ΜΟΔΑ

Ο οίκος Gucci θέλει να κάνει επίδειξη στον Παρθενώνα

Δεν είναι λίγες οι φορές που διεθνή fashion brands επιλέγουν αμφιλεγόμενα μέρη για τα fashion shows του. Με πρόσφατο παράδειγμα τον οίκο Fendi που χρησιμοποίησε ως σκηνικό την Fontana di Trevi, ο οίκος Gucci επιλέγει Ελλάδα και δηλώνει την επιθυμία για μία επίδειξη με φόντο τον Παρθενώνα.

Οι επιρροές του brand από την ελληνική μυθολογία είναι ξεκάθαρες και η αγάπη δηλωμένη. Η συλλογή Fall/Winter 2016 από τον Alessandro Michele είχε όνομα Dionysus. Οι τσάντες της συλλογής αποτελούν σχεδόν ένα χρόνο μετά iconic pieces. Το χαρακτηριστικό τους είναι το κούμπωμα που θυμίζει το στεφάνι του θεού Διονύσου.

Για να ξέρουμε τι λέμε

 

 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, κατατέθηκε αίτημα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και αφορά τη διοργάνωση fashion show την 1η Ιουνίου μπροστά από τον Παρθενώνα. Η εταιρεία ζητά, επίσης, άδεια να κινηματογραφήσει την επίδειξη. Η πρόταση θα εξεταστεί στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την Τρίτη.

Στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας επισημαίνουν πως ”η πρόταση αφορά σε ένα κανονικό ντεφιλέ, με πασαρέλα και μουσική”. Επομένως θα είναι αναγκαία καθίσματα, σκηνή και χώρος παρασκηνίων.