τον όγκο τους και τη φυσική τους κίνηση, κάτι που όταν τα στεγνώνεις με το πιστολάκι ή έστω τα αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά, μπορείς να πετύχεις σίγουρα.