ΠΡΟΣΩΠΟ

3 πρακτικά tips για τη χειμερινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Pexels

Η επιδερμίδα μας τον χειμώνα υποφέρει. Γίνεται τραχιά, ερεθίζεται, αφυδατώνεται και μας «τραβάει». Αυτό που χρειάζεται είναι να την προστατεύσουμε και να τη φροντίσουμε, ακολουθώντας μερικές πρακτικές συμβουλές στη ρουτίνα ομορφιάς μας.

Όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις ριζικές αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, μικρά πράγματα αρκούν για να κάνουν τη διαφορά!

3 πρακτικά tips για τη χειμερινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Μην το παρακάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου σου

Χειμώνα- Καλοκαίρι, ο υπερβολικός ζήλος στον καθαρισμό του προσώπου, τόσο στη συχνότητα όσο και στη χρήση πιο «σκληρών» προϊόντων με «επιθετικούς» παράγοντες, μπορεί να διαταράξει τον φραγμό του δέρματος. Φρόντισε αφενός τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να έχουν ήπιους και μη ερεθιστικούς παράγοντες, αφετέρου να περιορίσεις τη συχνότητα. Όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο!

Μην παραλείπεις την ενυδατική κρέμα

Η ενυδατική κρέμα είναι ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας μας, όλο τον χρόνο. Μετά τον καθαρισμό και την τόνωση του προσώπου, η εφαρμογή της ενυδατικής σε βρεγμένη ή νωπή επιδερμίδα (για πιο άμεση και βαθιά απορρόφηση) είναι αυτή που θα «κλειδώσει» την υγρασία στην επιδερμίδα. Καλό θα ήταν η ενυδατική κρέμα που θα επιλέξεις να έχει πλούσια υφή και να περιέχει συστατικά όπως τα ceramides, που συμβάλουν στην επανόρθωση και ενδυνάμωση του επιδερμικού φραγμού, το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη ή έλαια, όπως το αμυγδαλέλαιο.

Απόφυγε το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό

Ένα μπάνιο με πολύ ζεστό νερό είναι αυτό που χαλαρώνει και αναζωογονεί. Από την άλλη πλευρά, το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα μιας και αφαιρεί τα φυσικά έλαια, διαταράσσοντας τον επιδερμικό φραγμό. Αποτέλεσμα; Το δέρμα να γίνεται πιο ξηρό, σκασμένο ή να ερεθίζεται εύκολα. Γι αυτόν τον λόγο, προτίμησε ένα ντους ή μπάνιο με χλιαρό νερό και μην ξεχνάς να διατηρείς την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός σου ενυδατωμένη!