ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

8 βήματα για να βάλεις το Φενγκ Σούι στην ζωή σου

Το Φενγκ σούι μπορεί να σου αλλάξει την ζωή σου αρκεί να ακολουθήσεις τα βασικά βήματα διακόσμησης,για να γεμίσεις με θετική ενέργεια τον χώρο που περνάς τις ώρες χαλάρωσής σου, το σπίτι σου.

Εάν δεν γνωρίζεις τι είναι το φενγκ σούι και απλά το έχεις ακουστά, είναι καλό να μάθεις πως πρόκειται για ένα σύστημα παραδοσιακής κινέζικης γεωμαντείας που γίνεται ώστε να παράγεται καλή θετική ενέργεια.

Αυτή η ενέργεια περιέχει διάφορα στοιχεία όπως το νερό, τη φωτιά, το ξύλο, το μέταλλο και τη γης. Η Κινέζικη Φιλοσοφία λοιπόν μας λέει πως ο άνθρωπος σχετίζεται με το περιβάλλον και αλληλεπιδρά με αυτό. Άρα είναι στο χέρι σου να αλλάξεις την ενέργεια που έχεις γύρω σου.

Κάποιοι πιστεύουν στο Φενγκ Σούι και κάποιοι όχι, μπορείς να το διαπιστώσεις μόνη σου ρωτώντας ανθρώπους που το έχουν δοκιμάσει ή απλά δοκιμάζοντας το εσύ η ίδια. Δεν θα χάσεις και κάτι άλλωστε, παρά μόνο θα κάνεις ωραίες αλλαγές στο σπίτι σου.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία του Φενγκ Σούι υπάρχουν κάποιες περιοχές μέσα στο σπίτι που επηρεάζουν συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας. Για παράδειγμα, η δεξιά περιοχή από την πόρτα (όπως την κοιτάς όταν βρίσκεσαι μέσα στο χώρο) του δωματίου ή του σπιτιού είναι μια περιοχή που επικεντρώνεται στην αγάπη και στις σχέσεις. Άρα καλό θα ήταν αυτή η περιοχή να διακοσμηθεί σύμφωνα με τις παρακάτω συμβουλές.

Εμείς θα σε  βοηθήσουμε να βάλεις θετική ενέργεια στο σπίτι σου δίνοντας σου 10 βασικές συμβουλές του Φενγκ Σούι, για να έχεις ένα χώρο που θα σε αναζωογονεί και όχι να σε εξαντλεί.

1. Βάλε πολύχρωμες γλάστρες ή λουλούδια στην είσοδο του σπιτιού σου

 

Πρέπει η είσοδος να είναι μαγευτική γιατί σύμφωνα με το φενγκ σούι η είσοδος είναι το μέρος που εμφανίζονται όλες οι ευκαιρίες σου. Φρόντισε λοιπόν η είσοδος να εμπνέει και να δείχνει πανέμορφη. Τοποθέτησε ένα νέο χαρούμενο χαλάκι πόρτας, γλάστρες – λουλούδια ή ακόμη άλλαξε το χρώμα στην πόρτα σου. Οι άλλοι πρέπει να έχουν την εντύπωση, βλέποντας την είσοδο, πως ζουν υπερήφανοι άνθρωποι μέσα σε αυτό το σπίτι.

2. Τοποθέτησε τα έπιπλα του δωματίου σου σε εξουσιαστική θέση

Δηλαδή το γραφείο σου ή το κρεβάτι σου να βλέπει προς την είσοδο αλλά να μην βρίσκονται σε άμεση ευθυγράμμιση με την ανοιχτή πόρτα.

3. Διώξε τα εχθρικά έπιπλα

Και επειδή δεν νομίζω να κατάλαβες, εννοώ τα έπιπλά που σε εμποδίζουν και χτυπάς συνεχώς πάνω τους. Αν αφήσεις αυτά τα έπιπλα έτσι τότε εμποδίζεις την θετική ενέργεια να απελευθερωθεί στο σπίτι σου.

4. Εξαφάνισε την ακαταστασία

 

Αν είσαι γεμάτη ακαταστασία, ρούχα, παπούτσια πεταμένα από δω και από εκεί τότε αυτά εμποδίζουν να αναπτυχθεί η θετική ενέργεια. Δεν είναι δα και ό,τι πιο θετικό αυτή η ακαταστασία. Καιρός να συμμαζέψεις λίγο.

5. Αντικατάστησε ή διόρθωσε σπασμένα αντικείμενα

Αν έχεις σπασμένα ή ραγισμένα πράγματα στο σπίτι, πρέπει να τα φροντίσεις όπως φροντίζεις τον εαυτό σου. Αυτή είναι μια βασική αρχή του φενγκ σούι: να φροντίζεις το σπίτι σου όπως και εσένα. Γιατί ο εαυτός μας και το σπίτι μας είναι ένας καθρέφτης που αντανακλά στον εσωτερικό και εξωτερικό μας κόσμο.

6. Ζήσε με ό,τι αγαπάς

Εξαφάνισε ό,τι είσαι αναγκασμένος να κρατήσεις για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη κι αν είναι ένα βάζο της μητέρας σου που σου πήρε δώρο και θα γκρινιάζει αν δεν το στολίσεις στο σαλόνι σου. Ας την να γκρινιάζει και κράτησε μόνο αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένη.

7. Φέρε την φύση μέσα στο σπίτι σου

 

Η φύση μας γεμίζει με ενέργεια σύμφωνα με τους προγόνους μας που δεν ζούσαν σε πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

8. Κάνε σωστή χρήση του χώρου όταν ξεκουράζεσαι ή όταν κάνεις δραστηριότητες

Δημιούργησε μικρούς χώρους όπου σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα και θα μπορείς να ξεκουράζεσαι.

9. Μην διακοσμήσεις τον χώρο σου ποτέ με αποξηραμένα λουλούδια

10. Διακόσμησε τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου

 

Ένας πίνακας ζωγραφικής είναι ό,τι πιο απλό και όμορφο για να γεμίσεις το χώρο πάνω από το κρεβάτι σου. Επίλεξε τον πίνακα ανάλογα με τα χρώματα που έχει το υπόλοιπο δωμάτιο.