ΣΩΜΑ

3 tips για να κάνεις το self-tan να κρατήσει περισσότερο

Pexels

Για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σίγουρα θα ξέρεις- ενδεχομένως να έχεις χρησιμοποιήσει ήδη προϊόντα αυτομαυρίσματος (self tan)- aka προϊόντα που χαρίζουν μία μαυρισμένη sunkissed όψη στην επιδερμίδα, χωρίς να χρειάζεται να εκτεθείς στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ένα από τα πιο σημαντικά challenges σε αυτή την περίπτωση- εκτός από το πώς θα αποφύγεις τα πορτοκαλί μπαλώματα- είναι πώς θα κάνεις το μαύρισμά σου (self tan) να διαρκεί περισσότερο. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα τρία πιο πολύτιμα tips.

– Κάνε απολέπιση πριν το self-tan

Δεν είναι μόνο το μυστικό για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο μαύρισμα, αλλά και ο πιο εύκολος τρόπος να διασφαλίσει κανείς μεγαλύτερη διάρκεια. Η απολέπιση της επιδερμίδας πριν την εφαρμογή των προϊόντων αυτομαυρίσματος (self-tan) απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της και εμποδίζει το ξεθώριασμα του μαυρίσματος. Ανεξάρτητα από το πού θα εφαρμόσεις λοιπόν, το self tan, φρόντισε να κάνεις απολέπιση τουλάχιστον 24 ώρες πριν, ώστε να έχεις μεγαλύτερη διάρκεια στο μαύρισμά του.

– Ενυδάτωση πριν και μετά

Εκτός από την απολέπιση, η καλή και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας ακόμη και στα πιο «δύσκολα» σημεία, όπως πίσω από τους αστραγάλους, τους αγκώνες, τα γόνατα κλπ πριν την εφαρμογή του self tan, επιβάλλεται. Όσο πιο ξηρό και αφυδατωμένο είναι το δέρμα σου, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να ξεθωριάσει γρηγορότερα το μαύρισμά σου. Τι πρέπει να κάνεις; Αμέσως μετά την απολέπιση, μην ξεχνάς να απλώνεις συστηματικά μία γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής κρέμας στο σώμα σου. Εναλλακτικά, στην αγορά μπορείς να βρεις και να χρησιμοποιήσεις είτε κρέμες 2 σε 1 για μαύρισμα και ενυδάτωση, που στην ουσία τις απλώνεις στο δέρμα σου απαλά και ομοιόμορφα, όπως θα έκανες με μια κανονική, ενυδατική κρέμα σώματος, είτε self-tanning drops που μπορείς να αναμείξεις με την ενυδατική σου.

-Απόφυγε τα πολύωρα, ζεστά ντους

Μπορεί λίγα πράγματα να συγκρίνονται με ένα χαλαρωτικό ζεστό ντους στο τέλος της ημέρας, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς πως οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν το δέρμα. Και όπως διάβασες παραπάνω, όσο πιο αφυδατωμένο είναι το δέρμα, τόσο πιο πιθανό είναι το μαύρισμα να  έχει μικρότερη διάρκεια. Γι αυτόν τον λόγο, φρόντισε να κάνεις πιο σύντομα ντους με δροσερό ή χλιαρό νερό.