ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

3 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν την αποτρίχωση με κερί για να μην πονάς τόσο πολύ

Δεν έχεις κάνει ακόμη laser και δεν είσαι fan της αποτρίχωσης με ξυραφάκι. Το κερί είναι η μέθοδος που προτιμάς προκειμένου να  κρατήσεις την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μακριά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το θέμα είναι βέβαια ότι πονάς και μάλιστα αρκετά. Δεν είσαι η μόνη και γι αυτό ετοιμάσαμε για εσένα αυτή τη μικρή λίστα με όλα όσα μπορείς να κάνεις και να σε ανακουφίσουν.

Βαθιές ανάσες και go on!

-Τσέκαρε το μήκος στις τρίχες

Μπορεί να σου ακούγεται πολύ αστείο, όμως (μεταξύ άλλων και) το μήκος των τριχών σου παίζει σημαντικό ρόλο αν δεν θες να πονέσεις πολύ κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αποφύγεις τα δύο άκρα aka το πολύ κοντό μήκος αλλά και το πολύ μακρύ. Στην πρώτη περίπτωση, καλό θα ήταν να περιμένεις 2-3 μέρες ακόμη, στη δεύτερη απλά τρίμαρε τις τρίχες λίγο πριν ξεκινήσεις. Πάντως, το ιδανικό μήκος των τριχών για πιο ανώδυνη αποτρίχωση είναι το μήκος ενός κόκκου ρυζιού.

-Μην ξεχνάς την απολέπιση

Είναι το κλειδί που διατηρεί όμορφο και λαμπερό το δέρμα μεταξύ των αποτριχώσεων. Η απολέπιση είναι αυτή η διαδικασία που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά της επιδερμίδας και παγιδεύουν στην ουσία τους θύλακες των τριχών, προκαλώντας ακόμη και μικρά σπυράκια. Με αυτόν τον τρόπο, η αποτρίχωση γίνεται λιγότερο ανώδυνη (αφαιρείς μόνο τις τρίχες) και το αποτέλεσμά της έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Τι πρέπει να κάνεις; Μία- δύο μέρες πριν την αποτρίχωση λοιπόν, βάλε στο πρόγραμμα την απολέπιση.

-Απόφυγε την καφεΐνη μερικές ώρες πριν την αποτρίχωση

Το ξέρω ότι φαντάζει το λιγότερο βάναυσο να μην πιεις καφέ το πρωί, όμως, μία θυσία, αν δεν θέλεις να πονάς πολύ, πρέπει να την κάνεις. Όπως επισημαίνουν αρκετοί αισθητικοί, η καφεΐνη (στον καφέ αλλά και το τσάι)  μπορεί να προκαλέσει ακόμα περισσότερα νεύρα, να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό και να κάνει την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη.