ΜΑΛΛΙΑ

3 πανεύκολα sleek χτενίσματα που μπορείς να κάνεις με κορδέλες στα μαλλιά σου

iStock

Το έχουμε πει (και γράψει) πολλές φορές: Ένα αξεσουάρ όπως οι oversized στέκες, οι κορδέλες, τα hair clips κλπ είναι ίσως ο πιο γρήγορος και ανέξοδος τρόπος να «μεταμορφώσεις» οποιοδήποτε χτένισμα στο λεπτό.

Κι αν είσαι έτοιμη να χρησιμοποιήσεις τις κορδέλες στα μαλλιά σου και να κάνεις την κίνηση- ματ, που θα  αναβαθμίσει το συνηθισμένο σου hair look χωρίς να καταβάλεις καμία προσπάθεια, εμείς βάζουμε το #hairinspo, δηλαδή τις ιδέες για εύκολα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις σε χρόνο dt!

3 πανεύκολα sleek χτενίσματα που μπορείς να κάνεις με κορδέλες

Χτένισμα #1: Half Up Half Down

Ίσως το πιο εύκολο χτένισμα που μπορείς να κάνεις σε λιγότερο από ένα λεπτό, ακόμη κι αν δεν πιάνουν καθόλου τα χέρια σου. Αρχικά, άπλωσε ένα προϊόν styling στα μαλλιά σου για υφή και κράτημα (πχ hair gel) για να δημιουργήσεις ένα sleek αποτέλεσμα.

Κάνε μία μικρή, κάθετη χωρίστρα στη μέση και χτένισε τα μαλλιά σου με φορά προς τα πίσω.

Στη συνέχεια, στερέωσε τα μισά μαλλιά σου μ’ ένα λαστιχάκι, όπως κάνεις κάθε φορά που πιάνεις τα μαλλιά σου μισά- μισά. Αν θέλεις σ’ αυτό το σημείο, συνέχισε το styling, γυρίζοντας ελαφρώς τις άκρες των μαλλιών σου. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις την κορδέλα και να κάνεις την κίνηση ματ! Τύλιξέ τη γύρω από τη βάση του ponytail σου, δημιουργώντας ένα μεγάλο φιόγκο.

Στο τέλος, ψέκασε με λίγη λακ για μεγαλύτερη σταθερότητα και κράτημα.

Χτένισμα #2:Bubble Ponytail

Το bubble ponytail είναι ίσως μία από τις πιο αγαπημένες μας version κάθε φορά φορά που θέλουμε να ξεφύγουμε από την κλασική κοτσίδα.

Το μόνο που χρειάζεται σ’ αυτή την περίπτωση είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου σ΄ ένα sleek ponytail και στη συνέχεια, ανά μερικά εκατοστά- αυτό εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών σου αλλά και το πόσο μεγάλα θέλεις να είναι τα bubbles-  ξεκίνησε να στερεώνεις με μικρά διάφανα λαστιχάκια.

Στο τέλος, για να τα καλύψεις, μπορείς είτε να τυλίξεις γύρω από αυτά, μικρές μαύρες κορδέλες, είτε να φτιάξεις τα δικά σου hair clips με κορδέλες. Η απόφαση δική σου!

Χτένισμα #3: Braided Bun

Αν πάλι σου αρέσει να πιάνεις τα μαλλιά σου κότσο, τότε δοκίμασε την braided εκδοχή του (πλεκτός κότσος).

Πώς; Δημιούργησε αρχικά ένα ponytail και αφού στερεώσεις τη βάση του, ξεκίνησε να κάνεις μια όμορφη πλεξούδα. Στερέωσε στο τέλος με ένα διάφανο λαστιχάκι και ψέκασε με τη λακ για να δημιουργηθεί ένα sleek εφέ. Για να δημιουργήσεις το bun, τύλιξε όλο το ponytail γύρω από τη βάση του και στερέωσε μ’ ένα ακόμη λαστιχάκι.

Γύρω από τον τελικό πλεκτό κότσο τύλιξε τη μαύρη κορδέλα, κάνοντας ένα μεγάλο φιόγκο. Είσαι έτοιμη!

Πάτα play στο παρακάτω video: