ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις gel μανικιούρ

Οι επιλογές πλέον στο μανικιούρ μας είναι πολλές. Απλό, ημιμόνιμο, gel, ακρυλικό και η λίστα συνεχίζεται με δεκάδες ακόμη τεχνικές. Εμείς εστιάζουμε στο gel μανικιούρ, αυτό που διαρκεί το διπλάσιο χρόνο σχέση με το απλό εξετάζοντας αυτή τη φορά 3 σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν το έχουμε.

 

#Δεν κάνεις διάλειμμα

Είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν όσες γυναίκες είναι μυημένες στο gel μανικιούρ. Παθαίνουν κάποιου είδους εθισμό και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο μεταξύ των gel μανικιούρ. Δεδομένου ότι η αφαίρεση και η εφαρμογή του gel μανικιούρ μπορεί να προκαλέσει μία σχετική φθορά στα νύχια, ένα μικρό διάλειμμα είναι άκρως απαραίτητο. «Όταν κάνεις gel μανικιούρ συνέχεια, κάθε δύο εβδομάδες, τα νύχια είναι σαν να «ασφυκτιούν», γεγονός που μπορεί να τα αφυδατώσει και να τα κάνει ακόμη πιο εύθραυστα. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι να  εμπιστευτείς τη γνώμη του ειδικού για να δεις σε τι κατάσταση είναι η υγεία των νυχιών σου.

# Το αφαιρείς μόνη σου και χωρίς να έχεις τις γνώσεις

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως άφησες τα νύχια σου με το gel μανικιούρ για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πως τα αφαιρείς μόνη σου, χωρίς το χέρι του ειδικού και το βασικότερο χωρίς να ξέρεις πώς θα το κάνεις σωστά. Πώς μεταφράζεται όλο αυτό; άσε τον ειδικό να αφαιρέσει το gel μανικιούρ σου (εκτός και αν απευθυνόμαστε σε nail- expert). Αν παρ’ όλα αυτά, βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση και πρέπει να αφαιρέσεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το gel μανικιούρ σου, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Λίμαρε απαλά το πάνω μέρος του βερνικιού μέχρι να δεις να αφαιρείται η λάμψη και στη συνέχεια, εμπότισε μερικά pads με καθαρό ασετόν και τοποθέτησέ τα πάνω σε κάθε νύχι, τυλίγοντάς τα με λίγο αλουμινόχαρτο. Άφησε για 15 περίπου λεπτά και έπειτα, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο εργαλείο που σπρώχνει τα πετσάκια, σπρώξε το gel με ήπιες κινήσεις από την επιφάνεια των νυχιών. Τελείωσε,  περνώντας ελαφρά με το buffer την επιφάνεια των νυχιών και άπλωσε λίγο λαδάκι στα νύχια και τις παρανυχίδες3 σου.

# Δε χρησιμοποιείς λαδάκι για τις παρανυχίδες και τα πετσάκια

Ειδικά τώρα το χειμώνα, η επιδερμίδα τείνει να αφυδατώνεται και το δέρμα γύρω από τα νύχια μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Γι’ αυτό το λόγο, μαζί με την ενυδατική που δεν ξεχνάς να φορέσεις ποτέ στο πρόσωπό σου, καλό θα ήταν να βάλεις στη ρουτίνα σου να απλώνεις ένα λαδάκι στις παρανυχίδες και τα πετσάκια σου. Απορροφάται σχεδόν αμέσως, ενυδατώνει σε βάθος, προστατεύει την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια, διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά ακόμη και μετά από συνεχόμενα μανικιούρ, που ενδεχομένως τα κάνουν πιο εύθραυστα.