TRENDS

5 καλοκαιρινές τάσεις που μπορείς να φοράς το φθινόπωρο

ImaxTree

Η μόδα είναι προσωπική υπόθεση. Κάτι που αρέσει σ' εμένα, δεν σημαίνει ότι θ' αρέσει και σε εσένα. Όσο υπάρχουν διαφορετικές προσωπικότητες σ' αυτό τον πλανήτη, τόσο θα υπάρχει διαφορετικότητά και στις εμφανίσεις μας.

Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες μίντι φούστες στο Instagram και 5 στιλάτα σχέδια για να βάλεις στην ντουλάπα σου

Όσο κι αν αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει απόλυτα -οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θέλουμε να γινόμαστε ένα με τη μάζα, γιατί η διαφορετικότητα μας τρομάζει-, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός ότι η μόδα είναι πολύπλευρη λόγω αυτού. Λόγω όλων αυτών των ανθρώπων που επιλέγουν ν’ αντιμετωπίσουν το στιλ τους με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κοινές γραμμές, κοινή αισθητική κι αυτό που τελικά εγώ σου προτείνω, από τη δική μου προσωπική ματιά μπορεί να είναι κάτι με το οποίο εσύ ταυτίζεσαι.

Δες ακόμη: Αυτές είναι οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια. Τα 5 ζευγάρια που είναι η επόμενη αγορά σου

Γι’ αυτό και υπάρχουν ρούχα που θεωρούνται κλασικά. Τα λεγόμενα “staples” της γυναικείας γκαρνταρόμπας είναι το σημείο που όλες και όλοι μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Ένα μικρό μαύρο φόρεμα είναι ένα στοιχείο αναφοράς για εμένα, για εσένα και τη μητέρα σου. Αυτό ίσως να μην εφαρμόζει τόσο στον παράγοντα «τάσεις», χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν trends που δεν μιλούν σε όλες μας.

Την καλοκαιρινή σεζόν που μας πέρασε -δεν πιστεύω ακόμη ότι έχει μπει ο Σεπτέμβρης-, υπήρξαν τέτοιες τάσεις. Αυτές που, ακόμα κι αν εσύ και εγώ έχουμε, αυτό που λέμε, διαφορετικά γούστα, τελικά κατάφερναν να ανταποκριθούν στις ενδυματολογικές επιθυμίες πολλών γυναικών, παρά την προσωπική υπόθεση που είναι η μόδα.

Ήταν τόσο δημοφιλή τα παρακάτω καλοκαιρινά trends που ακόμη κι αν για τη νέα σεζόν δεν θεωρούνται «της μόδας», πολλές γυναίκες επιμένουν να τα φορούν προσφέροντας stylish εμφανίσεις. Αυτό έχει διάφορα καλά, αλλά ένα είναι το βασικότερο (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον): δεν χρειάζεται να κάνεις νέες αγορές -αν δεν το θες. Αυτό από μόνο του είναι κάτι. Όχι ότι αυτό θα μας σταματήσει από το ν’ αγοράσουμε αυτά τα νέα ankle boots με την τετράγωνη μύτη. Just saying.

Prairie φορέματα

ImaxTree

ImaxTree

Τα μικρό-σπιτι-στο-λιβάδι φορέματα που τόσο λάτρεψες να φοράς το καλοκαίρι μπορείς να συνεχίσεις να φοράς και τώρα. Αντικατέστησε τα σανδάλια με sneakers και όλα καλά.

Neon

ImaxTree

ImaxTree

Από τη στιγμή που το Pinterest κήρυξε το neon την τάση του καλοκαιριού δεν υπήρχε περίπτωση να μη συνεχίσουμε να τη φοράμε και το φθινόπωρο. Τόσα neon ποδηλατικά σορτς για να φορέσουμε μόνο το καλοκαίρι; Σαφώς και όχι.

Animal prints

ImaxTree

ImaxTree

Τα animal prints παραμένουν τάση και για φέτος και τα λεοπάρ, snakeskin, cowprint, και η λίστα συνεχίζεται, που τόσο φορέθηκαν το καλοκαιράκι πρόκειται να κοσμούν τις εμφανίσεις μας και το φθινόπωρο. Αυτό το λεοπάρ φορεματάκι, λοιπόν, θα το φοράς ακόμη κι αν έξω βρέχει. Φόρα μποτάκια μόνο αυτή τη φορά, μη φας και καμιά γλίστρα.

Πέδιλα

ImaxTree

ImaxTree

Tα ανοιχτά πέδιλα που φορούσες όλο το καλοκαιράκι, είτε με τακούνια, είτε με χαμηλό block heel συνεχίζουν να φοριούνται και τώρα το φθινόπωρο. Με κάλτσες και διχτυωτά καλτσάκια αυτή τη φορά σε περίπτωση που σε πιάσει το κρύο. Είναι too cute για να τους αντισταθείς εξάλλου.

Αξεσουάρ με κοχύλια

ImaxTree

ImaxTree

Ξέρω, δεν σταμάτησες να φοράς το λευκό από κοχύλια κολιέ σου όλο το καλοκαίρι και αυτό που έχει ακόμα την αρμύρα της θάλασσας μπορείς να κρατήσεις ως έχει και να το φοράς και το φθινόπωρο με τα αγαπημένα σου φουτεράκια. Βραχιόλια, κολιέ, δαχτυλίδια, τσάντες και ό,τι άλλο φορούσες την καλοκαιρινή περίοδο που είχε κοχύλια πάνω συνεχίζεις και τώρα να τα συμπεριλαμβάνεις στις εμφανίσεις σου. Μόνο που τώρα θα τα κοιτάς και θα σου έρχονται στο μυαλό οι όμορφες καλοκαιρινές στιγμές δίπλα στη θάλασσα. ΑΧ.

 

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree