STYLING TIPS

6 tips για να οργανώσεις την ντουλάπα σου ενόψει καλοκαιριού. Ώρα για ξεκαθάρισμα

Είναι Μάιος που σημαίνει ότι δεν έχεις άλλη δικαιολογία. Πρέπει να σταματήσεις να αναβάλλεις το λεγόμενο "spring cleaning" και ν' αρχίσεις το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας. Το καλοκαίρι να πλησιάζει επικίνδυνα που σημαίνει ότι πρέπει να «κατεβάσεις» από τις ντουλάπες τα καλοκαιρινά σου ρούχα, να τακτοποιήσεις τα χειμωνιάτικα και να τα οργανώσεις στην εντέλεια.

Δες ακόμη: Μάθαμε τα μυστικά των καλοντυμένων γυναικών για επιτυχημένα looks

Σίγουρα, η διαδικασία αυτή δεν είναι η καλύτερη. Μάλλον είναι η «καλύτερη» αγγαρεία. Παρ’ όλα αυτά η οργάνωση, θέλει οργάνωση. Κάνοντας μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, θα τακτοποιήσεις την ντουλάπα σου σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Το καλό μέσα απ’ αυτή την διαδικασία είναι ότι μπορείς να απαλλαγείς από τα ρούχα που δεν έχεις ανάγκη, κάνοντας έτσι χώρο για καινούργιες και ενδιαφέρουσες αλλαγές που θα ανανεώσουν το στιλ σου. Για την τέλεια οργανωμένη ντουλάπα, λοιπόν, αρκεί να κάνεις τα εξής:

Ξεκαθάρισμα-η απόλυτη λύτρωση

Είναι πολύ λυτρωτικό να ξεφορτώνεσαι ρούχα που δεν φοράς. Με αφορμή το συμμάζεμα των χειμωνιάτικων ρούχων, κάνε και ένα ξεκαθάρισμα. Ό,τι ρούχα ότι δεν έχεις φορέσεις τα τελευταία 3 χρόνια, λοιπόν, δώρισέ τα ή πήγαινέ τα για ανακύκλωση. Αν δεν τα έχεις βάλει μέχρι τώρα, δε θα τα βάλεις ποτέ.

Σωστή οργάνωση-άψογο στιλ

Οργάνωσε την ντουλάπα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να σε βολεύει όταν ετοιμάζεσαι. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου με βάση το χρώμα, το είδος ή ανάλογα με το πόσο τα χρησιμοποιείς. Μια σωστά οργανωμένη γκαρνταρόμπα θα σε βοηθήσει ώστε να δημιουργείς πιο stylish σύνολα.

Τακτοποίηση παπουτσιών-για να κρατήσουν για μια ζωή

Τακτοποίησε σωστά τα παπούτσια σου και αύξησε τη διάρκεια ζωής τους. Όσα δεν είναι τόσο ανθεκτικά ή αν είναι από κάποιο υλικό που δεν καθαρίζεται εύκολα, τοποθέτησέ τα σε κουτιά. Τα υπόλοιπα βάλε σε ράφια ή κάτω από τα κρεμασμένα σου ρούχα. Βάλε εφημερίδες ή χαρτιά μέσα στα παπούτσια για να μην χαλάσει το σχήμα τους.

Διάβασε ακόμη: Το τέλειο τρικ για να μη σε χτυπήσουν τα καινούργια σου τακούνια

Αξεσουάρ ντουλάπας-η πιο stylish γκαρνταρόμπα

Αν έχεις λίγο χώρο στην ντουλάπα σου ή στο δωμάτιό σου, τότε ένας καλόγερος για να κρεμάς τα πιο «βαριά» ή ακριβά, που δεν θέλεις να «στριμωχτούν» μαζί με τα άλλα, είναι η τέλεια λύση. Μπορείς μάλιστα να προσθέσεις μερικά φωτάκια ή κάποιο άλλο διακοσμητικό στοιχείο πάνω στον καλόγερο και ο χώρος σου θα ομορφύνει πολύ!

Έξυπνο πακετάρισμα-η τέλεια ντουλάπα

Στην αγορά υπάρχουν ένα σωρό ειδικά κουτιά και ειδικές σακούλες αποθήκευσης. Προμηθεύσου μερικά απ’ αυτά για να τακτοποιήσεις άψογα τα χειμωνιάτικα ρούχα σου. Μη ξεχάσεις να τοποθετήσεις ταμπέλες σε κάθε κουτί αποθήκευσης για να θυμάσαι ποια ρούχα περιέχει κάθε κουτί αποθήκευσης.

Διάβασε ακόμη:Πώς να καθαρίσεις σωστά τα ρούχα σου

Σημειωματάριο ρούχων-έξυπνο shopping

Όσο ξεκαθαρίζεις όλα αυτά τα ρούχα, σημείωνε ποια πρόκειται να δωρίσεις. Έτσι θα ξέρεις τι έχεις δώσει και αν χρειάζεται να αναπληρώσεις κάποιο απ’ αυτά. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βγεις στα μαγαζιά θα ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες της γκαρνταρόμπας σου και θα δεν ξοδέψεις άσκοπα τα λεφτά σου.