TRENDS

Τα 5 στιλ παπουτσιών που θα χρειαστείς φέτος το καλοκαίρι

ImaxTree

Με το ζόρι χωράνε τα ρούχα στην ντουλάπα μου. Έχω χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά μαζί (εκτός των παλτό και «χοντρών» jackets) και αυτό, γιατί μου αρέσει να έχω επιλογές. Συχνά χρησιμοποιώ χειμωνιάτικα ρούχα ως συμπληρωματικά για τις εμφανίσεις μου. Άλλοτε για να δημιουργήσω layers και άλλοτε για να αποδώσω ένα πιο ενδιαφέρον styling στις εμφανίσεις μου. Όπως και να 'χει η ντουλάπα μου είναι γεμάτη. Ο χώρος, λοιπόν, περιορισμένος. Γι' αυτό και είμαι επιλεκτική, όταν ψωνίζω ρούχα και αξεσουάρ για μια καινούργια σεζόν.

Δες ακόμη: Καλοκαίρι 2019: Κανείς δεν είχε προβλέψει ότι αυτές είναι οι τάσεις που θα φοράμε φέτος

Πέρα από το γεγονός, ότι προσπαθώ ν’ αποφύγω τις άσκοπες αγορές και να ψωνίζω στοχευμένα aka «λίγα και καλά», φροντίζω τα ρούχα και αξεσουάρ που μπαινοβγαίνουν από την ντουλάπα μου να είναι τα λεγόμενα “It” της σεζόν. Και αυτή πιστεύω ότι πρέπει να είναι η φιλοσοφία μας γενικότερα. Με τις τόσες τάσεις, micro-τάσεις, trends στο street style, Instagram και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, είναι εύκολο να χάσουμε την μπάλα με το τι πρέπει να έχουμε στην ντουλάπα μας. Βασιζόμενες πάντα στο στιλ μας και στο τι μπορούμε να υποστηρίξουμε εμείς πάνω απ’ όλα, θα κάνουμε αγορές που δε θα μετανιώσουμε λίγους μήνες αργότερα.

Διάβασε ακόμη: Τα 10 φλατ παπούτσια που θα φοράς όλη τη σεζόν

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα φετινά trends, επικεντρωνόμαστε στο «Κεφάλαιο: Καλοκαιρινά Παπούτσια». Βρήκαμε τα λεγόμενα “It” παπούτσια του καλοκαιριού και τα νέα είναι καλά:  Είναι όλα, λίγο-πολύ, άνετα. Επίσης, επιλέγοντας μόνο τ’ αγαπημένα σου, δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία σε παπούτσια. Και τα παρακάτω στιλ παπουτσιών είναι όσα χρειάζεσαι για μια ολοκληρωμένη καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα.

Πέδιλα με τετράγωνη σόλα

ImaxTree

ImaxTree

Η μόδα των 2000s επιστρέφει και ζωντανή απόδειξη είναι αυτά τα πέδιλα. Οι επιρροές από τη rave μουσική και τον μινιμαλισμό των ’00s, που βλέπαμε από σχεδιαστές όπως τον Helmut Lang και τον Calvin Klein,  είναι ξεκάθαρες στο στιλ αυτό παπουτσιού. Επιλέγοντας ένα ζευγάρι με χαμηλό ή μέτριου ύψους τακούνι τα παπούτσια αυτά θα προσφέρουν κομψότητα και άνεση.

Πλαστικά παπούτσια

ImaxTree

ImaxTree

Αν και η τάση αυτή έγινε πιο viral από την Kim Kardashian, καιρό τώρα σχεδιαστές μόδας προτείνουν το στιλ αυτό. Το trend αυτό έχει εξελιχθεί αρκετά με τα brands να προσφέρουν πολλές εναλλακτικές. Άλλοτε με λουριά, άλλοτε με ψηλά τακούνια ή σε block heels, ακόμα και σε bold αποχρώσεις όπως το neon ροζ, τα παπούτσια αυτά αποτελούν από τα πιο διαδεδομένα της σεζόν.

Δες ακόμη: Οδηγός αγοράς: Σου βρήκαμε 11 εσπαντρίγιες που θα γίνουν τα “go-to” παπούτσια σου για μια ακόμη σεζόν

Αθλητικού ύφους σανδάλια

ImaxTree

ImaxTree

Με τα Birkenstocks να είναι και πάλι της μόδας ήταν αναπόφευκτο να δούμε το στιλ αυτό να κάνει την παρουσία του αισθητή. Λίγο καιρό μετά, τα brands υποδημάτων άρχισαν να παίζουν με τα σχέδια, δημιουργώντας τελικά και πιο αθλητικού ύφους σανδάλια. Αυτό είναι καλό για εμάς, γιατί αυτά τα σανδάλια είναι πολύ άνετα.

Σανδάλια με κορδόνια

ImaxTree

ImaxTree

Ναι, λατρεύουμε τα mules και τα παπούτσια που τα βάζεις και βγαίνεις αμέσως από το σπίτι. Αλλά ένα ζευγάρι σανδάλια με κορδόνια είναι πολύ εντυπωσιακά. Και φλατ να είναι αυτά που θα επιλέξεις, το “wow” factor θα στο προσφέρουν απλόχερα. Όμορφα παπούτσια που δε σου δημιουργούν φουσκάλες στα πόδια; Θέλουμε κι άλλα παρακαλώ.

Dad Sneakers

ImaxTree

ImaxTree

Πρόσεξε, αναφερόμαστε στα “dad” αθλητικά παπούτσια και όχι στα “ugly” sneakers. Ωραία τα χοντροκομμένα αθλητικά, αλλά για το καλοκαίρι οι σχεδιαστές προτείνουν πιο κομψές εναλλακτικές. Πιο κοντά στο στιλ των tennis shoes, η νέα τάση στα sneakers είναι τα πιο λεπτεπίλεπτα αθλητικά παπούτσια τα οποία είναι εξίσου άνετα και stylish με τα «άσχημα» υποδήματα που φορούσες όλο τον χειμώνα.

 

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree