ΜΟΔΑ

Νέα εποχή για τις τσάντες Louis Vuitton

Ο Nicolas Ghesquière βρέθηκε στο τιμόνι του γαλλικού οίκου Louis Vuitton αμέσως μετά τον εκκεντρικό Marc Jacobs, ο οποίος έγραψε ιστορία. Το στοίχημα ήταν μεγάλο και δείχνει να τα καταφέρνει περίφημα.

Ο Ghesquière φέρνει μία νέα εποχή στην Louis Vuitton σχεδιάζοντας κομμάτια που ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα. Το ισχυρό μονόγραμμα παραμένει αλλά το φυσάει ένας αέρας ανανέωσης.

Ο σχεδιαστής φημίζεται για το προσωπικό του στιλ και την ανάγκη του να διαφοροποιείται. Η στασιμότητα και η έλλειψη προσωπικότητας τον αποσυντονίζει. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της αποχώρησής του από τον οίκο Balenciaga.

”Όλα κατέληξαν να γίνονται καθαρά διαδικαστικά, χωρίς καμία δημιουργικότητα. Άρχισα να αισθάνομαι ότι με ξεζουμίζουν, ότι ήθελαν να μου κλέψουν την προσωπική ταυτότητα. Δεν ένιωθα ότι με γέμιζε η δουλειά μου” είχε δηλώσει λίγο μετά την παραίτηση.

Η συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015 είναι αυτό που περιμέναμε να δούμε εδώ και χρόνια.

Μιλάμε στην ουσία για μία νέα εποχή που διατηρεί τη γοητεία του παρελθόντος και ενσωματώνει την καινοτομία.

Για πρώτη φορά βλέπουμε χρώμα, ποικιλία υλικών και κοψιμάτων από καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου. Δείγματα κατά καιρούς είχαν δείξει οι συνεργασίες και όχι ο βασικός σχεδιαστής.

Οι τσάντες της συλλογής Sping/Summer 2015

Τσάντες Louis Vuitton Sping/Summer 2015

 

To Ladylike.gr ξέρει από μόδα

Οι άντρες που κάνουν κουμάντο στην ντουλάπα σου

Η τελευταία συλλογή του Oscar de la Renta

Coco Chanel: Η επαναστάτρια της μόδας που φόρεσε πρώτη παντελόνι

Jean Paul Gaultier: Oι πιο ιστορικές δημιουργίες του