SHOPPING

Οδηγός αγοράς: 5 φορέματα για να είσαι κομψή στην ορκωμοσία σου, ανάλογα με το στιλ σου

Έφτασε επιτέλους εκείνη η ώρα. Πέρασες και το τελευταίο μάθημα και τώρα ετοιμάζεσαι για την πιο ωραία στιγμή, την ορκωμοσία σου, εκείνη την ιεροτελεστία που παίρνεις το πτυχίο στα χέρια σου και γονείς, συγγενείς και φίλοι είναι μαζί σου. Ακούγεται το όνομά σου από το μικρόφωνο, άλλοι συγκινούνται κι άλλοι ζητωκραυγάζουν. Όσο άνετη κι αν το παίζεις, όσο κι αν δε σε νοιάζει εκείνη η στιγμή, δε θα έχεις πολλές παρόμοιες στη ζωή σου, εκτός κι αν είσαι απόφοιτος της δραματικής ή ετοιμάζεις δίσκο. Επομένως, πρέπει να το χαρείς και φυσικά θες να είσαι κομψά ντυμένη, να σταθείς άξια της περίστασης και να παραλάβεις το πτυχίο σου και με στιλ.

Γι’ αυτή την περίσταση λοιπόν, συγκέντρωσα 5 διαφορετικά φορέματα, για να διαλέξεις ανάλογα με το στιλ σου. Δεν χρειάζεται να θυμίζεις έμπειρη δικηγόρο που ετοιμάζεται για το δικαστήριο, ούτε όμως να μοιάζεις σα να πηγαίνεις στο παιδικό πάρτι της ξαδέρφης σου. Βρες μία μέση λύση, όπως είναι το φόρεμα, το οποίο θα σε βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπη.

Ρομαντική

Ruffled midi φόρεμα, Tommy Hilfiger

Αν φανταζόσουν την ορκωμοσία σου, σαν αυτή που βλέπεις στις ταινίες, τότε πρέπει να είσαι κομψή, διακριτική κι ελαφρώς ρομαντική. Ένα μπλε σκούρο φόρεμα με ελαφριά ruffles είναι κομψό χωρίς να γίνεται βαρετό. Ένα ζευγάρι διακριτικά σκουλαρίκια και τα mid-heel pumps σε ένα ίσως πιο έντονο χρώμα ή ακόμα και λευκό θα σου χαρίσουν το ιδανικό outfit αποφοίτησης.

Κλασική

Αμάνικο φόρεμα τύπου blazer, attrattivo

Είσαι από εκείνες που ναι μεν θέλουν να είναι κομψές στην ορκωμοσία τους, αλλά δε θα ψάχνουν το φόρεμα ένα μήνα πριν. Προτιμάς να πάρεις κάτι που θα φορέσεις και μετά κι ας μην είναι τόσο επίσημο. Εξάλλου θα το κρύψεις με την τήβεννο, επομένως τι σημασία έχει; Δοκίμασε ένα φόρεμα, τύπου blazer που μπορείς να το φορέσεις μόνο του με ένα ζευγάρι booties ή να βάλεις από μέσα ένα ζιβάγκο ή ένα πουκάμισο. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το φόρεμα δε θα μείνει κλεισμένο στην ντουλάπα σου με τον τίτλο «φόρεμα ορκωμοσίας».

Casual

Suede mini φόρεμα, Benetton

Σαφώς και δε θες κάτι έντονο, κάτι υπερβολικό, κάτι πολύ κλασικό, κάτι σαν αυτά που φοράνε σε τέτοιες περιπτώσεις. Γι’ αυτό, μπορείς να στραφείς σε ένα suede φόρεμα σε μία από τις πιο ζεστές γήινες αποχρώσεις. Οι μαύρες, ψηλοτάκουνες μπότες σου είναι τέλειες για να ολοκληρώσεις το outfit για την ορκωμοσία, ενώ μετά θα μπορείς να το φοράς και με τα sneakers σου.

Ladylike

Animal print midi φόρεμα, BSB

Θες να είσαι κομψή αλλά και μέσα στις τάσεις. Έτσι, αν ορκίζεσαι φέτος μπορείς να επιλέξεις ένα leopard print φόρεμα σε κομψή γραμμή που ναι μεν θα είναι εντυπωσιακό, αλλά όχι τόσο ώστε να σε κάνει να μοιάζεις κλασική. Τα παπούτσια στην περίπτωση αυτή μπορεί να είναι σε έντονο χρώμα όπως το κόκκινο ή να παίξεις με τις κλασικές και ουδέτερες αποχρώσεις που είναι πάντα safe.

Εναλλακτική

Maxri, πουά, μακρυμάνικο φόρεμα, Marks & Spencer

Σαφώς θες να είσαι καλοντυμένη στην ορκωμοσία σου αλλά όχι όπως όλες οι άλλες. Σε καμία περίπτωση δεν σε φαντάζεσαι μέσα σε ένα στενό midi φόρεμα, γι’ αυτό μπορείς να στραφείς σε μία πιο sophisticated επιλογή, όπως αυτό το maxi και μακρυμάνικο φόρεμα με tiny dots που θα σου χαρίσει το αποτέλεσμα που θες για την στιγμή, αλλά θα σου φανεί πολύ χρήσιμο κι αργότερα. Μπορείς να κάνεις accessorizing με μία ζώνη στη μέση και να ολοκληρώσεις με ένα ζευγάρι μπότες ή μποτάκια.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/stylesightspotlight