TRENDS

Shirtdress: Καλώς όρισε το “ρούχο-θαύμα” στην ντουλάπα σου με αυτά τα 7 κομψά φορέματα της αγοράς

www.instagram.com/evigrintelatheshirtdress/

H αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην πετάς κι από την χαρά σου στην σκέψη ενός shirtdress. Μπορεί να το θεωρείς βαρετό, αδιάφορο. Ίσως και κάπως «άνοστο». Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Ναι, ένα shirtdress μπορεί να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά κάποιες φορές αλλά αυτό, μόνο αν αποφασίσεις να επιλέξεις ένα βαρετό, αδιάφορο και «άνοστο» σχέδιο. Αυτό ισχύει σαφώς και με τα περισσότερα ρούχα. Το σχέδιο, το χρώμα, η γραμμή κτλ. που θα επιλέξεις και φυσικά το styling που θα κάνεις σε ένα ρούχο σαν το shirtdress, είναι αυτά που τελικά θα κάνουν τη διαφορά.

 Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις ένα ρούχο σαν το shirtdress, λοιπόν, που καθορίζει πάντοτε το ύφος του. Το «μοιάζει-λίγο-με-φόρεμα-λίγο-με-πουκάμισο» στιλ του, έχει ένα ατού: μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες. Και έχουμε αποδείξεις γι’ αυτό. Μπορούμε να σου επιβεβαιώσουμε ότι ένα τέτοιο φόρεμα είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό και βαρετό ρούχο.

Ότι πρόκειται για ένα staple της γυναικείας γκαρνταρόμπας που μπορείς να φοράς όλες τις ώρες και σε διαφορετικές περιστάσεις: στη δουλειά και στις βραδινές σου εξόδους. Σε γάμο και στην βόλτα στο νησί. Με τα κατάλληλα αξεσουάρ και λίγη φαντασία, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα εξάλλου: ακόμα και να το μετατρέψεις στο πιο κομψό cocktail dress για να το φορέσεις σε γάμο. Αμέ.

3 τρόποι να φορέσεις το shirtdress

#1. Επίλεξε ένα μάξι shirtdress και συνδύασε με ένα ψηλόμεσο σορτς. Άνοιξε τα κουμπιά από το φόρεμα και άφησέ το ελεύθερο, επιτρέποντας στο σορτάκι να φαίνεται από μέσα. Ολοκλήρωσε με πέδιλα με χοντρό τακούνι και oversized τσάντα και θα έχεις το απόλυτο summer look.

#2. Παίξε με τα layers και φόρεσε πάνω από ένα μίντι shirtdress μια μίνι φούστα. Αυτό θα δώσει νέα διάσταση στο ρούχο, ενώ θα μπορέσεις να αναδείξεις την απλότητα του shirtdress ακόμα και με την πιο εντυπωσιακή φούστα. Προτίμησε, λοιπόν, μια φούστα με κεντήματα ή παγιέτες, φόρεσε με ψηλοτάκουνα mules και με μια statement clutch τσάντα και θα έχεις το τέλειο look για να επισκεφθείς ακόμα και το πιο fancy εστιατόριο της πόλης.

#3. Ένα ριγέ shirtdress είναι μια φανταστική επιλογή για το πιο κομψό office look, αλλά δεν είναι και κατάλληλο μόνο γι’ αυτή την περίσταση. Συνδύασε ένα τέτοιο φόρεμα με ζώνη, σκουλαρίκια, τις αγαπημένες σου εσπαντρίγιες και μια ψάθινη τσάντα και θα δεις τον Μάη να «εισβάλλει» στη ζωή σου, μέσα από το πιο ανοιξιάτικο outfit.

Όλες αυτές οι σκέψεις για το πώς να φορέσουμε το shirtdress, μας άνοιξε την όρεξη κάπως. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να αναλάβουμε δράση και να βάλουμε τελικά στη ζωή και την ντουλάπα μας, το πιο «πασπαρτού» φόρεμα της σεζόν. Τα αγαπημένα μας από την αγορά, παρακάτω.

Φόρεμα κουμπωτό αμάνικο, attrattivo

Φόρεμα μακρύ με κουμπιά, ‘ALE

 

Φόρεμα ριγέ με συνδυασμό, MANGO

 

Tζιν φόρεμα με ζώνη, BSB

 

Ριγέ φόρεμα με ζώνη, H&M

 

Φόρεμα πουκαμίσα, Tommy Hilfiger

Φόρεμα φλοράλ με διακοσμητικά κουμπιά, Zara

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/evigrintelatheshirtdress/