ΜΟΔΑ

Οι Mi-Ro, o Renoir και οι selfies στην πασαρέλα

Όταν μου ζητήθηκε να πάω "για δουλειά" στην επίδειξη των Mi-Ro για τη συλλογή τους Φθινόπωρο - Χειμώνας '14-'15, αναρωτήθηκα "ποια δουλειά;". Δεδομένου ότι το να χαζεύω ρούχα είναι για μένα της ίδιας ζωτικής σημασίας όπως το να τρώω, δεν υπήρχε κάτι που να με αποθαρρύνει από το να βάλω τα λιγοφορεμένα τακούνια μου και τη φίλη μου την Αθηνά σε ένα ταξί και να πάμε στο Bus Garage στην Πειραιώς το βράδυ της 22ης Οκτωβρίου.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον διάλογο με τη φίλη μου:

– Πού θα είναι; Σε ξενοδοχείο;

– Ποιο ξενοδοχείο παιδί μου; Τι θα δούμε, Τίμη Παρίση; Τα πράγματα πλέον είναι βιομηχανικά και μίνιμαλ. Οικοδομή και σκαμπό από σανό.

Φτάνοντας συνειδητοποίησα με χαρά ότι το αστειάκι μου δεν ήταν μακριά από την πραγματικότητα. Η πρόσκληση έλεγε “bus garage” και πράγματι φτάσαμε στο μυστηριώδες “τσίγκινο” γωνιακό κτίριο στη συμβολή των οδών Ερμού και Πειραιώς, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για τους Mi-Ro. Δύο παλιά λεωφορεία ήταν στημένα στο βάθος του χώρου το ένα δίπλα στο άλλο και κατά μήκος τοποθετημένες καρέκλες για εμάς που θα παρακολουθούσαμε το fashion show.

Μπαίνοντας, ένα μεγάλο stand της Samsung φρόντιζε να μας υπενθυμίσει ότι ζούμε ακόμα στο 2014. Η Samsung Electronics Hellas βρέθηκε στο πλευρό του σχεδιαστικού διδύμου των Mi-Ro για την παρουσίαση της κολεξιόν τους Φθινόπωρο – Χειμώνας 2014-2015, με συμπρωταγωνιστή της βραδιάς το νέο GALAXY ALPHA.

 

Το show είχε τον τίτλο “La Pluie”. Οι Mi-Ro άντλησαν την έμπνευσή τους από τον πίνακα του Pierre August Renoir, “Les Parapluies”, μία σύνθεση ζωγραφισμένη σε δύο διαφορετικές φάσεις της ζωής του ζωγράφου. Τα μοντέλα έβγαιναν από τα παλιά λεωφορεία και διένυαν την πασαρέλα με τις υπέροχες δημιουργίες των Mi-Ro. Μαύρο, λευκό, μπορντό, κυπαρισσί, μπρονζέ. Διαφάνειες, δαντέλες, κομψότητα, πολυτέλεια είναι μόνο μερικά σκόρπια ουσιαστικά που μου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτομαι τη βραδιά.

 

Η πασαρέλα γέμισε με μαύρες ομπρέλες, πολυτελή υφάσματα και χρώματα που μετέφεραν τους προσκεκλημένους σε μία τυπική, πολύβουη Παριζιάνικη σκηνή στη βροχερή γαλλική πρωτεύουσα στα τέλη του 19ου αιώνα. Παράλληλα η υπέροχη μουσική και οι “τεχνολογικές προσθήκες” της Samsung φρόντιζαν να μας κρατούν στο σήμερα.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γιάννης Ράπτης των Mi-Ro ανέφερε ότι “Η συλλογή μας “La Pluie” αποδεικνύει την ανάγκη των ανθρώπων της εποχής μας αλλά και τη δική μας σχεδιαστική πρόταση για επιστροφή στο ρομαντισμό με μια σύγχρονη rock διάθεση. Ο ρόλος του GALAXY ALPHA στην πασαρέλα γεφυρώνει συμβολικά το χρόνο του χθες με το σήμερα, καθώς η μόδα και η επικοινωνία αποτελούν δύο αλληλένδετες αξίες που απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα μας κάθε μέρα.”

 

Το GALAXY ALPHA, το κομψό και λεπτό smartphone της Samsung με μεταλλικό πλαίσιο, συμπλήρωσε δημιουργικά τη νέα συλλογή των Mi-Ro. Τα μοντέλα κρατούσαν κινητά με selfies τους ή απλά τα περιέφεραν δείχνοντας πόσο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας είναι ένα smartphone. Το GALAXY ALPHA αποτελεί τη νέα πρόταση της Samsung, που συνδυάζει τις εντυπωσιακές δυνατότητες με τον πολυτελή σχεδιασμό.

 

Η τρίτη κατά σειρά συνεργασία της Samsung με τους σχεδιαστές Mi-Ro υποστηρίζει την άμεση σχέση των smartphones και της τεχνολογίας με τη μόδα και το lifestyle, με προϊόντα που προσδίδουν κομψότητα στην καθημερινότητα των καταναλωτών.

 

Φεύγοντας, είχα βρει τρία νυφικά, ήμουν αποφασισμένη να χάσω 15 κιλά για να τα βάλω, και οι κόρες των ματιών μου πρέπει να είχαν σχήμα καρδούλα, ενώ γύρω από το κεφάλι μου έπεφτε αστερόσκονη. Ίσως η μόνη σκηνή που αμαυρώνει το ιδανικό σκηνικό της Τετάρτης, είναι αυτή που τρέχω σε κάτι πλάνα πίσω από τη Δέσποινα Βανδή για να μη με πάρουν οι κάμερες. Σε μια αποτίμηση της βραδιάς, οι Έλληνες δημιουργοί είναι η ελπίδα του αύριο, Mi-Ro είστε υπέροχοι.

 

Διαβάστε περισσότερα για μόδα στο LadyLike:

Το Ladylike στο ατελιέ της Christine Phung

Paris Fashion Week δεν είναι μόνο η Chanel και ο JPG