ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα 3 ζώδια που έχουν τάση στο κουτσομπολιό

Τρελαίνονται για μυστικά και υπόγειες συζητήσεις. Τους αρέσει να συζητούν για προβλήματα και περίεργες καταστάσεις, αρκεί να αφορούν σε άλλους. Η κατώτερη μορφή κοινωνικής κριτικής, το περίφημο κουτσομπολιό που όλοι αγάπησαν (αλλά την κουτσομπόλα) κανείς, προφανώς και δεν είναι αποκλειστικά ζωδιακής προέλευσης. Αλλά όπως έχουμε πει δεκάδες φορές από αυτό εδώ το βήμα, το κάθε ζώδιο έχει κάποια χαρακτηριστικά, τι να κάνουμε τώρα, που αν βρουν τις γόνιμες συνθήκες, θα βγουν ξεδιάντροπα προς τα έξω. Ο καθένας, έχει τον δικό του λόγο και αφορμή για να βγάλει το «φτυάρι». Και οι τρεις ενθουσιάζονται από το παράδοξο και το εύρος της ανθρώπινης ύπαρξης που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει.

Δίδυμος

Ο μεγάλος κατάσκοπος της δωδεκάδας. «Ψοφάει» για ατελείωτο gossip, θέλει να ξέρει τα πάντα, πιστεύει πως μπορεί να το διαχειριστεί, ορκίζεται να μην πει τίποτα σε κανέναν- άσχετα αν δεν το κάνει-. Άλλωστε, κάπως πρέπει να συντηρήσει τη φήμη του μεγάλου πληροφοριοδότη, δείξε κι εσύ λίγο κατανόηση πια. Ποιο είναι το μεγάλο του ατού; αυτό όλων των κατασκόπων. Δύσκολα υποψιάζεται κανείς τι «κατίνα» κρύβει μέσα του. Μιλάμε για μεγάλο ταλέντο.

Ζυγός

Α, ο Ζυγός όχι μόνο θέλει να τα ξέρει όλα, αλλά κι απ’ όλες τις πλευρές, δεν του αρκεί να μάθει, «λυσσάει» για σφαιρική γνώση- είναι αυτό το ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης που τον διέπει, και στην τελική, πώς αλλιώς θα βγάλει πόρισμα; ποιος τον ρώτησε; κανείς, από προσωπική περιέργεια λειτουργεί. Ένα ακόμα χούι είναι ότι παίρνει πολύ προσωπικά την άγνοια. Αν καταλάβει ότι τον κράτησαν στην απ’ έξω, ότι δεν τον έκαναν παρέα την ώρα του μεγάλου κουτσομπολιού, τη στιγμή της αποκάλυψης, κλονίζεται το είναι του. Όλα, θέλει να τα ξέρει όλα, όχι ότι είναι κουτσομπόλα. Ωστόσο, είναι φύσει διπλωμάτης και δεν ανοίγει εύκολα τα χαρτιά του. Ρουφιάνος ο Ζυγός δεν είναι. Κοινωνικός σχολιαστής; δεινός.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος έχει αυτό το «εγώ είμαι υπεράνω, δεν ασχολούμαι», έλα όμως που δεν τον πιστεύει άνθρωπος. Και πώς να το κάνεις όταν βλέπεις το μάτι του να γυαλίζει έτσι στο άκουσμα μιας πληροφορίας για τις πομπές των άλλων. Ό Υδροχόος, δεν έχει μάτι, αλλά σκάνερ, οπότε τα παρατηρεί όλα μόνος του, δε χρειάζεται κάποιον για να κόψει κίνηση στον χώρο. Ξέρει ποιος κάνει τι, ποιος κάνει λαδιές και ποιος όχι. Βασικά τρελαίνεται για δράματα και ιστορίες βγαλμένες από σαπουνόπερα. Ωστόσο, δεν έχει κακά κίνητρα, δεν στήνει αυί από δόλο. Απλά το κουτσομπολιό για εκείνον είναι τόσο μα τόσο διασκεδαστικό που δύσκολα δε θα βάλει το δάχτυλο μέσα στο μέλι. Μην του το πεις ποτέ, δε θα το παραδεχτεί.