ΠΡΟΣΩΠΟ

3 tips για να προστατεύσεις την επιδερμίδα του κεφαλιού σου από τον ήλιο

Unsplash

Μπορεί να μετράς αντίστροφα για τις «μεγάλες διακοπές» όμως είμαι σίγουρη πως οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Έχεις φτιάξει την τσάντα παραλίας, πήρες μαγιό, παρεό και πλέον έχεις μία καθημερινή σχέση με το αντηλιακό σου και μπράβο σου! Ήσουν καθόλα προετοιμασμένη. Παρόλα αυτά, αυτή τη φορά, το ηλιακό έγκαυμα δεν «χτύπησε» σε κάποιο «ακάλυπτο» σημείο του προσώπου ή του σώματός σου, αλλά στο κεφάλι σου.

 

 

Κι αυτό γιατί, αν το καλοσκεφτείς, το κεφάλι είναι εξίσου εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία και ιδιαίτερα αν έχεις πιο αραιά μαλλιά, είναι πιο επιρρεπές στο ηλιακό έγκαυμα. Γι αυτό το λόγο, χρειάζεται να μην το αμελείς και να του δίνεις την αντηλιακή προστασία που απαιτείται. Παρακάτω θα βρεις 3 tips για να προστατεύσεις την επιδερμίδα του κεφαλιού σου από τον ήλιο.

-Φόρεσε καπέλο

Με τα καπέλα συμβαίνει το εξής: Αρκετοί- μην πω οι περισσότεροι- τα έχουμε συνδέσει σε μεγάλο βαθμό με το στιλ, παρά με τον πρακτικό- πρακτικότατο λόγο ύπαρξής τους: την προστασία μας από τον ήλιο. Ένα μεγάλο- και δη, υφασμάτινο- καπέλο είναι αυτό, λοιπόν, που μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας για την επιδερμίδα του κεφαλιού μας από τις ακτίνες UV, που διαφορετικά θα ήταν εκτεθειμένη. Φυσικά, μπορείς να τα εναλλάξεις με μεγάλα φουλάρια που μπορείς να δέσεις γύρω από το κεφάλι σου και εκτός από extra bonus στο χτένισμα και στο outfit σου, θα σε προστατεύσουν από το ηλιακό έγκαυμα. Last but not least, τα καπέλα δεν είναι μόνο αξεσουάρ παραλίας. Αν στην καθημερινότητά σου στην πόλη (ή όπου), περπατάς στον ήλιο αρκετές ώρες, ένα καπέλο είναι άκρως απαραίτητο.

-Αλλαγή… χωρίστρας

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ηλιακό έγκαυμα στην επιδερμίδα του κεφαλιού δεν παθαίνουν μόνο όσοι έχουν αραίωση στα μαλλιά τους, αλλά και εκείνοι με πιο πυκνά μαλλιά. Η περιοχή της χωρίστρας είναι αυτή που συνήθως «υποφέρει» περισσότερο καθώς σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν μαλλιά που δρουν ως ένα είδος φυσικής προστασίας από τον ήλιο. Ένα εύκολο και γρήγορο tip λοιπόν, εκτός από το καπέλο, που είπαμε παραπάνω είναι η αλλαγή χωρίστρας που λειτουργεί και ως hair flip. Σου εξηγώ αναλυτικά.

Αλλάζοντας τακτικά τη χωρίστρα στα μαλλιά σου, αφενός αποφεύγεις τη συνεχή έκθεση της συγκεκριμένης περιοχής στην ηλιακή ακτινοβολία (που μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα), αφετέρου αν η αλλαγή χωρίστρας γίνει από την αντίθετη πλευρά απ’ αυτή που την κάνεις συνήθως, δημιουργείς περισσότερο όγκο στα μαλλιά σου κάνοντάς τα να δείχνουν πιο πυκνά. Τι λες;

-Αντηλιακό από την κορυφή (aka το κεφάλι σου) έως τα νύχια

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου- από αυτή τη στήλη- να σου λέω/ γράφω πως αν ένα πράγμα πρέπει να φοράς καθημερινά στην επιδερμίδα σου, αυτό είναι το αντηλιακό σου. Πάντα και παντού. Και όταν λέμε παντού, δεν εννοώ μόνο στο πρόσωπο ή το σώμα, αλλά ακόμη και στο κεφάλι. Ναι καλά διαβάζεις! Ο ήλιος μπορεί να σε «κάψει» ακόμη και στο κεφάλι, ακόμη κι αν δεν είσαι στην παραλία αλλά στο γραφείο και πέφτει φως από τα παράθυρα.

Ιδιαίτερα δε, αν έχεις αραιά μαλλιά, φρόντισε να μην ξεχνάς να εφαρμόζεις το αντηλιακό σου στην επιδερμίδα του κεφαλιού μιας και αυτό το σημείο χρειάζεται επιπλέον αντηλιακή προστασία. Γι’ αυτό το λόγο, προτίμησε ένα αντηλιακό σε μορφή spray που παρέχει υψηλή αντηλιακή προστασία, ενώ παράλληλα, εφαρμόζεται εύκολα και άνετα, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Ψεκάστηκες;