ΜΑΛΛΙΑ

3 beauty tips που πρέπει να ξέρεις με τη μάσκα μαλλιών

Unsplash

Είναι το extra βήμα εκτός από την περιποίηση της επιδερμίδας μας και στη φροντίδα των μαλλιών μας. Οι μάσκες μαλλιών, ανάλογα με τα συστατικά τους, θρέφουν, ενυδατώνουν, επανορθώνουν, χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά κλπ. Σου έχει τύχει ποτέ όμως, να εφαρμόσεις τη μάσκα μαλλιών χωρίς να δεις στο τέλος το αποτέλεσμα που περίμενες;

Μην ανησυχείς. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Γι αυτό το λόγο, σήμερα, αποφασίσαμε να κάνουμε μία λίστα με μερικά χρήσιμα tips που πρέπει να ξέρεις όταν χρησιμοποιείς τη μάσκα μαλλιών.

Βρες την ιδανική μάσκα για τα μαλλιά σου

Όλες οι μάσκες μαλλιών δεν είναι ίδιες. Φρόντισε να διαβάσεις τις οδηγίες και τα συστατικά μίας μάσκας πριν τη χρησιμοποιήσεις, ώστε να ξέρεις ποια είναι ιδανικότερη για εσένα αλλά και ποια αποτελέσματα μπορείς να περιμένεις. Δύο βασικά πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις σε κάθε περίπτωση είναι αφενός ο τύπος μαλλιών: πχ αν έχεις ξανθά, σγουρά, λεπτά μαλλιά κ.λπ, αφετέρου, ο χρόνος που χρειάζεται να την αφήσεις στα μαλλιά σου (κάποιες χρειάζονται10 λεπτά, κάποιες άλλες μπορείς να τις αφήσεις και όλο το βράδυ). Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ειδική περιποίηση με εξειδικευμένα προϊόντα.

Άπλωσε πάντα σε καθαρά μαλλιά

Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία που έχουν και οι μάσκες προσώπου, οι μάσκες μαλλιών καλό είναι να εφαρμόζονται σε καθαρά μαλλιά, όπου δεν θα υπάρχει λιπαρότητα. Το να βάλεις μάσκα μαλλιών σε μη καθαρά μαλλιά, μπορεί να τα «βαρύνει» ακόμη περισσότερο.

Η τεχνική μετράει

Σε γενικές γραμμές καλό είναι να απλώνεις τη μάσκα μαλλιών (και το conditioner) στις άκρες των μαλλιών σου, αποφεύγοντας τις ρίζες, για να μην τις επιβαρύνεις περισσότερο. Επιπλέον, οι ρίζες των μαλλιών έχουν λιγότερη φθορά, άρα απαιτούν λιγότερη / δεν χρειάζονται καθόλου επανόρθωση. Κατά την εφαρμογή της, φρόντισε να χτενίζεις με τα δάχτυλά σου ώστε η μάσκα να κατανείμεται ομοιόμορφα παντού.