ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα 3 βασικά βήματα πριν το κραγιόν που θα το κάνουν να διαρκεί όλη μέρα

Imaxtree

Το μεγαλύτερο challenge στην περίπτωση των κραγιόν ανεξάρτητα από την απόχρωση που θα επιλέξεις (btw πρόσφατα σου δείξαμε 2 sexy συνδυασμούς στο μακιγιάζ, χωρίς κόκκινο κραγιόν) είναι η διάρκεια. Πώς θα το κάνεις να μένει σταθερό στα χείλη σου για ώρες; Τι πρέπει να κάνεις για να μην σε «προδώσει» όλο το βράδυ;

 

Εκτός όμως, από την ίδια τη σύσταση των κραγιόν (θυμήσου τα 7 μπορντό κραγιόν που θα μείνουν σταθερά στα χείλη σου όλη μέρα) εμείς βρήκαμε 3 σωτήρια tips που θα σε φέρουν πιο κοντό στο επιθυμητό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Lip Scrub

Η σωστή αρχή -εν προκειμένω η σωστή βάση- είναι το ήμισυ του παντός, αν θέλεις να έχει μεγάλη διάρκεια το κραγιόν στα χείλη σου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ξεκίνα με εντατική απολέπιση και ενυδάτωση, ειδικά τώρα τον χειμώνα που η επιδερμίδα σ’ αυτό το σημείο τείνει να είναι αφυδατωμένη. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργούνται αντιαισθητικές κάθετες γραμμές όταν απλώνεις το κραγιόν στα χείλη σου. Μία- δύο φορές, λοιπόν, την εβδομάδα βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις scrub χειλιών που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χειλιών, αφήνοντάς τα απαλά και έτοιμα να ενυδατωθούν.

Lip Balm

Δεύτερο βήμα; Η ενυδάτωση φυσικά. Σ’ αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνάς τον κανόνα πως όσο πιο ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο λεία και απαλή είναι. Μετά το scrub, μην ξεχνάς να απλώνεις ένα ενυδατικό balm που θα περιποιείται τα τα χείλη, θα κλειδώνει την υγρασία και θα κάνει το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο. Προσοχή βέβαια στην υπερβολική ποσότητα lip balm, που μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα aka να κάνει το κραγιόν να λιώσει πιο γρήγορα. Γι’ αυτό το λόγο είτε θα πρέπει να απλώνεις αρκετή ώρα πριν στα χείλη σου ώστε να προλαβαίνει να απορροφηθεί, είτε να αφαιρείς με μία χαρτοπετσέτα την περισσή ποσότητα.

Περίγραμμα και πούδρα

Αρχικά, να πούμε πως το περίγραμμα είναι σημαντικό, μιας και κατά κάποιο τρόπο βάζει όρια στο κραγιόν, κάνοντας παράλληλα τα χείλη να δείχνουν πιο γεμάτα και με συμμετρικό σχήμα. Αν επιλέξεις μία nude απόχρωση, μπορείς να την περάσεις όχι μόνο περιμετρικά των χειλιών σου, αλλά και στο κέντρο τους (ως βάση του κραγιόν σου). Έπειτα, εξίσου σημαντικό είναι μετά το περίγραμμα και πριν απλώσεις το κραγιόν στα χείλη σου, να περάσεις με ένα χοντρό πινέλο λίγη πούδρα σεταρίσματος που θα απορροφήσει την υπερβολική λιπαρότητα και θα δώσει μεγαλύτερη διάρκεια.