FASHION TIPS

3 tips για να μην ιδρώνεις με τα καλοκαιρινά σου ρούχα

ImaxTree

Όσο περνούν οι μέρες, ο υδράργυρος ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Ο καιρός προμηνύει τον ερχομό του καλοκαιριού και όσο κι αν λατρεύουμε αυτή την εποχή περισσότερο απ’ όλες, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να δημιουργήσουν αίσθημα δυσφορίας. Όσο βρισκόμαστε ακόμα στην πόλη, από τις εμφανίσεις μας είναι σίγουρο ότι δεν λείπει ένα πράγμα: ο ιδρώτας.

Γίνεται κάτι σαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, κάτι που σίγουρα δεν είναι η πιο ευχάριστη αίσθηση, ειδικά όταν το μόνο που επιθυμούμε είναι μια προσεγμένη εμφάνιση. Καμία από εμάς, δε θέλει να βλέπει σημάδια ιδρώτα στα ρούχα της που σημαίνει ότι η άνεση και η αίσθηση δροσιάς είναι από τα βασικά στοιχεία που θέλουμε να έχουν οι καλοκαιρινές εμφανίσεις μας. Το να επιλέγουμε τα σωστά είδη ρούχων, τα κατάλληλα υφάσματα κτλ. είναι από τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε όταν ντυνόμαστε την καλοκαιρινή περίοδο.

Τι πρέπει να προσέχουμε, λοιπόν, όταν ετοιμαζόμαστε αυτή την εποχή; Παρακάτω σου προτείνουμε 3 tips που θα σε βοηθήσουν ώστε να μην ιδρώνεις εύκολα το καλοκαίρι.

Φόρα αέρινα ρούχα

Όσο πιο αέρινα, τόσο καλύτερα. Όσο λιγότερο ύφασμα ακουμπάει το σώμα σου τόσο πιο άνετη θα αισθάνεσαι μέσα στα ρούχα σου, άρα θα ιδρώνεις και λιγότερο. Για παράδειγμα, ένα αέρινο μάξι φόρεμα είναι πολύ πιο δροσερό από ένα στενό, τζιν σορτσάκι.

Άλλαξε εσώρουχα

Για την καλοκαιρινή σεζόν, απέφυγε τα σουτιέν με ενίσχυση και προτίμησε ένα άνετο bralette. Το υλικό που χρησιμοποιείται στα σουτιέν για να προσφέρει ενίσχυση θα σε κάνει να ζεσταθείς πιο εύκολα από ένα χαλαρό δαντελένιο bralette.

Επίλεξε τα σωστά υφάσματα

Την περίοδο αυτή, υφάσματα που «κολλάνε» στο σώμα σου είναι καλό να τ’ αποφεύγεις. Όπως είπαμε τα πιο άνετα και αέρινα ρούχα από ανάλαφρα υφάσματα είναι από τέλεια για τον καυτό καιρό. Προτίμησε υφάσματα από φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι, το λινό ακόμη και το μετάξι που «αναπνέουν» καλύτερα από συνθετικά υλικά, όπως τον πολυεστέρα ή το ρεγιόν, άρα είναι και πιο δροσερά για την καλοκαιρινή σεζόν.