ΠΡΟΣΩΠΟ

3 tips για να πονάς λιγότερο όταν βγάζεις τα φρύδια σου με το τσιμπιδάκι

Imaxtree Imaxtree

Αν αισθάνεσαι αρκετή σιγουριά ώστε να βγάλεις μόνη σου τα φρύδια σου, σωστά και τίμια, μαζί σου. Στην περίπτωση των δικών μου φρυδιών πάντως, πάνε χρόνια που έχω αφήσει το άθλημα για τους ειδικούς στα brow bars.

Παρ’ όλα αυτά, αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία- δηλαδή βγάζεις μόνη σου τα φρύδια σου στο σπίτι- εγώ, είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σου μερικές απλές συμβουλές, που θα κάνουν την όλη διαδικασία λιγότερη επώδυνη για τα φρύδια σου. Τι λες;

1. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο πριν

Ένα μπάνιο με ζεστό νερό στο τέλος της ημέρας, σίγουρα μπορεί να μας χαλαρώσει και να διώξει κάθε αρνητισμό. Φανταζόσουν ποτέ, όμως, πως μία τέτοια κίνηση μπορεί να κάνει λιγότερο επώδυνη τη διαδικασία του να βγάζεις τα φρύδια σου με το τσιμπιδάκι;  Όπως αναφέρει η Anastasia Soare (ιδιοκτήτρια του Anastasia Beverly Hills, γνωστής ως “Eyebrow Queen”), ένα ντους με ζεστό νερό ή μία κομπρέσα με ζεστό νερό στα φρύδια πριν ξεκινήσεις να τα βγάζεις με το τσιμπιδάκι, μπορεί να βοηθήσει στο να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας, μειώνοντας τον πόνο και την ταλαιπωρία».

2. Διάλεξε το σωστό σύμμαχο-τσιμπιδάκι

Δεδομένου ότι το οστό του φρυδιού έχει μία καμπυλότητα, καλό είναι να επενδύσεις σε ένα τσιμπιδάκι του οποίου οι λαβίδες θα έχουν μία μικρή κλίση ώστε να μπορείς να αφαιρέσεις τις ανεπιθύμητες τρίχες από τη ρίζα τους και όχι πολύ μακριά από την επιφάνεια του δέρματος. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει περιττό πόνο. Από τα αγαπημένα μας τσιμπιδάκια, τα Tweezerman, που αφαιρούν από τις πιο χοντρές έως τις πιο λεπτές τριχούλες.

3. Δώσε προσοχή στον τρόπο

Και αφού έχει στα χέρια σου το σωστό εργαλείο, ήρθε η ώρα να βεβαιωθείς πως κάνεις τις σωστές κινήσεις. Πάντα να κοιτάς να πλησιάζεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου, τραβώντας τις τριχούλες με φορά προς την κατεύθυνση που αναπτύσσονται. Το να τις τραβάς προς την αντίθετη κατεύθυνση μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και να σε κάνει να πονάς πιο πολύ.