ΜΟΔΑ

Αυτός είναι ο λόγος που το κόκκινο χαλί των φετινών Grammys θα γεμίσει με λευκά τριαντάφυλλα

Το κίνημα Time's Up έχει πλέον εδραιωθεί με τις διάσημες να το στηρίζουν με κάθε τρόπο. Η κίνηση με τα μαύρα φορέματα που έγινε πρόσφατα στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών ήταν ο τρόπος για να διαδοθεί το μήνυμα υπέρ της στήριξης των κακοποιημένων γυναικών και κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στον επαγγελματικό τομέα.

Μετά τις πολλές παραδοχές και εκμυστηρεύσεις από διάσημα πρόσωπα σχετικά με αντίστοιχες καταστάσεις, το κίνημα Time’s Up, ενισχύθηκε με διάσημα πρόσωπα, όπως τη Reese Witherspoon και την America Ferrera και πλέον συνεχίζει να δυναμώνει με διάφορες δράσεις. Έτσι, μετά τις Χρυσές Σφαίρες και το συμβολικό κόκκινο χαλί που γέμισε με μαύρα φορέματα, στα βραβεία Grammys της Κυριακής, ο κόσμος της μουσικής θα δείξει την στήριξή του με έναν διαφορετικό τρόπο. Αντί για μαύρα φορέματα, οι διάσημοι που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί θα φορούν ένα λευκό τριαντάφυλλο, το οποίο συμβολίζει ιστορικά την ελπίδα, την ειρήνη αλλά και την αντίσταση.

Κι όλα αυτά γίνονται έτσι ώστε να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες αλλά και για να συγκεντρωθούν χρήματα για την έμπρακτη στήριξή τους. Μέχρι σήμερα το ποσό ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια και είναι στη διάθεση κακοποιημένων γυναικών για την νομική κάλυψή τους.

Η μόδα γίνεται για ακόμα μία φορά μέσο έκφρασης και μάλιστα ο σκοπός είναι πολύ σημαντικός πια. Η στήριξη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη και όταν προέρχεται από διάσημα πρόσωπα με επιρροή στην κοινή γνώμη αποκτά πιο δυνατή φωνή. Αναμένουμε λοιπόν, το κόκκινο χαλί των Grammys και ευχόμαστε να υπάρξει και συνέχεια.