ΜΟΔΑ

Parthenis 2019: Όταν η μόδα συναντάει τη μουσική στην πιο αναπάντεχη επίδειξη μόδας

Studio Panoulis

Η μόδα και η μουσική είναι δυο χώροι αδρά συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Μουσικοί, τραγουδιστές, performers, ανά τα χρόνια, έχουν ασκήσει τεράστια επιρροή στη μόδα, βάζοντας κι αυτοί το λιθαράκι τους στον χώρο αυτό.

Δες ακόμη: Οι rockstars με τα πιο iconic looks και η επιρροή που άσκησαν στη μόδα

Από τους gender fluid, David Bowie και Prince που έσπασαν τους κανόνες ανάμεσα στο γυναικείο και ανδρικό ντύσιμο, μέχρι και τη Rihanna και τη Solange Knowles να εκφράζουν την πολιτιστική τους κληρονομιά μέσα από τις εμφανίσεις τους, οι μουσικοί καλλιτέχνες, έχουν συμβάλλει αρκετά ώστε να αλλάξει ο τρόπος που η κοινωνία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τη μόδα.

Δες ακόμη: MI-RŌ Couture Fall 2019: Η συλλογή που επαναπροσδιορίζει τη γυναικεία θηλυκότητα μέσα από ανδρόγυνου ύφους αναφορές

Μια γυναίκα που γνωρίζει τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ μόδας και μουσικής, είναι η Ορσαλία Παρθένη. Σαν μια από τις λίγες Ελληνίδες designers (λίγες είναι γενικότερα οι Ελληνίδες γυναίκες σχεδιάστριες μόδας), που η συμβολή της και του οίκου Parthenis γενικότερα, στην ιστορία της ελληνικής μόδας έχει αφήσει το στίγμα της, σκέφτηκε να οργανώσει το πιο αναπάντεχο fashion show για τη νέα της συλλογή.

Το fashion gig Parthenis

Studio Panoulis

Studio Panoulis

Προσκάλεσε, λοιπόν, μια από τις πιο “happening” μπάντες της ελληνικής indie μουσικής σκηνής, τους Chickn, για να κάνει ένα εντυπωσιακό performance στην παρουσίαση της νέας συλλογής Parthenis.

Studio Panoulis

Studio Panoulis

Το αποτέλεσμα αυτού: μία ξεχωριστή συναυλία με τα μοντέλα επί σκηνής, σε ρόλο concert crowd. Τη Δευτέρα το βράδυ, όπου ολοκληρώθηκε το 26η Athens Xclusive Designers Week, η Ορσαλία Παρθένη παρουσίασε τη νέα συλλογή Parthenis, στο συναυλιακό χώρο Fuzz με αυτό το fashion gig.

Το dance performance στην «πασαρέλα»

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Ο χώρος του Fuzz, λοιπόν, μεταμορφώθηκε σ’ ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, όπου τα μοντέλα, φορώντας τις δημιουργίες του οίκου, ανέβηκαν στην σκηνή χορεύοντας και διασκεδάζοντας.

Studio Panoulis

Studio Panoulis

 Το μοναδικό dance performance πάνω στη σκηνή μαζί με το μουσικό συγκρότημα Chickn ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους και αναδεικνύοντας τις δημιουργίες της σχεδιάστριας με χορευτικές κινήσεις.]

Η συλλογή

Studio Panoulis

Studio Panoulis

Κατά τη διάρκεια του fashion gig είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και τα ρούχα της συλλογής στην οποία πρωταγωνίστησαν τα τολμηρά ντραπαρίσματα, τα stretchy leathers και οι μεταλλικές υφές όπου μπλέχτηκαν με κλασσικές αναφορές και μινιμαλιστικές ημιδιαφάνειες, δημιουργώντας μια μυστηριώδη digital-age αισθητική με ένα retro-modern ύφος.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Η νέα συλλογή Parthenis χαρακτηρίζεται από απαλές και ζεστές φθινοπωρινές αποχρώσεις με το λαδί και το μπεζ άλλοτε σε πιο γλυκούς και άλλοτε σε πιο off-white τόνους να κυριαρχούν και να εναρμονίζονται με ιδιαίτερες βελούδινες κρεπ-σατέν και ponyskin υφές.

Με αυτό τον τρόπο έκλεισε η αυλαία της 26ης AXDW, στην οποία πραγματοποιήθηκαν 37 shows μέσα σε πέντε ημέρες κατακλύζοντας το Ζάππειο Μέγαρο αλλά και άλλες τοποθεσίες με ξεχωριστές δημιουργίες και λαμπερές παρουσίες. Η Εβδομάδα Μόδας ανανεώνει το ραντεβού της για την επόμενη σεζόν τον Μάρτιο του 2020.