ΜΟΔΑ

Dior Couture 2017: Ο παραμυθένιος κήπος με τα φορέματα που θα δεις στα Oscars

Η σχεδιάστρια Maria Grazia Chiuri κρατά τα ηνία του οίκου Dior εδώ και λιγότερο από ένα χρόνο -και ήδη έχει καταφέρει να καταπλήξει την βιομηχανία της μόδας. Είναι πλέον προφανές πως η Chiuri είναι μεγάλη fan των θεματικών shows: Για το ντεμπούτο της στον οίκο πέρυσι τον Σεπτέμβριο, η σχεδιάστρια επικεντρώθηκε στον φεμινισμό ενώ η couture collection της (που μόλις είδαμε) έγινε λίγο πιο φανταστική και παραμυθένια, τοποθετημένη σε ένα δάσος. Ένα πράγμα όμως ενώνει όλες τις δημιουργίες: Κάθε ντελικάτη, εξαιρετικά λεπτομερής τουαλέτα με εξαίσια κεντήματα είναι έτοιμη για το award season το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει.

Ως η πρώτη γυναίκα artistic director στην ιστορία του οίκου Dior τα τελευταία 70 χρόνια, η Chiuri έχει σκοπό να γιορτάζει την γυναικεία φύση μέσω των σχεδίων της -είτε αυτό σημαίνει τα T-shirts από το Φθινόπωρο 2016 που έγραφαν “We Should All Be Feminists”, είτε ένα behind-the-scenes tour του atelier για να γνωρίσει το κοινό τις γυναίκες που είναι υπεύθυνες για τα πανέμορφα ρούχα στην πασαρέλα. Και η γιορτή αυτή φαίνεται μέχρι και στις τελευταίες συλλογές της σχεδιάστριας. Ενώ η προηγούμενη συλλογή ήταν μία πιο κυριολεκτική παρουσίαση της ιδέας αυτής στην μορφή των ready-to-wear ρούχων, η ανοιξιάτικη couture συλλογή για το ’17, παρουσιάστηκε μέσω μιας πιο παραμυθένιας ματιάς.

© Getty Images / Ideal Image

Έτσι, λοιπόν, το Musée Rodin του Παρισιού μεταμορφώθηκε σε έναν μαγευτικό κήπο, σαν λαβύρινθο, ο οποίος ολοκληρώθηκε με ένα δέντρο ευχών διακοσμημένο με κοσμήματα και κρεμαστά. Όπως άρμοζε στο περιβάλλον, η couture συλλογή από μόνη της είχε ένα παραμυθένιο θέμα: μία ηρωίδα της υψηλής μόδας ντυμένη με κατάμαυρη τουαλέτα με μεγάλη κουκούλα να ανοίγει το show, ενώ την ακολουθούν set από άψογα κοψίματα και σοφιστικέ κομμάτια σε φαρδιές και στενές γραμμές, όλα συμπληρωμένα από περίτεχνες μάσκες ζώων. Τουλέτες από τούλι, διακοσμημένες με floral κεντήματα και αέρινo fit που σε κάνουν να πιστέψεις στην μαγεία αλλά και δημιουργίες σε πιο αυστηρές γραμμές που θύμισαν λίγο από Raf Simons, απλά με τη χρωματική παλέτα της Chiuri, με κόκκινο, ροζ και ιβουάρ που έκαναν τη διαφορά.

© Getty Images / Ideal Image

© Getty Images / Ideal Image

© Getty Images / Ideal Image

Φανταζόμαστε, οι καλεσμένοι του front-row στον οίκο Dior όπως Kristen, Dunst, Diane Kruger, A$AP Rocky και Olivia Palermo, πως ήδη βρήκαν την εμφάνισή τους για τα Oscars. Αν και η Natalie Portman και η Jennifer Lawrence δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, είμαστε σίγουρες πως οι στιλίστες τους βρίσκονται ήδη στα τηλέφωνα για να εξασφαλίσουν μία από τις αστραφτερές, τούλινες τουαλέτες για τα βραβεία.

© Getty Images / Ideal Image

© Getty Images / Ideal Image

© Getty Images / Ideal Image

© Getty Images / Ideal Image

Η παρουσίαση αυτή του οίκου Dior είναι η απόδειξη πως η τέχνη χρειάζεται και το 2017. Με οίκους όπως Versace να ακυρώνουν τα shows για να αφιερωθούν μόνο σε events για πελάτες, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως τα shows αυτά είναι κάτι παραπάνω από απλά σχέδια και ρούχα. Άλλωστε, έχουμε κάτι να προσμένουμε με ανυπομονησία στο κόκκινο χαλί.

© Getty Images / Ideal Image

 

Κεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image