ΜΑΚΙΓΙΑΖ

3 λάθη στο μακιγιάζ που ο makeup artist της Jennifer Lopez δεν θα μας συγχωρούσε

Η Jennifer Lopez είναι μία από τις γυναίκες που λατρεύουμε εδώ, στο Ladylike. Από το αβίαστα cool στιλ της, τις καμπύλες, μέχρι το υπέρλαμπρο κάθε φορά μακιγιάζ της, ξέρει να προκαλεί το δέος (και το σεβασμό μας) σε κάθε της εμφάνιση.

 

Στεκόμαστε στο μοναδικά λαμπερό – κάθε φορά- μακιγιάζ της και στον άνθρωπο που αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, τον makeup artist, Scott Barnes. Και επειδή υποκλινόμαστε στην Jennifer Lopez και φυσικά, στο Scott Barnes- κρατάμε σημειώσεις κάθε φορά που μιλάει- κάναμε μία λίστα με τα 3 λάθη στο μακιγιάζ που δεν θα μας συγχωρούσε ποτέ.

Λάθος # 1: «Σκληρό» contouring

«Οι σκληρές γραμμές με το contouring είναι συνήθως ένα σημάδι ότι απλώς ακολουθείς το trend, αγνοώντας τις ανάγκες του δικού σου προσώπου. Όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο μου με την Kim Kardashian στο εξώφυλλο, η οποία είναι σε όλους γνωστή για το contouring, τότε φώναζα πως το contouring είναι εκεί για να τονίσει ό,τι υπάρχει εκεί. Αντί να αντιγράφεις τον τρόπο που οι άλλοι κάνουν contouring, σκέψου το σα χειρουργείο. Τα στρογγυλά πρόσωπα μπορούν να δημιουργήσουν κάποιες γωνίες- δομή, ενώ τα πρόσωπα με γωνίες να το χρησιμοποιήσουν για να μαλακώσουν- «στρογγυλέψουν» κάποια σημεία. Το θέμα είναι να γνωρίζεις ποια είναι η δομή του προσώπου σου (aka το σχήμα) και αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις το contouring σωστά, σαν επαγγελματίας.»

Λάθος # 2: Ρουζ (Λάθος τοποθέτηση και απόχρωση)

«Μπορώ να κοιτάξω οποιονδήποτε τύπο δέρματος, σκούρο ή ανοιχτό, και να δω τους υποτόνους (αν είναι περισσότερο ζεστοί ή ψυχροί) ή αν τα μάγουλά σου χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο ρουζ. Εάν έχεις πχ. θερμούς υποτόνους και βάλεις ένα τόνο ρουζ σε ροζ απόχρωση, μπορεί το αποτέλεσμα να μην δείχνει κολακευτικό. Πρέπει να γνωρίζεις την επιδερμίδα σου και τότε (με τις σωστές επιλογές) το ρουζ σου θα δείχνει πιο φυσικό στο πρόσωπό σου. Ακόμη, καλό είναι να απλώνεις το ρουζ στο μπροστινό μέρος στα μάγουλά σου και όχι στα πλάγια (aka ζυγωματικά)». Σκέψου πως το ρουζ κάνει το look πιο νεανικό, αρκεί να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση και να το τοποθετήσεις σωστά.

Λάθος # 3: Δεν κάνεις καλό blending στις σκιές ματιών

«Κάνε καλό blending στις σκιές ώστε να ξεχωρίζει το χρώμα και το σχήμα των ματιών σου. Η σκιά ματιών  δεν πρέπει να δείχνει πως «γλιστρά». Σκέψου τη σκιά στα μάτια σου ως εισαγωγή σε ολόκληρη την εμφάνισή σου. Θέλεις να είναι μια ομαλή μετάβαση στα υπόλοιπα χρώματα που έχεις στο look σου». Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Blending, blending, blending, έτσι ώστε η σκιά να ταιριάζει με το υπόλοιπο look.