ΠΡΟΣΩΠΟ

3 μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις για τα φρύδια σου

Imaxtree Imaxtree

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας και αυτό το χαρακτηριστικό που αν αλλάξει έστω και λίγο (δηλαδή, ακόμη κι αν πειράξουμε το σχήμα τους) μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πρόσωπό μας.

Παρόλα αυτά, η επιχείρηση «τέλεια φρύδια» δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει αρκετό χρόνο, εμπιστοσύνη σε ένα brow expert αλλά και να ξεπεράσεις- καταρρίψεις κάποιους μύθους που ενδεχομένως μπορεί να σε κρατάνε πίσω. Τι λες; Παρακάτω συγκεντρώσαμε 3 μύθους που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις για τα φρύδια σου.

– Τα φρύδια πρέπει να είναι ολόιδια μεταξύ τους

Κάθε στοιχείο πάνω μας είναι μοναδικό από τα μαλλιά και τα δάχτυλά μας έως τα φρύδια μας. Και ναι, ακόμη και τα φρύδια μας μεταξύ τους είναι διαφορετικά, αν τα παρατηρήσεις. Για να το θέσω απλά, κανείς δεν γεννήθηκε/ έχει  δύο ολόιδια φρύδια μεταξύ τους. Φυσικά- για να μην ταράζεσαι- η ασυμμετρία του προσώπου δεν περιορίζεται στα φρύδια μας. Τα μάτια, τα ζυγωματικά και η μύτη μας δεν είναι απόλυτα συμμετρικά. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε (να μοιάζουν ίδια) χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα φρυδιών που θα τα «γεμίσουν» και θα διαμορφώσουν το σχήμα τους, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο συμμετρικά.

– Το χρώμα των φρυδιών πρέπει να είναι ίδιο με αυτό των μαλλιών

Αρκεί να σκεφτείς τη ξανθιά Marilyn Monroe με ολόξανθα φρύδια. Μία άλλη. Κι ενώ σε γενικές γραμμές καλό είναι όσες βάφουν  τα μαλλιά τους, να έχουν στα φρύδια τους μία απόχρωση τουλάχιστον πιο σκούρα από αυτή των μαλλιών τους, οι ξανθές και οι κοκκινομάλλες μπορούν σίγουρα να τα βάψουν σε πιο σκούρες αποχρώσεις αν θέλουν να πετύχουν ένα πιο έντονο (dramatic look). Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να έχεις την ίδια απόχρωση σε μαλλιά και φρύδια.

-Αν έχεις βγάλει υπερβολικά τα φρύδια σου ή έχεις «χαλάσει» το σχήμα τους, είναι χαμένη υπόθεση να ξαναπροσπαθείς

Βαθιές ανάσες. Δεν ήξερες τι έκανες με το τσιμπιδάκι ανά χείρας και αυτό το πάθημα πρέπει να σου γίνει ξεκάθαρα μάθημα. Αλλά, εγώ δεν είμαι εδώ για να σε δικάσω, αλλά για να σου πω και τα φρύδια μεγαλώνουν (γιατί τρίχες είναι) και μετά από λίγο καιρό θα αρχίσουν να ξαναβγαίνουν οι τριχούλες σε αυτή την περιοχή του προσώπου μας. Μέχρι τότε με ένα gel ή ένα μολύβι μπορείς να γεμίσεις τα κενά.