ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οργάνωσε τον τέλειο χειμωνιάτικο γάμο

Η Βέρα Τριανταφυλλοπούλου έχει μαζί με την Βίκυ Μάρκου το "Happy Ever After" , το μέρος όπου πήγαμε για να οργανώσουμε τον πιο τέλειο χειμωνιάτικο γάμο, αλλά να λύσουμε κι άλλες απορίες που έχουμε σχετικά με την ημέρα που αλλάζει την ζωή κάθε γυναίκας και μέχρι στιγμής δεν είχαμε τολμήσει να ρωτήσουμε.

“Φέτος είναι όλα vintage” μας λέει και συνεχίζουμε την κουβέντα για το αν ένας γάμος πρέπει να ακολουθεί την μόδα ή την διάθεσή μας.

Ποιες μπομπονιέρες είναι της μόδας τη φετινή σεζόν;

Οι λινάτσες, τα ριγέ και πουά υφάσματα, οι δαντέλες και οι πέρλες  κυριαρχούν. Όλα τα γήινα χρώματα έχουν την τιμητική τους και όλα τα ζευγάρια προτιμούν μπομπονιέρες, προσκλητήρια, στέφανα και στολισμούς με υλικά  που φαντάζουν βγαλμένα από άλλη εποχή. Φάκελοι με τελειώματα δαντέλας, πουγκάκια φλοράλ, παραδοσιακές μπιζουτιέρες, λινάτσες με σπάγκους, βραχιολάκια πέρλας, κουτάκια σε γήινα χρώματα αλλά και παραδοσιακές τούλινες μπομπονιέρες με ιδιαίτερα δεσίματα δαντέλας ή σπάγκους είναι οι επιλογές των περισσότερων και είναι πολύ όμορφες. Όλες οι μπομπονιέρες συνδυάζονται με προσκλητήρια ίδιου στιλ και γι’ αυτό οι καρτ ποστάλ και τα προσκλητήρια με τύπωμα δαντέλας έχουν την τιμητική τους.

 

Τι θα έγραφες στο ιδανικό προσκλητήριο γάμου;

Το προσκλητήριο είναι η πρώτη εντύπωση που δίνει το ζευγάρι για το γάμο του οπότε προδίδει και το στιλ του γάμου που θα ακολουθήσει. Περισσότερο έμφαση θα δίναμε στο σχέδιο του προσκλητηρίου, το σχήμα, τη γραμματοσειρά και την εκτύπωση και θα επιλέγαμε ένα λιτό κείμενο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Ένα απλό προσκλητήριο μπορεί να γίνει πολύ ιδιαίτερο αν υπάρχει ένα παιχνίδι με τις γραμματοσειρές χωρίς να γράφει απαραίτητα κάτι υπερβολικό.

 

Από τι εξαρτάται ο στολισμός της εκκλησίας;

Ο στολισμός της εκκλησίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Παίζει ρόλο η εποχή, η τοποθεσία, το στιλ του γάμου και φυσικά το μπάτζετ του ζευγαριού. Αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι δεν σημαίνει ό,τι όσα περισσότερα διαθέσει το ζευγάρι τόσο πιο ωραίος θα είναι ο στολισμός. Έχουμε δει στολισμούς με χαμηλό μπάτζετ που ήταν πραγματικά υπέροχοι και πανάκριβους στολισμούς που στο τελικό τους αποτέλεσμα δεν άφησαν καμία ιδιαίτερη σφραγίδα.

 

Ποια λουλούδια θα πρότεινες για έναν χειμερινό γάμο;

Είναι πολύ όμορφα και αρχοντικά τα λουλούδια του χειμώνα! Τουλίπες, κρίνα, γαρδένιες, ανεμώνες και ντάλιες είναι όλα πανέμορφες επιλογές.Φυσικά τα τριαντάφυλλα αλλά και οι ορχιδέες είναι υπέροχες κλασικές επιλογές που αρέσουν στους περισσότερους. Αν ο γάμος γίνεται κατά την εορταστική περίοδο τα γκι και οι αλεξανδρινοί είναι καταπληκτικά.

 

 

Παίζει ρόλο η εποχή για την επιλογή υλικού στα στέφανα;

Τα στέφανα δεν είναι κάτι που επιλέγεται βάση εποχής αλλά βάση νυφικού και γενικότερα του στιλ που έχει ο γάμος. Μια μοντέρνα νύφη επιλέγει ασήμι ενώ μια πιο ρομαντική καταλήγει σε πορσελάνινα. Επομένως, εξαιρώντας τα στέφανα που είναι στολισμένα με κοχύλια, όλα τα στέφανα μπορούν να φορεθούν ανεξαρτήτως εποχής.

 

Ποιες θεματικές θα πρότεινες για ένα γάμο κοντά στα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις ομορφότερες εποχές για γάμους γιατί όλα γύρω μας είναι γιορτινά. Οι δρόμοι και τα σπίτια είναι στολισμένα και όλοι έχουν χαρούμενη διάθεση. Τα ίδια τα Χριστούγεννα είναι θέμα από μόνα τους οπότε ο γάμος μπορεί να έχει γκι, αλεξανδρινά, έλατα, κορμούς δέντρων, κουκουνάρια, ρόδια, κανέλλες, ξηρούς καρπούς, κάστανα αλλά και ασημόσκονη ή χρυσόσκονη για λάμψη.

 

Κεράστε τους καλεσμένους σας σοκολάτες ή κουραμπιέδες και επιλέξτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια για μουσική επένδυση την ώρα του φαγητού.

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο χώρο με μπάλες στο χρώμα του γάμου θα είναι άλλη μία όμορφη νότα. Οι μπομπονιέρες σας μπορεί να είναι γούρι ή ακόμα και μία Χριστουγεννιάτικη μπάλα που θα εκτιμηθεί και θα κρατηθεί σίγουρα από όλους. Ό,τι αγαπάμε την περίοδο των εορτών μπορεί να αποτελέσει κομμάτι του Χριστουγεννιάτικου γάμου.

Τι πρέπει να ξέρει μία νύφη πριν παντρευτεί, τι θα χρειαστεί;

Πολλά! Η οργάνωση του γάμου δεν είναι εύκολη υπόθεση κυρίως αν δεν έχει η νύφη τη δυνατότητα να την αναθέσει σε ειδικούς και πρέπει να τα βάλει όλα σε τάξη μόνη της. Πρέπει να ξεκινήσει με λίστα καλεσμένων γιατί από τον αριθμό των καλεσμένων καθορίζεται το βασικότερο που είναι το μπάτζετ του γάμου.

Ένας κλειστός γάμος μπορεί να είναι πολύ οικονομικότερος από ένα ανοιχτό αν και αυτό δεν είναι απόλυτο.

Η λίστα υποχρεώσεων είναι μεγάλη αλλά αν ξεκινήσει με καλή διάθεση και πολύ οργάνωση όλα θα είναι μια διασκεδαστική διαδικασία. Τα βασικότερα είναι: επιλογή ημερομηνίας και κουμπάρου, ορισμός μπάτζετ, λίστα καλεσμένων, κλείσιμο εκκλησίας και χώρου δεξίωσης, νυφικό και αξεσουάρ, κοστούμι και αξεσουάρ, προσκλητήρια, μπομπονιέρες, βιβλίο ευχών, βέρες, σετ κουμπάρου, στολισμός εκκλησίας και δεξίωσης, δώρο κουμπάρου, φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση, μουσική και φυσικά μπάτσελορ.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του κουμπάρου;

Ο κουμπάρος έχει την υποχρέωση να αγοράσει τα στέφανα, το σετ καράφα, ποτήρι και δίσκο, το κρασί της τελετής, τις λαμπάδες με τον στολισμό τους και να πληρώσει τα έξοδα της εκκλησίας για το μυστήριο. Μετά από συνεννόηση με το ζευγάρι σε πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνει και τον στολισμό της εκκλησίας εκτός από τη νυφική ανθοδέσμη που είναι υποχρέωση του γαμπρού. Βέβαια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας υπάρχουν έθιμα που διαφοροποιούν τα πράγματα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.

Η πιο σημαντική ωστόσο υποχρέωση του κουμπάρου είναι να είναι κοντά στο ζευγάρι καθώς γίνεται μέλος της οικογένειάς του.

Πόσα κουφέτα πρέπει να υπάρχουν μέσα στις μπομπονιέρες και γιατί;

Οι μπομπονιέρες σύμφωνα με την παράδοση και την ορθόδοξη εκκλησία πρέπει να έχουν μονό αριθμό κουφέτων, γιατί οι αριθμοί που χρησιμοποιούνται στη θρησκεία μας είναι μονοί. Ανάλογα λοιπόν με το στιλ της μπομπονιέρας τα κουφέτα μπορεί να είναι 5, 7, 9 ή και περισσότερα αλλά πάντα μονός αριθμός. Κατά μέσο όρο τα 7 κουφέτα είναι μια καλή επιλογή ιδιαίτερα αν είναι κουφέτα γεύσεων που είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα κλασικά αμυγδάλου. Μπορείτε να επιλέξετε 2 ή 3 διαφορετικές γεύσεις για να ικανοποιήσετε όλα τα γούστα.

 

Τι κουφέτα προτείνεις για έναν χειμερινό γάμο;

Ο χειμώνας είναι ιδανική εποχή για να επιλέξει το ζευγάρι κουφέτα γεύσεων. Σοκολάτα, τιραμισού, τρούφα, σαμπάνια, ρούμι αλλά και κάστανο είναι μερικές επιλογές που θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς. Μια υπέροχη επιλογή είν αι και τα κουφέτα με άχνη που μοιάζουν σε εμφάνιση με μικρά κουραμπιεδάκια και είναι πεντανόστιμα. Σε κάθε περίπτωση δοκιμάστε το κουφέτο πριν αποφασίσετε για να είστε σίγουροι για την επιλογή σας!

Πώς μπορείς να δώσεις χειμωνιάτικο στιλ στη δεξίωση του γάμου;

Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για ένα γάμο κομψό, ζεστό και ρομαντικό. Επιλέξτε χρώματα ζεστά και αριστοκρατικά όπως το μπορντώ, το κυπαρισσί, το λαδί ή το καφέ και συνδυάστε τα με ρομαντικές δαντέλες, πούπουλα και κρύσταλλα. Αν είστε από αυτούς που προτιμούν τα έντονα χρώματα καταλήξτε στο κόκκινο ή το μπλε και συνδυάστε το με χρυσό ή ασημί αντίστοιχα.

Το κλασικό λευκό είναι πάντα υπέροχη επιλογή και για χειμωνιάτικους γάμους εφόσον παραπέμπει στο αγαπημένο χιόνι.

Το χειμώνα είναι όλα λιγότερο ανάλαφρα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υφάσματα σατέν, σαντούκ, σανζελιζέ ή και ταφτά που είναι αριστοκρατικές επιλογές και ταιριάζουν σε χειμωνιάτικο σκηνικό.

Με ποιο τρόπο μπορείς να κάνεις τον δικό σου γάμο να ξεχωρίσει, τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις;

Πολλές φορές προσπαθώντας να κάνουμε το διαφορετικό ξεφεύγουμε και κάνουμε υπερβολές. Επιλέξτε ένα στιλ που να σας εκφράζει και εφαρμόστε το από το προσκλητήριο και τη μπομπονιέρα μέχρι και τη διάθεσή σας. Άλλωστε η μοναδικότητα του κάθε ζευγαριού σε συνδυασμό με το ό,τι επιλέγει με αγάπη και προσωπική αισθητική το κάθε τι που αφορά στο γάμο του τον κάνει ξεχωριστό.

Ποιος παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σε ένα γάμο;

Το ζευγάρι το ίδιο! Ένα κεφάτο, χαρούμενο και ερωτευμένο ζευγάρι παρασύρει όλους σε μια γιορτινή και διασκεδαστική ατμόσφαιρα.

Αν παντρευόσουν χειμώνα, ποιο θα ήταν το τραγούδι που θα επέλεγες για τον πρώτο χορό;

Αυτό που επιλέξαμε στους γάμους μας που ήταν καλοκαίρι! Το τραγούδι που χορεύει το ζευγάρι πρέπει να είναι ένα αγαπημένο τραγούδι που φυσικά για το ζευγάρι δεν θα έχει εποχή. Θα πρέπει να είναι αυτό που όποτε το ακούει θα θέλει να το χορεύει.

Πώς θα ξεχωρίσουμε στο βιβλίο ευχών; Δώσε μας κάποιες ιδέες;

Το βιβλίο ευχών έχουμε παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι το αφήνουν τελευταία στιγμή, γιατί το θεωρούν κάτι λιγότερο σημαντικό. Αυτό το βιβλίο όμως είναι μαζί με τις φωτογραφίες και το βίντεο τα μόνα αναμνηστικά από τον γάμο.

Οι ευχές των καλεσμένων δεν είναι απαραίτητο πια να είναι γραμμένες σε βιβλίο.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα κουτί διακοσμημένο στο στιλ του γάμου σας και να ρίχνουν μέσα οι καλεσμένοι τις ευχές γραμμένες σε κάρτες, ένα άλμπουμ με φωτογραφίες σας ή μία μεγάλη φωτογραφία σας σε κάδρο όπου οι καλεσμένοι θα γράφουν σχόλια και ευχές ή να έχετε μια φωτογραφική μηχανή που οι φωτογραφίες εμφανίζονται αμέσως και οι καλεσμένοι σας να βγαίνουν φωτογραφία και να γράφουν πάνω στη φωτογραφία τις ευχές.

 

Ιδανικό μέρος για να παντρευτείς χειμώνα;

Ιδανικά να επιλέξει το ζευγάρι μεγάλη εκκλησία γιατί, αντίθετα με τους καλοκαιρινούς γάμους, οι καλεσμένοι το χειμώνα μπαίνουν όλοι μέσα στην εκκλησία λόγω κρύου.

Όσο για το χώρο δεξίωσης η επιλογή ψηλοτάβανου χώρου με στοιχεία πέτρας και ξύλου δίνει ζεστή ατμόσφαιρα και ικανοποιεί και τους πιο δύσκολους.

Σημαντικό στους γάμους, ανεξαρτήτως εποχής, είναι να μην είναι απέχει πολύ η εκκλησία από το χώρο δεξίωσης. Κανένα ζευγάρι δεν θέλει κουρασμένους καλεσμένους.

Πόσο καιρό πριν το γάμο πρέπει μία νύφη να ασχοληθεί με την προετοιμασία;

Ένας χρόνος είναι υπεραρκετός. Μια νύφη πρέπει να ξεκινάει την έρευνά της ξεφυλλίζοντας περιοδικά και σερφάροντας στο διαδίκτυο για να έχει μια πρώτη ιδέα τι περίπου της αρέσει. Όσο νωρίτερα καταλήξει στα βασικά (εκκλησία, χώρο δεξίωσης, νυφικό, κοστούμι, προσκλητήρια, μπομπονιέρες) τόσο το καλύτερο γιατί θα έχει όλο το χρόνο για να ασχοληθεί με όλα τα υπόλοιπα χωρίς να έχει και τα βασικά στο μυαλό της. Το διάστημα πριν το γάμο προκύπτουν ζητήματα που δεν γίνεται να έχουν λυθεί από νωρίς οπότε καλύτερα να είναι η νύφη ήσυχη ότι όλα τα βασικά έχουν κανονιστεί και να εστιάσει χωρίς επιπλέον άγχος στα έκτακτα.

Τις τελευταίες μέρες πρέπει να ασχολείται μόνο με την εμφάνιση και την ηρεμία της για να πάει στο γάμο λαμπερή και ξεκούραστη.

Η νύφη λοιπόν πρέπει να δει την οργάνωση του γάμου της σαν κάτι διασκεδαστικό και όχι εξαντλητικό οπότε αν ξεκινήσει να το διασκεδάζει από νωρίς δεν θα εξαντληθεί στο τέλος.

Υπάρχει κάποιο γούρι που δεν πρέπει να παραλείψεις; Κάτι που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε;

Όλοι μας έχουμε τα γούρια μας και σίγουρα δεν είναι ίδια. Οπότε αν κάποιο ζευγάρι έχει κάποιο γούρι γιατί να το αγνοήσει; Τα γούρια που ακούμε συνήθως για τους γάμους είναι να φορέσει ο μπαμπάς το παπούτσι στη νύφη, να τη συνοδέψει στην εκκλησία και να την παραδώσει στον γαμπρό, να ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια κατά την ετοιμασία της νύφης, οι φίλες να ντύνουν τη νύφη, να γραφτούν ονόματα στο νυφικό παπούτσι αλλά και να μη δει ο γαμπρός τη νύφη πριν το γάμο.

Είναι όλα γλυκά και τρυφερά και αν μπορείς γιατί να μην τα τηρήσεις;

Είναι όλα στοιχεία της παράδοσής μας και έχουν και αυτά την ομορφιά τους!

Πώς προέκυψε το “Happy Ever After”;

Το “Happy Ever After” προέκυψε ξαφνικά, αναπάντεχα! Σε μια περίοδο αναζήτησης του επόμενου επαγγελματικού μας βήματος αποφασίσαμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά πια με γάμους και βαπτίσεις γιατί μέχρι τότε αναλαμβάναμε ερασιτεχνικά τους γάμους και τις βαπτίσεις των φίλων και των γνωστών μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα και έτσι μας προέκυψε το “Happy Ever After”! Ανήσυχα πνεύματα και οι δύο, ανανεώνουμε τα σχέδια μας συνέχεια, ψάχνουμε για νέα υλικά και ιδέες και σας περιμένουμε με κέφι και όρεξη για να βρούμε το στιλ σας, να σας προτείνουμε λύσεις που σας αντιπροσωπεύουν και να κάνουμε τις σκέψεις σας πραγματικότητα.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή του δικού σας γάμου;

Βέρα: Ο πρώτος χορός με τον άντρα μου είναι ένας χορός που θα ήθελα να τον χορεύω ξανά και ξανά! Χορέψαμε ένα υπέροχο τραγούδι ερμηνευμένο από τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη και σιγοτραγουδούσαμε ο ένας στον άλλο τους στίχους…

Βίκη: Η στιγμή που με συνόδευε ο πατέρας μου στην εκκλησία παρέα με τα τρία μου ανίψια και τη συνοδεία τριών οργάνων και έβλεπα τον Πάρι να με περιμένει με τον γιο μας στην αγκαλιά του! Για μένα εκεί άρχισε και τελείωσε όλος ο γάμος.

Ποια συμβουλή θα έδινες στις μέλλουσες νύφες;

Για τις ετοιμασίες του γάμου διαλέξτε αυτό που αρέσει και εκφράζει εσάς σαν ζευγάρι και μην σκέφτεστε τι θα πουν οι άλλοι. Ο γάμος είναι δικός σας και πρέπει να ταιριάζει σε εσάς. Όσο για την ημέρα του γάμου διασκεδάστε από το πρωί. Ξεκινήστε την ημέρα με γέλια, χαρές και τραγούδια γιατί η μέρα εκείνη περνάει πάρα πολύ γρήγορα. Εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή γιατί είναι σίγουρα η μέρα σας.

Μην αφήσετε τίποτε να σας χαλάσει τη διάθεση, καμία βροχή, καμία απουσία, καμία αναποδιά γιατί η ουσία του γάμου σας είναι ότι παντρεύεστε τον άνθρωπό σας και ξεκινάτε μια καινούρια ζωή μαζί.

Τι καλύτερο να την ξεκινήσετε με γέλια, χαρές, τραγούδια και ένα ξέφρενο γλέντι με φίλους, αγαπημένα σας πρόσωπα και φυσικά τον άντρα της ζωής σας;

 

Στο Ladylike λέμε I Do!

Slim bride: Δίαιτα πριν τον γάμο

SOS! Τα λάθη που οφείλεις να αποφύγεις στον γάμο σου

Τα πιο ερωτικά τραγούδια για τον πρώτο χορό σας