ΣΩΜΑ

3 σημεία του σώματος που ξεχνάς να κάνεις απολέπιση ενώ θα έπρεπε

Δεν είναι η πρώτη φορά- προφανώς- που διαβάζεις από αυτή εδώ τη στήλη για την απολέπιση. Έχεις τα σωστά προϊόντα- συμμάχους, ξέρεις ποιες είναι οι κατάλληλες κινήσεις, ακόμη και τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις.  Κι όμως, εκτός από τα προφανή σημεία (όπως τα χείλη σου) υπάρχουν ορισμένα σημεία στο σώμα σου που ξεχνάς να κάνεις απολέπιση ενώ θα έπρεπε. Ποια είναι αυτά; Διάβασε προσεκτικά παρακάτω.

-Πόδια

Φρόντισε κάθε φορά πριν ξυριστείς να έχει κάνει απολέπιση στα πόδια σου. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, ενώ παράλληλα αποκαλύπτονται ακόμη και οι πιο μικρές τριχούλες που μπορεί να «κρύβονται» κάτω από την επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο, το ξυραφάκι γλιστράει πιο εύκολα στην επιδερμίδα, αποφεύγονται οι ερεθισμοί και τα κοψίματα, ενώ παράλληλα το ξύρισμα είναι πιο βαθύ και αποτελεσματικό.

-Αγκώνες

Είναι από τα σημεία των χεριών που η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα σκληρή και τραχιά. Με την τακτική απολέπιση, αποκτά αμέσως πιο απαλή και λεία υφή.

-Φτέρνες

 Οι φτέρνες σου εκπέμπουν SOS. Είναι αφυδατωμένες και πολύ σκληρές. Εκτός από τα ειδικά εργαλεία (βλ. ράσπα), ένα scrub είναι αυτό που χρειάζονται για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα στα πέλματα και τις φτέρνες να αποκτήσει μία πιο μεταξένια και απαλή υφή.