BEAUTY TIPS

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, αλλά με τρόπο

Η ημέρα του γάμου έχει ταραχές και καλό θα ήταν να μην προσθέσεις ακόμα μία με το μούσι του γαμπρού. Όχι να είπες το ναι σε έναν γενειοφόρο και να δεις στην εκκλησία πρόσωπο-γυαλί. Το Yes I Do.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, δίνει συμβουλές ξυρίσματος με πολλαπλούς αποδέκτες, αν μας καταλαβαίνεις.

Το πιο σημαντικό όλων: Ποτέ –μα ποτέ- δεν αποφασίζουμε να αλλάξουμε look, δύο ημέρες πριν το γάμο, γιατί ο κίνδυνος της παταγώδους αποτυχίας χτυπάει κόκκινο. Αν έχει στο νού του να εμφανιστεί διαφορετικός στον γάμο, 1 βδομάδα πριν (ιδανικότερα, 10 μέρες, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να υπάρχει χρόνος να μεγαλώσει η τρίχα), ας δοκιμάσει το διαφορετικό στυλ που επιθυμεί, ώστε να μπορέσετε να το φιξάρετε αναλόγως μέχρι το γάμο.

Ενδείκνυται, ακόμα κι αν δεν είναι ο γαμπρός που θα ξυριστεί, να επιμεληθείτε του look, πριν το γάμο. Εν ανάγκη κάντε του δώρο μια επίσκεψη σε barber shop (υπάρχουν πολλά που έχουν ανοίξει τελευταία, με ιδιαιτέρως vintage αισθητική και με μπαρμπέρηδες ικανότατους και ειδήμονες στο να του φτιάξουν τέλεια μούσια και γενειάδες.

Αν διατηρείμ ουστάκι ή τριμάρει τα μούσια του ή τη γενειάδα, δίνοντας σχήμα, ας αποφύγει να το κάνει την μέρα του γάμου πριν την τελετή (αν δεν έχει επιλέξει την φροντίδα κάποιου ειδικού και το επιμελείται μόνος), γιατί ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς το ξύρισμα. Προτιμήστε να το κάνετε την μέρα πριν, και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα ώστε να καταπραΰνετε το δέρμα.

Αν προτιμά την γενειάδα, και την φροντίζει και την αγαπά σαν να έχει προσωπικότητα, οπωσδήποτε για την ημέρα του γάμου πρέπει να δώσει φόρμα, και πώς θα γίνει αυτό; Χρησιμοποιώντας ειδικό κερί και προϊόντα styling για τα γένια που μπορείτε να βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο (beard wax) ή σε συνεργασία με τον κομμωτή σας.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι, για μια εβδομάδα πριν το γάμο, να ενυδατωθεί καλά χρησιμοποιώντας ένα φυσικό έλαιο, με ενυδατική δράση. Σας προτείνω το έλαιο Καρύδας, το αμυγδαλέλαιο και το καστορέλαιο, αν δεν είναι πολύ ξηρά και άγρια τα γένια του και αν αντιμετωπίζει ”ξηρή υφή” και ατίθαση τρίχα χρησιμοποιήστε το έλαιο kukui, που είναι υπέρτατο ενυδατικό για την τρίχα και με θρεπτική δράση. Τα έλαια αυτά τα εφαρμόζονται βράδυ, και ξεπλένονται το πρωί.

Πάντα μα πάντα μα πάντα, όταν διαλέγουμε κουστούμι, έχουμε στο νου μας, το τι μούσια θα έχουμε στην εκκλησία. Πάντα! Και προσέχουμε πως θα συνδυάσουμε γραβάτες, παπιόν και τα λοιπά.

Τέλος, όπως και δήποτε, φροντίζουμε για την υγιεινή της γενειάδας μας τη μέρα του γάμου. Δηλαδή, αφού έχει πάει στο μπαρμπέρη και έχει φτιάξει τα μούσια και τα γένια κλπ, αφού έχει αγοράσει τα προϊόντα styling, είναι πολύ πολύ σημαντικό, να ρίξει ένα γερό σαπούνισμα (με σαμπουάν κατά προτίμηση) στη γενειάδα, να βάλει τα απαραίτητα λάδια, κεριά και κρέμες και να αποφύγει το άρωμα πάνω στην τρίχα, ώστε να μη μπερδευτούν τα αρώματα και δώσουν κακό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, να μη ξεχνάτε, πως η μέρα το γάμου σας είναι δικιά σας, και πρέπει να έχει το δικό σας στυλ. Να κάνετε και να βάλετε ό,τι σας κάνει να νιώθετε άνετα και ”ο εαυτός σας” και οι δύο, μην πάθει και η νύφη εγκεφαλικό.

Κορίτσια όλα εντάξει; Καταλάβατε;

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

The Ice Queen Bride //Yes I do Christmas Specials

Μια βόλτα στο εργαστήρι των 3rd floor