STYLE

Eσύ τι τύπος traveller είσαι;

Είμαι άνθρωπος που λατρεύει τα ταξίδια. Αν είχα τη δυνατότητα, θα ήθελα όλη μου τη ζωή να ζω σαν νομάς. Να ταξιδεύω κάθε μήνα και σε κάποιον καινούργιο προορισμό και να κάνω την ταινία ''Eat, Pray, Love'' πραγματικότητα. Από μικρή φαντασιωνόμουν πώς θα ήταν να ζεις στη Βραζιλία, στο Μαρόκο, στη Γη του Πυρός και δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού. Ποια είναι η καθημερινότητα των κατοίκων; Τι τρώνε και κυρίως (μιας και είμαι fashion maniac), τι φορούν;

Μπορεί να παραξενευτείς, αλλά πιστεύω ότι μπορεί κανείς να μάθει πολλά για την κουλτούρα ενός τόπου με το που δει τα ρούχα και τα αξεσουάρ που φορούν οι άνδρες και γυναίκες κάτοικοι στην καθημερινότητά τους. Πιστεύω ότι εξερευνώντας την κουλτούρα ενός τόπου μέσα από την ιστορία του ενδύματός του, μπορείς να καταλάβεις λίγο καλύτερα το ποιόν του λαού αυτού. Γι’ αυτό και σε όποια καινούργια χώρα κι αν βρεθώ, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να εξερευνήσω τα κοσμηματοπωλεία της.

Νομίζω ότι ένα ταξίδι μπορεί να σε στιγματίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Όσο εξερευνάς, δηλαδή, το στιλ των κατοίκων του, μια παραδοσιακή ενδυμασία, ένα παραδοσιακό κόσμημα κτλ., μπορεί να σε εμπνεύσει τόσο ώστε αυτή η εικόνα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το στιλ σου. Για να είμαι ειλικρινής, κάπως έτσι λειτουργώ κι εγώ. Σε κάθε ταξίδι μου, ταυτίζομαι με την κουλτούρα ενός τόπου κάτι που έχει αντίκτυπο και στις εμφανίσεις μου.

Καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί ανάλογα με τον προορισμό, τη χώρα και την κουλτούρα ενός τόπου οι εμφανίσεις πολλών γυναικών χαρακτηρίζονται από ένα συγκεκριμένο τύπο traveller. Με αφορμή, λοιπόν, την καλοκαιρινή συλλογή κοσμημάτων της PANDORA, η οποία εμπνεύστηκε από γυναίκες απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη που εξερευνούν το στιλ και τη δημιουργικότητά τους και μέσα από τα εξωτικά σχέδια, τα λαμπερά μέταλλα και τους εκπληκτικούς χρωματικούς συνδυασμούς των κοσμημάτων, βρήκαμε τους τρεις τύπους traveller και τα κατάλληλα κοσμήματα τα οποία πρέπει να τη συνοδεύουν σε κάθε της ταξίδι.   

Η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας

Στιλ traveller: Σου αρέσει να ταξιδεύεις κάνοντας εμφανίσεις που έχουν κοσμοπολίτικη διάθεση. Σου αρέσει, επίσης, η αίσθηση της ελευθερίας την οποία μπορείς να ανακαλύψεις μέσα από τα πολύχρωμα και πιο γραφικά σοκάκια ενός κοσμοπολίτικου, θερινού θέρετρου.

Προορισμός: Capri, Ιταλία

 

Λατρεύεις να επισκέπτεσαι μέρη που θεωρούνται glamorous προορισμοί και που ξέρεις ότι τα πιο εντυπωσιακά γιοτ του πλανήτη θα «παρκάρουν» στα καταπράσινα και βαθιά νερά του παραθαλάσσιου αυτού θέρετρου.

Τα κατάλληλα κοσμήματα: Είσαι ξεκάθαρα λάτρης της περιπέτειας αλλά και της πολυτέλειας που σημαίνει ότι θα ανέβαινες μέχρι και σε αερόστατο για να δεις τον κόσμο από ψηλά.

 

Σε αυτή τη βόλτα/εμπειρία που θα κάνεις, δε γίνεται να μη φοράς μενταγιόν και σύμβολα που έχουν το σχήμα -τι άλλου- αερόστατου,  αεροπλάνου ή βαλίτσας, από τη σειρά “Style Traveller” της Pandora που αποτελούν τα must-haves των καλοκαιριών διακοπών που εκφράζουν την αγάπη σου για τα ταξίδια, την εξερεύνηση και τις νέες εμπειρίες.

 

Next Stop: Εξωτικός προορισμός

Στιλ traveller: Σου αρέσει να ταξιδεύεις σε εξωτικά μέρη, κάνοντας εμφανίσεις που έχουν χρώμα και ενδιαφέροντα, έθνικ μοτίβα.

Προορισμός: Essaouira, Morocco

 

Λατρεύεις τα μέρη που είναι φιλικά προς τον τουρίστα, άρα έχει και πολλές δραστηριότητες για να κάνεις. Θέλεις όμως να έχεις επιλογές: από το να πας για kite-surfing μέχρι και να μπορείς να κάτσεις με τις ώρες σε ένα beach bar δίπλα στη θάλασσα, πίνοντας Pina Colada.

Τα κατάλληλα κοσμήματα: Λατρεύεις τα μέρη που «φωνάζουν» διακοπές και που έχουν τροπική διάθεση: από το κλίμα μέχρι και τα τοπία αυτού του μέρους που επισκέπτεσαι. Σου αρέσουν οι bold αποχρώσεις και τα γεωμετρικά μοτίβα. Η σειρά “Exotic Touch” της Pandora περιλαμβάνει κοσμήματα σε μίνιμαλ γραμμές με graphic prints σε έντονες χρυσές αποχρώσεις που ταιριάζουν τέλεια με τα χρώματα του μπλε.

 

Κοσμήματα όπως κρίκοι, δαχτυλίδια και βραχιόλια της Pandora Shine, με κομψές ρίγες και λαμπερές πέτρες θα προσφέρουν μια εξωτική αλλά και bohemian διάθεση στις εμφανίσεις σου όταν ταξιδεύεις.

 

Έλα να εξερευνήσουμε τον κόσμο

Στιλ traveller: Σου αρέσει να ταξιδεύεις (και να εξερευνάς) κάνοντας εμφανίσεις που εμπνέονται από το φυσικό τοπίο στο οποίο βρίσκεσαι.

Προορισμός: The Pantanal Wetlands, Brazil

 

Όσο βρίσκεσαι σε αυτό τον μαγευτικό πλανήτη θέλεις να πηγαίνεις σε μέρη που δε θυμίζουν καθόλου τις εικόνες τις οποίες βλέπεις καθημερινά. Δεν υπάρχουν ανεξερεύνητες γωνιές σε αυτό τον κόσμο που να μη θέλεις να τις ανακαλύψεις. Το να πας για σαφάρι, λοιπόν, και να εξερευνήσεις νέα είδη κλιματικού περιβάλλοντος αλλά και σπάνια είδη ζώων, είναι για εσένα όνειρο ζωής.

Τα κατάλληλα κοσμήματα: Η σειρά “Wild Wonders” της Pandora Rose έχει όλα τα στοιχεία που περιγράφουν τον προορισμό που θέλεις να επισκεφθείς.

 

Θερμές αποχρώσεις, εμπνευσμένες από λέαινες -σύμβολο μεγαλοπρέπειας, δύναμης και θάρρους- και σύμβολα με animal prints θα εκφράσουν απόλυτα την περιπετειώδη πλευρά σου.

 

 

Για ακόμη περισσότερη έμπνευση, μπες στα: www.pandora.net | Like us: www.facebook.com/PandoraGreece

Για τις online αγορές σου, επισκέψου το: www.pandorashop.gr