ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βγήκαμε για ποτό με τις “Ηρωίδες” #truestory

Τα κορίτσια με τα βικτωριανά κοστούμια που μπήκαν πριν από λίγους μήνες στη ζωή μας, έβαλαν τα ''καλά'' τους και διασκέδασαν μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές για την επιτυχία της σειράς. Μια επιτυχία που δεν περίμεναν πολλοί να σημειωθεί αμέσως, αφού δεν ανήκει στις mainstream σειρές.

Οι γυναίκες, ωστόσο, τη λάτρεψαν. Όπως και την Έλλη, τη Λούκι και τη Μιμή. Σε κάθε μια πρωταγωνίστρια έβλεπαν ένα δικό τους κομμάτι, ένα στοιχείο του χαρακτήρα τους, την κολλητή τους. Λάθη, αλλαγές στη ζωή τους, αποφάσεις, χαρές, λύπες, επιτυχίες και αποτυχίες, συνθέτουν υπάρξεις που μπορείς να βρεις πίσω από τη διπλανή πόρτα. Ακόμα και πίσω από τη δική σου.

Και όπως όλες οι χαρές και οι επιτυχίες, έτσι και αυτή γιορτάστηκαν με ένα πάρτι στο κέντρο της Αθήνας. Το αν θα λείπαμε είναι μάλλον ρητορική ερώτηση. Εννοείται πώς ήμασταν εκεί και εννοείται πως κάπου ανάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο ποτό μιλήσαμε με τις πρωταγωνίστριες για τη σειρά, την αποδοχή του κόσμου, τις εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια αλλά και πώς θα ήθελαν να δουν την κατάληξη των ρόλων που υποδύονται.

Αλεξάνδρα Κ* (Σεναριογράφος, “Έλλη”)

”Επειδή δεν μπορώ να διαχειριστώ το θέμα δημοσιότητα, δεν μπαίνω στη διαδικασία να το googlαρω και δεν ξέρω την αποδοχή. Για να μην βλέπω τα άσχημα, δε βλέπω ούτε τα καλά. Φροντίζω να προστατεύομαι. Μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα. Αλλιώς το είχα στο μυαλό μου αλλά είναι εξίσου καλό.

Δε μου μιλάνε πολύ στο δρόμο, οι μόνοι που μου μιλάνε και ταυτίζονται είναι gay. Μου μιλάνε στον ενικό γιατί νιώθουν ότι είμαι φίλη τους

Πολλοί μου στέλνουν στο inbox τα προβλήματά τους. Όταν προλαβαίνω τους συμβουλεύω. 20 ώρες καθημερινά περνάω με τη σειρά και νιώθω πολύ καλά. Το συζητάμε για δεύτερη σεζόν. Κανείς δεν είναι απόλυτα κατασταλαγμένος.

Ο στόχος μου είναι η Έλλη να “χάσει εντελώς τη μπάλα”. Θα ήθελα μετά να δω πώς θα είναι όταν ξαναβρεί τους ρυθμούς της, όταν θα συγκρίνει τη νέα της ζωή με την προηγούμενη.

Θέλω πολύ να βλέπω τους χαρακτήρες να πηγαίνουν εντελώς αντίθετα από αυτό που υπολόγιζαν. Υπάρχουν διάλογοι της ”Έλλης” με την τηλεοπτική της κόρη οι οποίες είναι η δικές μου με την κόρη μου. Η επόμενη σειρά που θα κάνω θα έχει ένα τελείως διαφορετικό στιλ”.

Ζωή Καραβασίλη (Λούκι)

 

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση (σσ. Ηρωίδες). Πολύ καλογραμμένο κείμενο.

Έχω τον ίδιο αέρα με τη Λούκι αλλά είμαι τελείως διαφορετικός άνθρωπος. Έχω παιδί, έχω οικογένεια

“Όταν διάβασα το σενάριο τους είπα ότι είμαι περισσότερο Μιμή παρά Λούκι! Ο σκηνοθέτης με βοήθησε πάρα πολύ να κατατοπιστώ με τον ρόλο. Δεν καταλαβαίνω ότι με κοιτάνε όταν περπατάω με τον σύζυγό μου έξω. Δε βιώνω έντονα τη δημοσιότητα. Περισσότερο έχω ασχοληθεί με το θέατρο παρά με την τηλεόραση. Δεν περίμενα αυτήν την αποδοχή του κόσμου. Η Λούκι θα στρώσει, θα τρέχει πίσω από τον αγαπημένο της. Θα ήθελα, όμως, να συνεχίσει μέσα στην τρέλα της και να μη συμβιβαστεί. Με δυσκολεύουν οι σκηνές που κλαίω”.

Έλενα Μεγγρέλη (Μιμή)

”Δε μοιάζω πολύ με το Μιμικάκι αλλά έχω αρχίσει και τη συμπαθώ. Είπα το ”ναι” σε αυτήν τη σειρά γιατί μου άρεσε πολύ το σενάριο και εμπιστεύομαι τον σκηνοθέτη. Ο ρόλος της Μιμής δε μου άρεσε αρχικά αλλά όταν τη δούλεψα τη συμπάθησα. Η Μιμή δεν είναι τόσο καλό κορίτσι τελικά αλλά δεν το καταλαβαίνει. Το μόνο κοινό που έχω με τη Μιμή είναι κάποιες ανθρώπινες φοβίες. Θέλω να τη δω να κάνει τη δουλειά που επιθυμεί πραγματικά, να έχει μια σχέση υγιή και είναι εναρμονισμένη με την ηλικία της”.

Αν ήμουν φίλη της Μιμής θα της έλεγα να είχε χωρίσει από χτες τον παντρεμένο φίλο της και να δει πως την εκμεταλλεύεται

Στέφανος Μπλάτσος (Σκηνοθέτης)

”Ήταν μια πρόταση που έγινε από τον σταθμό, διάβασα το σενάριο, το βρήκα έξυπνο και σημερινό γνωριστήκαμε και συμφωνήσαμε. Δεν έχει κλισέ είναι τελείως διαφορετικό. Δεν ήταν κάτι μαζικό, οπότε δεν περίμενα αυτήν την επιτυχία. Το απολαμβάνω. Η μόνη συμβουλή που έχω δώσει είναι να είναι ρεαλιστικές. Με ενδιαφέρει να βγει κάτι φυσικό και όχι υπερβολές”.

 

Τάσος Αποστόλου (Τάσος)

”Είχα ξεκινήσει ως ηθοποιός και είχα δουλέψει κυρίως στο θέατρο: Τέχνης, Εθνικό. Από σειρές είχα κάνει μόνο τα “Ψάθινα Καπέλα”, είχα κάνει μια ταινία με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Μετά ασχολήθηκα με τη μουσική, πήγα στην Ιταλία και ασχολήθηκα με την όπερα. Η Αλεξάνδρα με προσέγγισε για το ρόλο και μου έστειλε κάποια αστεία μηνύματα. Μου έστειλε το σενάριο, ακολούθησαν συναντήσεις και το αποτέλεσμα με ικανοποιεί. Το μόνο κοινό με τον ρόλο που υποδύομαι είναι ότι και οι δύο είναι τραγουδιστές της όπερας”.

Μου έχουν τύχει περίεργες αντιδράσεις στο δρόμο, δύο τρεις πιο χτυπητές μου είπαν ότι παίζω καλά αλλά σχολίασαν τον χαρακτήρα που υποδύομαι

Χάρης Αττώνης (Χάρης)

 

”Ευτυχώς το βλέπω όπως το φανταζόμουν όλο και καλύτερο. Χαίρομαι πολύ που τόσο το σενάριο, όσο και ο σκηνοθέτης με βοηθούν στο ρόλο μου. Ο σκοπός μας από την αρχή είναι να μην βγει ο ρόλος-καρικατούρα. Οι χαρακτηρισμοί πως gay ρόλος δεν μου αρέσουν. Είναι ένας ρόλους όπως όλοι οι άλλοι και απλά έχει μια διαφορετικά. Είναι ένας καθόλα φυσιολογικός άνθρωπος με τις ίδιες ανάγκες και ανασφάλειες που έχουν οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Οι gay σχέσεις είναι εξ ορισμού προβληματικές ως προς το θέμα της ολοκλήρωσης της σχέσης. Στην Ελλάδα, δεν είναι εφικτό ακόμα να παντρευτούν οι ομοφυλόφιλοι και είναι πολύ εύκολο να φύγουν από τη σχέση

Δεν τους ενώνει τίποτα πέρα από την αγάπη και τον έρωτα. Δεν έχουν ένα κοινό στόχο όπως να κάνουν ένα παιδί. Αγαπώ πολύ τον ρόλο μου και βλέπω σε πολλά τον εαυτό μου. Αγαπώ την τρέλα του, την κυκλοθυμία του, το πόσο σοβαρός και γελοίος μπορεί να είναι, αλλά πάντα ισορροπεί σε μια κοινή λογική. Θα ήθελα η κατάληξή του ρόλου να είναι ευτυχισμένος και να κάνει οικογένεια. ”.

Ηλένια Δουλαδίρη (Ενδυματολόγος)

”Δεν είναι όλες εκκεντρικές. Η Μιμή έχει να κάνει με την προσέγγιση του ρόλου με βάση το σενάριο. Υπάρχει μια ανατροπή στο 13ο επεισόδιο με τη Μιμή. Κάτι πάνω στην ψυχολογία της. Όσο για τη Λούκι ήθελα μια προσέγγιση ανατολίτικη. Ήθελα το boho, το χύμα. Είναι προκλητικό, τύπου ”δείτε με” και έχει να κάνει πώς είναι η Λούκι σαν άνθρωπος. Είναι η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά”.

Μου αρέσει ο δυναμισμός της Λούκι, να διεκδικώ πράγματα αλλά κατά βάθος είμαι Μιμικάκι.