ΜΑΛΛΙΑ

4 λόγοι για να ξεκινήσεις να φροντίζεις πιο εντατικά το τριχωτό της κεφαλής σου

Pexels

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έπειτα, οι αναζητήσεις των καταναλωτών παγκοσμίως έδειξαν ότι το ενδιαφέρον στη φροντίδα των μαλλιών έχει μετατοπιστεί σημαντικά εκτός από τη βαφή και το styling, στη γενικότερη υγεία τους –και ιδίως την υγεία του τριχωτού. Άλλωστε, το τριχωτό της κεφαλής είναι κι αυτό δέρμα.

 

Σ’ αυτή τη λογική, ολοένα και περισσότερα beauty brands τελευταία, διευρύνουν το χαρτοφυλάκιό τους, προσθέτοντας σειρές ή προϊόντα αποκλειστικά για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η σειρά Scalp Advanced της L’Oréal Professionnel στην οποία συνεργάστηκαν τόσο κομμωτές όσο και δερματολόγοι.

Κι ενώ στη στη Δύση οι θεραπείες για το τριχωτό δεν είναι ακόμα παγιωμένη πρακτική, στην Ασία (κυρίως στην Ιαπωνία) αποτελούν ήδη καθιερωμένη υπηρεσία στα κομμωτήρια.

Εκτός λοιπόν, από τα εξειδικευμένα προϊόντα, μερικά μόνο λεπτά αρκούν, ανεξάρτητα από τον τύπο του τριχωτού της κεφαλής ή των μαλλιών, για να αποκομίσει κανείς τα οφέλη από την υιοθέτηση μιας τέτοιας ρουτίνας περιποίησης.

Γιατί να ξεκινήσεις να φροντίζεις πιο εντατικά το τριχωτό της κεφαλής σου;

Περισσότερες πραγματικά good hair days

Ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής μεταφράζεται σε good hair days. Κι αυτό γιατί, η κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής επηρεάζει άμεσα την ποιότητα των μαλλιών μας.

Μεγαλύτερη άνεση, λιγότερη φαγούρα και ερεθισμοί

Όταν το τριχωτό της κεφαλής είναι ισορροπημένο, καθαρό και υγιές, είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθεί κανείς φαγούρα, ερεθισμό, πιτυρίδα, λιπαρότητα και γενικότερα δυσφορία. Οι συσσωρευμένοι ρύποι, τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα και τα υπολείμματα των προϊόντων styling μπορεί να συμβάλλουν σ’ αυτά.

Υγιής ανάπτυξη μαλλιών

Ένα μη ισορροπημένο- απορρυθμισμένο τριχωτό, μπορεί ενδεχομένως να ευθύνεται για την απώλεια μαλλιών, εμποδίζοντας ακόμη και την υγιή ανάπτυξή τους, μιας και στην ουσία αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία αναπτύσσονται τα μαλλιά μας.

Πράξη αυτοφροντίδας

Σ’ έναν κόσμο που βάζει στο επίκεντρο την υγεία, η αναζήτηση της ευεξίας και η αυξανόμενη τάση της αυτοφροντίδας αλλάζουν τη σχέση που έχουμε με τα μαλλιά μας. Ό,τι ισχύει με τη skincare ρουτίνα, ισχύει και με τη ρουτίνα περιποίησης του τριχωτού. Είτε αφιερώσει κανείς μερικά επιπλέον λεπτά για ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς κάνει ντους, είτε ενσωματώσει ένα treatment στη ρουτίνα του μετά το λούσιμο, αυτές οι στιγμές μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο (εκτός από την επιδερμίδα του) και στην ψυχική του υγεία.