STYLING TIPS

5 πανωφόρια που θα αναδείξουν τις φθινοπωρινές σου εμφανίσεις

ΙmaxTree

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αγαπάμε το καλοκαιρινό ντύσιμο: λατρεύουμε τα καλοκαιρινά φορεματάκια μας, τα στιλάτα σανδάλια, τα ψηλόμεσα λινά σορτς, τα crop τοπ, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα εντυπωσιακά πανωφόρια που φοράμε το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Ένα ’70s εμπνευσμένο ημίπαλτο θα αναδείξει ακόμα και τoν κλασικό συνδυασμό ενός τζιν παντελονιού με πουκάμισο. Ένα βελούδινο σακάκι μπορεί να φορεθεί πάνω από ένα vamp ύφους φόρεμα, προσφέροντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σύνολο. Ένα καλοραμμένο blazer σακάκι μπορεί το φορεθεί σαν τοπ με μια ζώνη στη μέση και ένα cigarette παντελόνι, δημιουργώντας το τέλειο office look. Από τα layers μέχρι και το ίδιο το ύφος που προσφέρουν σε ένα σύνολο τα γυναίκεια παλτό και jackets, είναι λόγος αρκετός για να ευχόμαστε να πέσει γρήγορα η θερμοκρασία.

Φέτος, η τάση που υπερισχύει για το φθινόπωρο είναι τα γυναικεία σακάκια. Ένα σακάκι αποκτάει σημαντικότερο ρόλο, σε τέτοιο βαθμό ώστε τα fashion brands και σχεδιαστές να τα προμοτάρουν ως «παλτό-σακάκια». Το μήκος τους μακραίνει, το στιλ τους εξελίσσεται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμφανίσεις μας.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι το μόνο στιλ πανωφοριού που πρέπει να έχει μια θέση στην ντουλάπα μας. Οι τάσεις ποικίλλουν ώστε να καλύψουν τα γούστα όλων μας, ενώ όλες στοχεύουν στο να μας προσφέρουν stylish φθινοπωρινές εμφανίσεις.

#1. To παλτό-σακάκι

ΙmaxTree

ΙmaxTree

Κάτι ανάμεσα σε παλτό, ημίπαλτο και σακάκι, το στιλ αυτό πανωφοριού έχει μια σοφιστικέ διάθεση που σκοπό έχει να αναβαθμίσει τις εμφανίσεις μας. Λόγω της απλής και crisp γραμμής του, λειτουργεί σαν «χαμαιλέοντας» και ταιριάζει με ό,τι ύφος κι αν εκπέμπει το σύνολό σου. Ετοιμάζεσαι για δουλειά και φοράς ένα όμορφο shift φόρεμα; Το πανωφόρι αυτό ταιριάζει. Ετοιμάζεσαι για το ρεβεγιόν και φοράς ένα τοπ με παγιέτες; Ταιριάζει. Είναι ένα πολυχρηστικό ρούχο.

#2. Η καμπαρντίνα

ΙmaxTree

ΙmaxTree

Αν και δεν αποτελεί τόσο τάση όσο ”staple” της γυναικείας γκαρνταρόμπας, η καμπαρντίνα φέτος έχει την τιμητική της. Πιο μακριά και μίνιμαλ από ποτέ, σε αναπάντεχες αποχρώσεις (όπως σκούρο μοβ, λευκό ή την κλασική μπεζ), το πανωφόρι αυτό έχει μια σίγουρη θέση στις ντουλάπες μας, δίνοντας στις εμφανίσεις μας ανεπιτήδευτο στιλ.

#3. Δερμάτινο πανωφόρι

ΙmaxTree

ΙmaxTree

Το δερμάτινο μπουφάν αποτελεί από τις τοπ επιλογές μας το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όσον αφορά τα πανωφόρια μας. Φέτος, όμως τα τύπου ”James Dean” δερμάτινα jackets μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, μιας και τα δερμάτινα πανωφόρια είναι η νέα τάση. Η edgy διάθεση του δερμάτινου biker jacket αντικαθιστάται από τις πιο αναβαθμισμένες εκδοχές του, όπως ένα δερμάτινο σακάκι ή ένα δερμάτινο παλτό ή ημίπαλτο.

#4. Το σακάκι με ζώνη

ΙmaxTree

ΙmaxTree

Είπαμε τα σακάκια έχουν την τιμητική τους φέτος και μέσα στη λίστα των διαφορετικών ειδών, υπάρχουν και τα fitted σακάκια με ζώνη. Με γυναίκες όπως η Victoria Beckham να έχουν «διαδώσει» την τάση αυτή και στη street style μόδα, τα σακάκια με ζώνη αποδίδουν θηλυκότητα, μιας και τονίζουν τη σιλουέτα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προτιμάμε αυτά σε ενδιαφέροντα υλικά, όπως το βελούδο ή το σατέν για έξτρα πόντους στιλ στα looks μας.

#5. Καρό

ΙmaxTree

ΙmaxTree

Τα καρό πανωφόρια, είτε πρόκειται για ένα σε ’80s γραμμή, ένα καρό blazer ή ένα duster coat, το κλασικό αυτό μοτίβο κάνει δυναμική επιστροφή στις εμφανίσεις μας. Τα φθινοπωρινά μας looks θα αποκτήσουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον με ένα pattern σαν το καρό το οποίο εκπέμπει διαχρονικότητα μεν, αλλά αβίαστα κουλ εμφανίσεις δε.

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree