ΠΡΟΣΩΠΟ

10 παλέτες ματιών για αμέτρητους πειραματισμούς

Yπάρχουν πολλοί λόγοι για να συμπεριλάβεις μία παλέτα μακιγιάζ στη λίστα με τα προϊόντα που πρέπει να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου. Το κίνητρο για εσάς, τις πιο πρακτικές, είναι ότι μπορεί να διαθέτουν συγκεντρωμένες τις αγαπημένες σου αποχρώσεις σκιών της σεζόν και θα τις χρησιμοποιήσεις, είτε απλώνοντάς τις στα βλέφαρα είτε για να υπογραμμίσεις το βλέμμα με ένα λεπτό πινελάκι, αντί για το κλασικό μολύβι ματιών.

 

Καθώς οι περισσότερες από αυτές είναι εποχιακές, η συλλεκτική τους συσκευασία αλλά και οι πρωτότυπες αποχρώσεις τους τις κάνει μερικές φορές να μοιάζουν με απίθανα gadgets που δεν θέλεις να χάσεις. Mε αναμφισβήτητα εύστοχους συνδυασμούς χρωμάτων, μπορείς να είσαι βέβαιη ότι το αποτέλεσμα δεν θα σε οδηγήσει σε αισθητικά ατοπήματα, ενώ αντίθετα, για τις πιο τολμηρές, ο συνδυασμός τριών διαφορετικών αποχρώσεων θα δώσει μια πιο avant-garde άποψη στο μακιγιάζ σου.

Καθώς κάποιες από τις παλέτες διαθέτουν σκιές οι οποίες φοριούνται εκτός από στεγνό απλικατέρ  και με υγρό, προσφέρουν την επιλογή για ένα πιο ανάλαφρο μακιγιάζ και για ένα πιο έντονο αντίστοιχα. Τώρα αν αυτοί οι λόγοι δεν σου είναι αρκετοί για να προσθέσεις μια νέα παλέτα ματιών στο οπλοστάσιο του μακιγιάζ σας, αυτές που ακολουθούν θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό.

Η σωστή διαδικασία

1. Εφάρμοσε με το σφουγγαράκι τη σκουρότερη απόχρωση κατά μήκος της βάσης των πάνω και/ή των κάτω βλεφαρίδων απλώνοντας τη σκιά προς το κέντρο του κάτω βλεφάρου.

2. Χρησιμοποιώντας το πινελάκι, εφάρμοσε την πιο ανοιχτή σκιά στο κάτω βλέφαρο και στη συνέχεια άπλωσε την σε διαδοχικές στρώσεις προς την εξωτερική γωνία του ματιού.

3. Αν το σφουγγαράκι υγρανθεί ελαφρά με κονσίλερ ή φον-ντε-τεν, λειτουργεί σαν γόμμα, που τελειοποιεί και καθαρίζει την περιοχή γύρω από τα μάτια. Για μεγαλύτερο κράτημα, πουδράρετε όλη την περιοχή κατά μήκος του τονισμένου σχήματος του ματιού. 

Οι προτάσεις μας

Πενταπλή παλέτα σκιών 5 Couleurs Cosmopolite (No 866 Eclectic), Dior

 

Παλέτα σκιών 8 σε 1 (Nude Shimmer), Avon

 

Πενταπλή παλέτα σκιών Entrelacs, Chanel

 

Τετραπλή παλέτα σκιών Black Volcanic Minerals/Eyeshadow Palette (Ultimate Black), Κορρές, στα φαρμακεία

 

Οκταπλή παλέτα σκιών Griege Eye Palette, Bobbi Brown

 

Πενταπλή παλέτα σκιών Couture Palette Metal Clash, Yves Saint Laurent

 

Παλέτα σκιών με δέκα αποχρώσεις Palette Nude (No 002 Beige), L’Oréal Paris

 

Πενταπλή παλέτα σκιών Hypnose Palette Les Metalliques, Lancôme

 

Τετραπλή παλέτα σκιών The Eyeshadow Quad, (No 172 Fall Harvest), Dolce & Gabbana

 

Beauty Box Premium Refillable με τέσσερις σκιές, Art Deco