ΜΟΔΑ

Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν το 2017

Η φετινή σεζόν φέρνει την χρωματική αυτοπεποίθηση στη μόδα. Ναι, καλά διάβασες. Ετοιμάσου για φούξια που τραβούν την προσοχή, πολύ έντονο κίτρινο και τροπικά πράσινα. Αντικατάστησε την κλασσική μαύρη τσάντα σου με μία νέα σε παρδαλή απόχρωση και συνδύασε τα καλοκαιρινά σου outfits με απόλυτη αίσθηση ελευθερίας.

Με λίγα λόγια σκέψου ουράνιο τόξο, χρώματα τόσο έντονα που δεν φοράς σχεδόν ποτέ (ήρθε η ώρα) και δώσε βάση στα κολάν της Balenciaga -θα βρίσκονται παντού. Δες παρακάτω τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν το 2017.

Ροζ

Vetements

Hermès

Sies Marjan

Valentino

Blumarine

Το ροζ φέτος είχε την τιμητική του, συμπεριλαμβανομένων των πολύ ανοιχτών αλλά και πολύ σκούρων αποχρώσεων, με κυρίαρχο το φούξια. Το είδαμε στις πασαρέλες των Hermès, Valentino, Vetements, Sies Marjan και Blumarine, σε σατέν παντελόνια, μέχρι μακριές κάπες. Το ροζ φέτος αφήνει πίσω του το girly και παρουσιάζει δυναμισμό μέσα από εκκεντρικά κομμάτια. Το ψηλόμεσο παντελόνι σε αυτήν την απόχρωση υπόσχεται να δώσει το απαιτούμενο χρώμα στην γκαρνταρόμπα σου -ξεκίνα συνδυάζοντάς το φούξια με το απαλό ροζ και αν είσαι αρκετά θαρραλέα με ένα έντονο κίτρινο. Δεν θα απογοητευθείς.

Μωβ

Balenciaga

Off-White

Emporio Armani

Το μωβ ήταν ακόμα ένα χρώμα το οποίο δεν βλέπουμε συχνά στις πασαρέλες. Ωστόσο, φέτος το είδαμε σε Balenciaga, Off-White και Emporio Armani σε μορφή κομψού σατέν jacket αλλά και σε φόρεμα με βολάν, ενδεχομένως το μεγαλύτερο trend της χρονιάς σε textures. Το χρώμα αυτό μπορεί να φορεθεί με τις συγγενικές του ροζ αποχρώσεις αλλά και με έντονο κόκκινο.

Μπλε

Emilio Pucci

Issey Miyake

Balenciaga

Ανοιχτό τιρκουάζ και σκούρο γαλάζιο έκαναν την εμφάνισή τους στις πασαρέλες των Balenciaga, Issey Miyake και Emilio Pucci, αποτελώντας την τέλεια επιλογή ανοιξιάτικου jacket για το 2017. Είτε oversized σε 80s στιλ, είτε σε κοντό με διαγώνια κοψίματα, μπορεί να φορεθεί με εξίσου έντονα χρώματα όπως πορτοκαλί ή φούξια. όταν βέβαια μπει η άνοιξη για τα καλά, μην διστάσεις να διαλέξεις ένα αέρινο τιρκουάζ κομμάτι.

Κόκκινα και πορτοκαλί

Emporio Armani

Givenchy

Bottega Veneta

Versace

Jil Sander

Το κόκκινο είναι μία απόχρωση που επέστρεψε επίσης στις πασαρέλες, αυτή τη φορά πιο εκκεντρικό και λιγότερο ρομαντικό, όπως το είδαμε στους Emporio Armani, Versace και Bottega Veneta. Η patent leather μακριά φούστα έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει το It κομμάτι της χρονιάς, ενώ το πορτοκαλί του οίκου Givenchy αέρινο φόρεμα θα γίνει ο καλύτερος φίλος κάθε γυναίκας την φετινή άνοιξη. Το απόλυτα 80s κοστούμι της Jil Sander, βέβαια, είναι αυτό που κλέβει την παράσταση -ενδεχομένως το καλύτερο oversized κομμάτι που έχουμε δει σε απαλή πορτοκαλί απόχρωση αν δεν θέλεις να κάνεις τεράστια διαφορά ανάμεσα στο πλήθος.

Πράσινο

Céline

Barbara Bui

Missoni

Joseph

Λαχανί, φυστικί, neon και έντονο πράσινο: αποχρώσεις που μέχρι τώρα δεν είχες φανταστεί να τολμάς -κι όμως σου εγγυόμαστε πως φέτος θα το κάνεις. Οι παρεηγημένες αυτές αποχρώσεις παίρνουν τη μορφή στιλάτων και fashion-forward κομματιών στις πασαρέλες των Céline, Barbara Bui, Missoni και Joseph. Σίγουρα, μπορεί ένα πολύπλοκο jacket να μην είναι η άμεση επιλογή σου αλλά εμείς σου προτείνουμε να επικεντρωθείς στην απόχρωση και να μην το φοβηθείς. Άλλωστε η άνοιξη αυτή ζητάει χρώμα. Δοκίμασέ το.

Κίτρινο

Tibi

JW Anderson

Preen by Thornton Bregazzi

Απ’ ότι φαίνεται μέχρι τώρα, το κίτρινο πρόκειται να είναι ακόμα ένα χρώμα που θα έχει απόλυτη κυριαρχία στην Άνοιξη 2017, ήδη από τις πασαρέλες των Tibi, JW Anderson και Preen by Thornton Bregazzi. Από αέρινα φορέματα με oversized μανίκια, μέχρι πολύπλοκα σχέδια συνδυασμένα με γήινες ή έντονες αποχρώσεις, το κίτρινο δεν είναι όσο δύσκολο όσο σου φαίνεται να φορεθεί. Ίσα, ίσα, είναι ένα από τα πιο κολακευτικά χρώματα της παλέτας. Δοκίμασέ το σε ένα μονόχρωμο ρούχο και αργότερα θα θέλεις να το συνδυάσεις με τα πάντα -άκου μας.