SHOPPING

Οδηγός αγοράς: Τα βασικά items που χρειάζεσαι στην εγκυμοσύνη

Οι περισσότερες γυναίκες συμφωνούν ότι η εγκυμοσύνη είναι μία από τις ωραιότερες περιόδους της ζωής τους. Με όλα τα άγχη και τις υποχρεώσεις και τις αλλαγές που έχεις να αντιμετωπίσεις στο σώμα και στη ψυχολογία σου, πρόκειται για μία απολαυστική περίοδο για κάθε μέλλουσα μαμά. Αυτό το αίσθημα, εκφράζεται σε ένα μέρος του και με το pregnant style, όπου η φουσκωμένη κοιλίτσα ξεπροβάλλει διακριτικά στην αρχή και εντυπωσιακά σχεδόν προς το τέλος.

Αρχικά να σου πω, ότι η φουσκωμένη κοιλιά είναι ένα ακόμα σημάδι της γοητείας σου, επομένως όταν ντύνεσαι μην προσπαθείς να την κρύψεις. Φυσικά, δεν χρειάζεται να βρίσκεις τρόπους να την τονίζεις και να την αναδεικνύεις με κάθε outfit. Κράτα τις ισορροπίες και κυρίως φρόντισε να είναι άνετη και να μην πιέζεται από τίποτα.

Σε αυτό το σημείο είναι που κάνουν την εμφάνισή τους τα ρούχα εγκυμοσύνης. Στο άκουσμα αυτών των δύο λέξεων μπορεί να σου έρχεται στο μυαλό μία μόδα ξεπερασμένη, ενώ μπορεί να μην είσαι καθόλου έτοιμη να αλλάξεις όλη σου την ντουλάπα με maternity ρούχα. Και δεν χρειάζεται, αφού πλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά από αυτά που ήδη έχεις και απλά να κάνεις τις σωστές επιλογές σε μερικά βασικά κομμάτια που θα φοράς καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα μπορείς άνετα να τα ταιριάξεις με ρούχα που έχεις ήδη ή με άλλα που θα πάρεις αλλά δεν θα είναι maternity. Ξεκίνα με τα 5 παρακάτω και να είσαι σίγουρη ότι δεν θα μετανιώσεις καμία αγορά.

Φούστα

Maternity tube skirt, Topshop

Μία μαύρη φούστα θα σου φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμη, ειδικά όταν η κοιλίτσα θα έχει φουσκώσει αρκετά. Θα γίνει ένα από τα key items αυτής της περιόδου, καθώς θα είναι άνετη και θα αποτελεί τη βάση για ένα σωρό looks. Μπορείς να τη φορέσεις με ένα oversized πουκάμισο ή πουλόβερ, με ένα t-shirt και μία ανοιχτή ζακέτα από πάνω που εννοείται ότι δεν είναι ανάγκη να είναι όλα ρούχα εγκυμοσύνης. Η φούστα χρειάζεται για την κοιλίτσα και την άνεσή της, επομένως τα υπόλοιπα μπορεί να είναι από την ήδη υπάρχουσα συλλογή σου.

Καλσόν

Καλσόν εγκυμοσύνης, Calzedonia

Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί χρειάζεσαι καλσόν εγκυμοσύνης. Ειδικά αν είσαι έγκυος χειμερινούς μήνες, τότε είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προμηθευτείς όταν η κοιλιά σου θα αρχίσει να μεγαλώνει. Φυσικά δεν θέλεις να πιέζεις το μωρό σου, εξάλλου δεν θα μπορείς να το ανεχτείς. Επομένως, εφοδιάσου με καλσόν εγκυμοσύνης που θα βρεις σε διαφορετικά ντενιέ, ανάλογα με το πώς θες να το χρησιμοποιήσεις στο pregnant style σου.

Φόρεμα

Mama jersey dress, H&M

Είναι ένα basic φόρεμα που μπορεί να μην σου λέει πολλά από την πρώτη ματιά, αλλά σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σου. Θα δεις ότι εύκολα θα το φοράς όλες τις ώρες, από το γραφείο, μέχρι την βραδινή σου έξοδο. Είναι ελαστικό και μπορεί να καλύψει το σώμα σου, χωρίς να σε πιέζει πουθενά. Φοριέται με άπειρους συνδυασμούς, ειδικά στο μαύρο χρώμα. Θα το ταιριάξεις με πουλόβερ που μπορείς να ρίξεις από πάνω, με oversized blazers, με chunky ζακέτες και cardigans και έτσι θα έχεις outfits για όλες τις ώρες της μέρας.

Leggings

Κολάν εγκυμοσύνης, Mango

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι το τζιν παντελόνι εγκυμοσύνης θα σου λύσει τα χέρια, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το μαύρο κολάν. Νομίζω μπορείς να τα φορέσεις με ένα σωρό πράγματα που έχεις στην ντουλάπα σου, να δημιουργήσεις άνετα sportive looks μαζί με τα sneakers, τα φούτερ και τα hoodies σου. Γενικά, θα τα φορέσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και το πιθανότερο είναι να θες να έχεις ακόμα ένα χρώμα, εκτός του μαύρου.

T-shirts

Maternity t-shirt, Asos

Μπορεί να σου φανεί περιττό ένα t-shirt εγκυμοσύνης, αν δεν έχει φουσκώσει ακόμα πολύ η κοιλίτσα σου. Ωστόσο, θέλω να σου πω ότι ο χώρος που έχει για την κοιλιά σου δίνει καλύτερο αποτέλεσμα, απ’ ότι ένα oversized t-shirt που μάλλον θα έχεις σε πληθώρα. Τα βασικά χρώματα είναι απαραίτητα γι’ αυτή την περίοδο, καθώς θα μπορείς να τα φοράς, μέσα από τις ζακέτες και τα blazers, μαζί με τις φούστες και τα leggings, με τις φόρμες και τα τζιν παντελόνια.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/bat_gio