ΜΑΛΛΙΑ

3 βασικά λάθη που κάνεις όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου

Imaxtree Imaxtree

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά λάθη χωρούν και γίνονται και στο κατά τα άλλα «απλό» χτένισμα των μαλλιών μας. Λάθη που στοιχίζουν αρκετές φορές, παραπάνω τούφες μαλλιών πάνω στη βούρτσα μας. Εδώ, όμως, εμείς είμαστε, για να διορθώνουμε τα λάθη και να σου δείχνουμε το σωστό τον δρόμο.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τρία βασικά λάθη που κάνεις όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου. Τώρα ξέρεις.

Έχεις λάθος τεχνική

Το να χτενίζεις τα μαλλιά σου από τις ρίζες aka τριχωτό της κεφαλής έως τις άκρες μεμιάς, μπορεί να τους προκαλέσει extra φθορά. Κι αυτό γιατί, «πέφτοντας» με τη βούρτσα πάνω σε τυχόν κόμπους κατά μήκος της τρίχας, προκαλείς extra πίεση στους θύλακες, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να σπάνε πολύ εύκολα, αλλά και να προκαλείται φριζάρισμα. Αντ ‘αυτού, ξεκίνησε το χτένισμα των μαλλιών σου λίγο πιο πάνω από τις άκρες τους και συνέχισε προς τα πάνω σιγά- σιγά, βουρτσίζοντας δηλαδή τα μαλλιά τμηματικά (δίνοντας έμφαση στα σημεία που είναι μπερδεμένα), έως ότου φτάσεις στη ρίζα.

Χτενίζεσαι ενώ τα μαλλιά σου είναι ακόμη βρεγμένα

Τα μαλλιά μας είναι πιο ευαίσθητα και πιο επιρρεπή στη φθορά όταν είναι βρεγμένα. Επομένως, προκειμένου να μην «σπάνε», χτενίσου πριν μπεις για ντους (και όχι μετά), ενώ δηλαδή, είναι ακόμη στεγνά. Αυτό θα κάνει και το λούσιμό τους πιο εύκολο. Βέβαια, σε αυτό το σημείο να πούμε, πως στην αγορά υπάρχουν βούρτσες, ειδικά σχεδιασμένες για το χτένισμα των βρεγμένων μαλλιών.

Δεν καθαρίζεις τα εργαλεία aka τις βούρτσες σου

Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών ή τη βούρτσα που χρησιμοποιείς, δεν πρέπει να ξεχνάς να καθαρίζεις τα εργαλεία των μαλλιών σου τακτικά. Η βούρτσα σου δεν συσσωρεύει μόνο στην επιφάνειά της, τις τρίχες που πέφτουν, αλλά και σκόνη, σμήγμα από το τριχωτό της κεφαλής και τα υπολείμματα προιόντων hairstyling που χρησιμοποιείς. Γι αυτό το λόγο, πρέπει να την καθαρίζεις τακτικά- όπως και τα πινέλα του μακιγιάζ σου- τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες.

Ένας εύκολος τρόπος να την καθαρίσεις σωστά, είναι να αφαιρέσεις πρώτα τις τυχόν τρίχες και στη συνέχεια, να τη βυθίσεις σε ένα μείγμα ζεστού νερού και σαμπουάν για περίπου 5 λεπτά. ΥΓ. Πολλές φορές μία βρώμικη βούρτσα μπορεί ευθύνεται για το γεγονός πως τα μαλλιά σου γίνονται πιο γρήγορα λιπαρά.